• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2023

01:30

Novak se poigravao sa Fricom, pa ga nokautirao

EPAIMAGES

Novak Đoković

Novak se poigravao sa Fricom, pa ga nokautirao

Podeli vest

Dosadno je bilo Novaku Đokoviću da surovo demonstrira silu protiv Tejlora Frica, pa se malo poigrao sa Amerikancem, a onda kad je deveti igrač sveta pomislio da može do iznenađenja, srpski as ga je dotukao!

Drugi reket sveta slavio je na kraju sa 6:0, 6:4 i plasirao se u polufinale mastersa u Sinsinatiju. Za plasman u novo finale i možda za novi megdan Karlosu Alkarazu, trenutno prvom igraču ATP liste, Novak će se boriti protiv starog znanca Aleksandera Zvereva.

Bio je to sedmi duel Đokovića i Frica, ali je američki teniser, uprkos činjenici da je igrao pred domaćom publikom, izašao na teren kao da prvi put u karijeri staje pred najboljeg tenisera sveta svih vremena. Potpuno se oduzeo, pomeo, pogubio, pa je meč počeo sa dve duple greške i očajnim izdanjem čak zatekao našeg asa. Novak je, međutim, oberučke prihvatio ponuđeno, pa je meč počeo brejkom i poveo 3:0. 

Uzdrmani Fric nije uspeo da se oporavi ni do sledećeg svog servisa, pa je Đoković rutinski došao do 4:0 i bilo je jasno već u tom trenutku da je prvi set gotov. Dvostruki osvajač Sinsinatija, iz 2018. i 2020. godine, nije skidao nogu s papučice za gas, pa je furiozno okončao prvi deo igre. Trebalo mu je samo 21 minut da sa 6:0 deklasira Frica. Bilo je to tek drugi put u istoriji međusobnih duela da Novak Amerikanca dobije sa nulom, a prethodno je to uradio u njihovom prvom okršaju kad je u Monte Karlu na šljaci slavio sa 6:3, 6:0.

Srpski as je očigledno želeo jači otpor rivala u nastavku, želeo je žešći sparing, za nijansu komplikovaniji izazov i bolju pripremu za polufinale. Zato je malo prepustio inicijativu Fricu.

Amerikanac je dobio prvi gem drugog seta napravivši brejk, a onda je odličan početak potvrdio na svoj servis za 2:0. Zanimljivo je da je Novak u naredna tri gema na svoj servis izgubio samo jedan poen, dok se Fric propisno mučio da zadrži prednost. Uspevalo mu je to sve do 4:3, a onda kao da je Novak i Tejloru i publici rekao:"Izvinite, žurim".

Usledila je ponovo furiozna igra najboljeg tenisera svih vremena, pa je osvajač 23. grend slem titule dobio tri gema zaredom. Prvo je iskoristio prvu brejk loptu za 4:4, potom je iskoristio svoj servis da povede 5:4. Poslednji gem doneo je veliku borbu, ali je Đoković opet iskoristio prvu šansu, odnosno prvu gem loptu da trijumfuje.

Konačno, Đoković je protiv Tejlora Frica upisao sedmu pobedu u isto toliko međusobnih obračuna.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15