• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

07.06.2024

07:00

Boston razbio Dalas u prvom meču finala, Luka nije mogao sam!

Tanjug/AP

NBA

Boston razbio Dalas u prvom meču finala, Luka nije mogao sam!

Podeli vest

Košarkaši Bostona savladali su Dalas na domaćem terenu rezultatom 107:89 u prvom meču finala NBA lige.

Seltiksi su na pravi način iskoristili prednost domaćeg terena i na dominantan način su stigli do prvog trijumfa u finalnoj seriji. Nisu mogli Maveriski da isprate njihov ritam i pobeda je zasluženo pripala Bostonu.

Najefikasniji je bio Džajlin Braun koji je nastavio da pruža fantastične partije kojim nas je častio tokom celog plej-ofa. MVP finala istočne divizije je za 37 minuta na parketu postigao 22 poena, uz šest skokova i dve asistencije.

 

 

Pored njega briljirao je i reprezentativac Letonije Kristaps Porzignis. Nekadašnji četvrti pik na draftu je svom bivšem klubu ubacio 20 poena i zabležio je šest skokova. Džejson Tejtum je meč završio sa 16,  a Derik Vajt sa 15 poena. 

 

 

Nije Dalasu pomogao ni dabl-dabl učinak Luke Dončića. On je postigao 30 poena, uz deset skokova, ipak imao je samo jednu asistenciju, tako da mu saigrači večeras nisu bili od pomoći.

 

 

Nije se proslavila druga zvezda tima Kajri Irving koji za 36 minuta postigao 12 poena, a na to pridodao samo tri skoka i dve asistencije.

 U narednom meču domaćin će takođe biti Boston, a zatim se serija seli u Dalas. Podsetimo, finalna serija se igra na četiri pobedi. Sledeći obračun je na programu u noći između nedelje i ponedeljka od 02.00 po srednjeevropskom vremenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija