• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2023

23:59

Nole ide po 24. grend slem! Đoković u finalu Ju-Es opena, klinac namučio Srbina

AP PHOTO

Novak Đoković

Nole ide po 24. grend slem! Đoković u finalu Ju-Es opena, klinac namučio Srbina

Podeli vest

Gazi Nole ka 24. rekordnoj grend slem tituli! Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Ju-Es opena.

Prvi reket sveta večeras je u polufinalu eliminisao Amerikanca Bena Šeltona sa 6:3, 6:2, 7:6 posle dva sata i 42 minuta igre.

Đoković je tako izborio svoje 36. grend slem finale u karijeri, a čak deseto u Njujorku. Protivnik Novaku u nedelju u borbi za titulu biće pobednik večerašnjeg meča u kojem su se sastali Španac Karlos Alkaraz i Rus Danil Medvedev.

Foto: AP PHOTO

 

Iako se očekivalo da će se Novak prošetati do finala, srpski as je morao da se preznoji protiv 20-godišnjeg Amerikanca, koji je u trećem setu dobro preznojio našeg asa i dva puta mu oduzeo servis, ali je na kraju ipak pokazao da je još uvek "zelen" da uzme skalp vlasniku 23. grend slema.

Duel na "Artur Ešu" u sred popodneva po lokalnom vremenu bio je poput igre mačke i miša. Šelton je samo u uvodnim gemovima uspeo da razornim servisima odbije napade Novaka. Ipak, 47. igrača sveta brzo je izdalo glavno oružje, pa je Novak već u šestom gemu stigao do brejka.

Amerikanac je u tim trenucima bio na konopcima, mnogo je grešio, a srpski teniser je stigao do novog brejka za vođstvo od 4:2. Mogao je Nole još jednim brejkom da stavi tačku na prvi set, ali je ispustio četiri brejk lopte u osmom gemu. Ipak, petu na svoj servis nije, pa je posle pola sata igre na semaforu već bilo 1:0 u setovima. 

 

 

Drugi set bio je preslikan prvom, servis bombe držale su Šeltona u igri, ali je onda prvi reket sveta počeo da čisti linije i šeta rivala i tu je bio kraj rivalu. Đokoviću su tako dva brejka bila dovoljna da i drugi set reši u svoju korist. 

Najneizvensiji je bio treći set u kojem je Amerikanac rešio da pokaže zube. Novak jeste uspešno otvorio set, napravio brejk, a onda u narednom lako potvrdio brejk - 2:0. Sve je išlo ka tome da Srbin rutinski privodi meč kraju, ali je u osmom gemu dozvlio rivalu da stigne do prvog brejka posle dva sata igre.

Foto: AP PHOTO

Amerikanac Ben Šelton

Mladi protivnik je tada dobio na samopouzdanju, a pogurala ga je i energija publike, pa je stigao i do set lopte. Ipak, uspeo je Đoković da se odbrani, a onda i da stigne do brejka u narednom gemu za 6:5. Međutim, Novakove muke nisu prestale ni tada. Srbinu se u gemu za pobedu stegla ruka, napravio je dve duple greške, a onda je zakucao loptu u mrežu i vratio rivala u život i odveo meč u taj-brejk. Drama je nastavljena i taj-brejku, gde je prvi reket sveta poveo sa 5:1, a onda neshvatljivo dozvolio rivalu da veže tri poena i priđe na 5:4. Ipak, uozbiljio se Novak i iskoristio drugu meč loptu i zakoračio u još jedno grend slem finale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija