• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2023

10:30

AUSTRALIJANAC JEDINI UDARIO NA ENGLEZE ZBOG ĐOKOVIĆA: Zaslužio je da bude prvi nosilac, nije u redu...

reuters

Novak Đoković

AUSTRALIJANAC JEDINI UDARIO NA ENGLEZE ZBOG ĐOKOVIĆA: Zaslužio je da bude prvi nosilac, nije u redu...

Podeli vest

Nekadašnji direktor Australijan opena Pol Meknemi smatra da nije u redu da Novak Đokoivć ne bude prvi nosilac na predstojećem Vimbldonu.

Novak Đoković je izgubio prvo mesto na ATP listi jer je Karlos Alkaraz pobedio u Kvinsu i vratio se na tron. 

Pošto se vratio na prvu poziciju Španac će biti prvi "kosturaš" u Londonu. Smatra Australijanac da to nije fer, da  Novak zaslužuje da bude prvi nosilac. Naš as je prošle godine osvojio Vimbldon, ali nije dobio bodove, jer je ATP kaznio grend slem u Londonu pošto je zabranio učešće Rusima i Belorusima zbog rata u Ukrajini. To nije sve, Nole je osvojio četiri Vimbldona u nizu, kao i tri poslednja grend slema.

Novak nije prvi nosilac

Zbog nedodeljivanja bodova prošle godine, Đoković neće "predvoditi" muški deo žreba na Vimbldonu. Mislim da to nije u redu - smatra Meknami.

Ističe da je tehnički svejedno ko je prvi, a ko drugi nosilac, ali da sa psihološke strane postoji razlika.

- Stručnjaci ističu da nema razlike da li ste prvi ili drugi nosilac. Tehnički, to je tačno. Ali, pitajte bilo kog igrača da li voli da vidi svoje ime na vrhu žreba? - pita se Australijanac, bivši broj jedan u dublu.

 

Foto: EPAIMAGES

 

Novak nepobediv u Londonu

Turnir je na programu od 3. do 16. jula. Đoković juri osmi trofej na Vilmbldinu, kojim bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, a i 24. grend slem u karijeri. Podsećanja radi, Nole od Vimbldonu prošle godine ne zna za poraz na grend slemu, pobedio je tada u Londonu, pa na Australijan openu, a nedavno na Rolan Garosu. U seriji je od 21 pobede u nizu na grend slem takmičenjima. Izgubi je samo osam setova na tri poslednja grend slema, pet u Londonu, jedan u Melburnu, i dva nedavno u Parizu. 

Foto: Reuters

Novak Đoković

Novak je nezaustavljiv na terenima "Ol Ingland kluba", vezao je 28 pobeda, na Centralnom terenu nema poraz 10 godina. Poslednji put je poražen na glavnoim terenu 2013. godine tada je od njega bolji bio Endi Marej - jedini aktivni teniser koji je na travi osetio slast pobede nad Noletom ( 6:4, 7:5, 6:4). Od tada šest puta podigao trofej, a doživeo je samo dva poraza i to na 4erenu broj 1, a ne na glavnom. Njega je 2016. godine u trećem kolu pobedio Sem Kveri, tada 28. na ATP listi 6:7, 1:6, 4:3, 6:7, a godinu dana kasnije je srpski teniser meč četvrtfinala predao Tomašu Berdihu. I taj meč je odigran na terenu broj 1. Ove sezone napada osmu titulu, koliko ih je osvojio i Rodžer Federer.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija