• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2023

13:44

Samo ovako Đoković može da ostane prvi na ATP listi do kraja sezone

AP PHOTO

Novak Đoković

Samo ovako Đoković može da ostane prvi na ATP listi do kraja sezone

Podeli vest

Novak Đoković je posle osvajanja Ju-Es open opet prvi na ATP listi sa 3.260 bodova više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza, a godinu bi mogao da završi na tronu, mada mu to nije prioritet.

Nole će u ponedeljak početi 392. nedelju na prvoj poziciji, a  do kraja godine brani 2.850 bodova koje je stekao prošle godine u isto vreme.  Osvojio je turnir iz 250 serije u Tel Avivu, zatim 500 u Astani, a potom je igrao finale mastersa u Parizu i osvojio 600 bodova, a 1500 na Završnom mastrsu Torinu. 

Odbrana poena će biti primaran zadatak ako želi da ostane na tronu, mada to Đokoviću uopšte nije prioritet do kraja godine, kako je rekao posle Njujorka.

- Nije mi to cilj u poslednjih nekoliko godina, otkad sam srušio sve rekorde za najduži niz na prvom mestu. Nije mi cilj da sam stalno na toj poziciji, ali ako dođe kao posledica rezultata i stavim sebe u dobru poziciju, zašto da ne? Sada mi predstoji Dejvis kup, pa ću videti šta ću igrati ili ne. Dosta poena branim, a sa druge strane Karlos nema tu mnogo da brani. Videćemo, ali verujte mi, ovo mi je najbitnije, završio sam ove godine šta sam hteo, ako završim kao prvi, biće bonus. Cilj mi je najveći da idemo na titulu sa reprezentacijom i onda sam sezonu završio - kazao je nedavno Nole.

Ne zanima Đokovića da ostane na prvoj poziciji. Sada su mu prioritet grend slem titule, ima ih 24, a već na omiljenom slemom Australijan openu, može da poboljša skor. Takođe, želi novi trofej Dejvis kupa sa Srbijom. Sa saigračima je u Valensiji izborio četvrtfinale koje se u novembru igra u Malagi. 

Foto: Tanjug

 

 

Malo je verovatno da će igrati u Astanu, a verovatno neće ići ni u Kinu, kako je napomenuo trener Goran Ivanišević. Trebelo bi da ga vidimo na mastersima u Parizu i Torinu. 

S druge strane, Karlos Alkaraz brani mali broj bodova do kraja godine, pa je moguće da do kraja sezone vidimo smenu na prvo mestu. Španac je proišle sezone posle Ju-Es opena igrao samo u Astani, Bazelu i Parizu.  U Astani je ispao odmah nakon prvog meča, u Bazelu je stigao do polufinala i osvojio 180 bodova, dok je predao Holgeru Runeu u četvrtfinalu Bersija.Za odbranu ima samo 360 bodova do kraja godine pa bi tokom  narednih meseci mogao da se vrati u vrh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31