• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2023

06:07

LJUDI, DŽABE DOLAZITE U LONDON! Staće im knedla u grlu, Britanac objasnio ko može da pobedi Đokovića!

reuters

Novak Đoković

LJUDI, DŽABE DOLAZITE U LONDON! Staće im knedla u grlu, Britanac objasnio ko može da pobedi Đokovića!

Podeli vest

Britanski novinar, nekada teniser, Endru Kasl, ne vidi ko može da pobedi Novaka Đokovića u Londonu, ali je izabrao pet igrača koji eventualno imaju neku šansu protiv Srbina na Vimbldonu.

Pomenuo je Britanac pet tenisera koji možda imaju neku šansu da na Centralnom terenu zaustave čoveka koji juri osmi trofej na Vimbldonu: Tejlora Frica, Frensisa Tijafoa, Holgera Runea, Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva. Zanimljivo, na spisku nije Karlos Alkaraz, on ne smatra da može da bude pretnja Novaku Đokoviću na travi.

Do početak Vimbldona ostalo je sam dana a teniski svet je i dalje impresioniran činjenicom da je Novak Đoković nepobediv na Centralnom terenu. Poslednji put poražen 2013. godine tada je od njega bolji bio Endi Marej - jedini aktivni teniser koji je na travi osetio slast pobede nad Noletom ( 6-4, 7-5, 6-4).  Novak je od tada šest puta podigao trofej, a doživeo je samo dva poraza i to na Terenu broj 1, a ne na glavnom. Njega je 2016. godine u trećem kolu  pobedio Sem Kveri, tada 28. na ATP listi 6:7, 1:6, 4:3, 6:7, a godinu dana kasnije je srpski teniser meč četvrtfinala predao predao Tomasu Berdihu. I taj meč je odigran na terenu broj 1.

Niko nema šansu protiv Novaka

Nole na Vimbldonu sam ima više pobeda od svih igrača iz top 20 zajedno. Trijumfovao je na 86 mečeva, a ostali imaju 85 pobeda u Londonu. Endru Kasl objasnio je šta treba da se desi pa da neko pobedi Đokovića na travi. 

- Moraju da ga iznenade. Inače, nemam pojma ko bi mogao da izađe na Centralni teren i misli da može da ga pobedi u pet setova. Ne možete da ga pobedite u kondiciji. Dakle, morate da ga izbacite sa terena - rekao je Kasl. 

Počeo je da nabraja igrače koji bi mogli da uzmu Đokoviću tri od pet setova.

- Gledajući rang listu tu su Tejlor Fric, koji je prošle godine izgubio od Rafaela Nadala, pa Frensis Tijafo. Igraće Danil Medvedev, koji se sjajno kreće, ali ako Novaku daš prostora on će te nadmudriti. Tu je Holger Rune... Znate, ne znam kako ovi momci igraju na travi, jer sezona traje četiri ili pet nedelja.

Nole otima rekod Rodžeru

Ako trijumfuje u Londonu, Novak Đoković može da se izjednači sa Rodžerom Federerom, koji ima osam trofeja. Bio bi mu to 24. slem u karijeri i napravio bi veliki korak ka kalendarkog grend slemu - sva četiri velika trofeja u istoj sezoni. Podsećanja radi, Nole od Vimbldona prošle godine ne zna za poraz na grend slemu, pobedio je tada u Londonu, pa na Australijan openu, a nedavno na Rolan Garosu. U seriji je od 21 pobede u nizu na grend slem takmičenjima. Izgubi je samo osam setova na tri poslednja grend slema, pet u Londonu, jedan u Melburnu, i dva nedavno u Parizu.

 

Pomenuo je i Stefanosa Cicipasa koji je doduše samo jednom igrao u drugoj nedelji Vimbldona, 2018. godine.

- Ne vidim ko bi mogao Novaku da bude velika pretnja. Svi oni mogu da igraju veličanstven tenis, ali na toj podlozi, protiv čoveka koji je pobedio sedam puta. Ne znam! Mislim da bi Cicipas mogao da bude odličan na travi. Ali, budimo iskreni, treba pobediti Novaka. To nije vest. - na kraju je Beritanac zaključio da Nole nema konkurenciju u Londonu.

Foto: Tanjug/AP

 

Nije na odmet pomenuti da su Đoković i Fric odigrali šest mečeva, a naš as vodi 6:0, Amerikanac nikada nije osetio slast pobede protiv Srbina. Protiv Cicipasa ima skor 11:2, ove godine ga je pobedio u finalu Australijan opena, a ima deset pobeda u nizu protiv Grka i do sada nikada nisu igrali na travi. Rune vodi protiv Novaka 2:1, a Tijafo gubi 2:10, a ni sa Dancem, ni Amerikancem nije igrao na travi, a malo je verovatno da mogu da ga iznenade na njegovom terenu. Nole protiv Rusa vodi 9:5,  Medvedev je dobio njihov poslednji meč, u Dubaiju ove godine. Jedan meč su odigrali na travnatoj podlozi, 2017. u Istbornu, a Nole je slavio 6:4, 6:4.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lila

pre 1 godinu

Ako Novak bude igrao svoju igru, pobediće ga niko!

sledeća vest

Vesti

Ben Bentil se vratio u Evropu!
Politika

Ben Bentil se vratio u Evropu!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Ben Bentil nakon godinu dana se vraća u Evropu i nastupaće za Hapoel iz Tel Aviva koji se takmiči u Evrokupu.

01.07.2024

12:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija