• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2023

06:09

Novak sam protiv svih za 24. grend slem! Evo kad je veliko finale Vimbldona i gde možete da ga gledate!

EPAIMAGES

Novak Đoković

Novak sam protiv svih za 24. grend slem! Evo kad je veliko finale Vimbldona i gde možete da ga gledate!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković ide po svoj osmi trofej u Londonu, 24. grend slem pehar u karijeri (nedelja, 15.00, RTS), a u tome će pokušati da ga zaustavi mladi Španac Karlos Alkaraz.

Meč prvog i drugog tenisera sveta na Centralnom terenu će početi u 15 časova, a prenos uživo možete da ga pratite na TV kanalima RTS i Sport klub. Za sve one koji ne budu u mogućnosti da putem malih ekrana prate finale Vimbldona, moći će sva dešavanja iz minut u minut da čitaju u lajv blogu na našem portalu Informer.rs.

Đoković je nedodirljivi gazda Centralnog terena Vimbldona. Ima  45 uzastopnih pobeda, niko mu na glavniom terenu nije skinio skalp od 2013, što je rezultat koji nije viđen u ovom teniskom kompleksu otkako je otvoren 1922. godine! Nedostaje mu još jedna  protiv Karlosa Alkarasa pa da sve to kruniše još jednim peharom. Da Rafaelu Nadalu pobegne na dva grend slema prednosti i da  otvori put ka Njujorku i kalendarskom grend slemu. 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Redom su pred Srbinom u Londonu padali Pedro Kačin 6:3, 6:3, 7:6, Džordan Tompson 6:3, 7:6, 7:5, Stan Vavrinka 6:3, 6:1, 7:6, Hubert Hurkač 7:6, 7:6, 5:7, 6:4, Andrej Rubljov 4:6, 6:1, 6:4,6:3 i u polufinalu Janik Siner 6:3, 6:4, 7:6. Ovo je Novaku 13. finale Vimbldona, 35. grend slem finale, a vezao je 33 pobeda u Londonu. 

Foto: EPAIMAGES

 

Zna Novak šta ga čeka, ne samo Alkaraz s druge strane mreže, nego i sudije, bezobrazni navijači...

- Mogu da vizualizujem bez problema šta me čeka u nedelju, to ću i uraditi. Spremiću se mentalno, igrački i fizički za veliku borbu, to će definitivno biti najteži meč na turniru. Biću spreman za najzahtevniji okršaj, on je u izvrsnoj formi. Igraju svetski broj jedan i broj dva, imali smo taj visokokvalitetan okršaj u Parizu. Potrudiću se da od početka budem na vrhuncu i da dam sve što mi je ostalo u rezervoaru – ako ne u finalu Vimbldona, kad onda - jasan je bio Đoković pred finale.

Španac je redom rušio Žeremija Šardija 6:0, 6:2, 7:5, Aleksandra Milera 6:4, 7:6, 6:3, Nikolasa Đarija 6:3, 6:7, 6:3, 7:5, Matea Beretinija 3:6, 6:3, 6:3, 6:3, Holgea Runea 7:6, 6:4, 6:4 i Danila Medvedeva 6:3, 6:3, 6:3 .

Foto: Tanjug/AP

 

 

Tek treći put u karijeri je Alkaraz došao na Vimbldon, pre turnira je vladalo mišljenje da se mladi Španac ne snalazi na travi, a ispostavilo se da ipak nije tako. Bez ijednog dramatičnog meča prvi nosilac je došao do finala, gde ga čeka najteži mogući izazov – duel sa Đokovićem, čovekom koji je sedam puta osvajao trofej na Vimbldonu. a sad može da se izjednači sa Rodžerom Federerom. Stajaće bez sumnje Alkarasu nad glavom i poraz sa Rolan Garosa, obeležen grčevima na početku trećeg seta, koji su se rodili iz preteranog napora i pritiska kada s druge strane mreže imate Novaka Đokovića.

- Pokušaću da izađem na teren bez nervoze koju sam imao na Rolan Garosu, u poludinalu. Pokušaću da sve to ostavim sa strane, da uživam u trenutku jer u polufinalu u Parizu nisam uživao u tom prvom setu. Uradiću nešto drugačije za ovaj meč. Pripremaću se drugačije od Rolan Garosa. Biće sasvim drugačije. Nadam se da neće biti grčeva tokom finala, biću bolji u nedelju - rekao je Karlos Alkaraz pred finale. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija