• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.10.2023

13:55

Laži, izmišljene afere, linč... Oni su Novaka provlačili kroz blato!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Laži, izmišljene afere, linč... Oni su Novaka provlačili kroz blato!

Podeli vest

Ono što Novak Đoković prolazi tokom karijere slomilo bi sve, a ne mislimo samo na iskušenja na teniskom terenu, nego i van njega.

Srbin im je uvek bio trn u oku, pa bez laži i napada zapadnih medija, kao i hajke na društvenim mrežama. ne može da prođe skoro nijedan grend slem, nadaju se valjda da će tako da ga izbace iz koloseka, ali im plan nikada nije uspeo. Postao je GOAT, a malo su mu u tome i mrzitelji pomogli, bili su samo jedan motiv više. Poslednji u nizu sraman napad na našeg tenisera usledio je nedavno kada je Novak Đoković odao poštovanje Srbima, koji su nastradali na Kosovu i Metohiji. Predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli napao je srpskog tenisera jer žali srpske žrtve. Ovaj albanski političar i lobista za nezavisnost Kosova napao je Novaka jer je objavio fotografiju na kojoj su zapaljene sveće i slike stradalih mladića u okršaju u Banjskoj.

Od starta karijere danas najbolji teniser ikada na meti je navijača, hejtera, mrzitelja, zapadnih medija, teniskih stručnjaka, bivših tenisera, novinara.... Niko se nije libio da prozove, potkači, oplete bez ikakvog razloga po srpskom asu. Mnogima bi to uništilo karijere, ne bi mogli da se oporave ni uz pomoć psihologa, ali je Novaka ojačalo. Godinama je trpeo žestoke udarce poput bokserske vreće, ali ga nisu nokautirali, kad je bio na kolenima likovali su, jedva čekali šansu za nokaut, ali je nikada nisu dočekali.

Foto: EPAIMAGES

 

 

U kategoriji najvećih mrzitelja definitivno spadaju zapadni mediji, pre svega engleski tabloidi, koji, kada bi nekako mogli, "skinuli glavu" Novaku Đokoviću. Ne mogu da podnesu što je mentalno jak kao stena, jer samo mentalna gromada poput Srbina može da podnese takav hor uvreda, izmišljenih afera, orkestriranih pokušaja linča... Nisu birali reči, provlačili su ga kroz blato posebno tokom korone, pa i dan danas, jer ne želi da primi vakcinu. Iako je najbolji ikada, ne žele to da priznaju, radije bi bez jezika ostali, nego da kažu da je bolji od Federera, te pre Novakovih ekorda i titula stavljaju Rodžerovu popularnost među navijačima. Posebno im je prst u oku kada stane uz Srbiju i svoj narod, kada je na Rolan Garosu napisao "Kosovo je Srbija". 

"Odgovarajući na poslednje etničke tenzije na Kosovu, uzeo je flomaster i napisao je: "Kosovo je srce Srbije, zaustavite nasilje". Ali, ovo nije bio nekakav gest mira i ljubavi. Kao što se pokazalo kada je ove reči ponovio na Instagramu, u njegovom škrabanju je postojala svrha. Ovo je bio nameran potez: politički, provokativan i sa svrhom. Ukratko, tipičan Đoković", napisao je Independent pre nekoliko meseci.

Foto: EPA

 

 

Kad smo već kod medija američki novinar Ben Rotenberg godinama širi mržnju na društvenim mrežama. Postao je popularan zahvaljujući našem teniseru, zapravo, za njega niko ne bi ni znao da ne pljuje Novaka. Ne bira ni mesto ni vreme, slavio je kada je Nole proživljavao dramu zatočen u Australiji nakon što je deportovan jer nije primio vakcinu, likovao kada je diskvalifikovan sa Ju-Es opena jer je nenamerno pogodio linijskog sudije lopticom. Nemamo dovoljno vremena, a dotični i ne zaslužuje da pišemo toliko o njemu, da pomenemo kakve je sve budalaštine pisao o Novaku. Nije na odmet pomenuti da, ako pitate Rotenberga, Đoković nikada nije dovoljno dobar, čak ni kada do trfeja pregazi sve rivale, napadao ga je zbog vakcine, te da nije dovoljno transparentan, da krije magične napitke koje pije tokom mečeva, da nije povređen čak i kada jedva stoji  na nogama...

Foto: printscreen

Ben Rotenberg

 

Dugo je na listi Đokovićevih mrzitelja bio i Mats Vilander, pa moramo da ga pomenemo. Bivši teniski šampion, sada stručni konsultant, godinama je negativno govorio o Novaku i njegovoj igri. Uvek bi pronašao neki glup razloga da Novaka ne proglasi favoritom pred grend slemove čak i tokom najveće dominacije... Ali, neki ljudi se vremenom opamete, a Šveđanin je među njima, pa sada sa više s poštovanjem priča o Novaku. Mada, nećemo mu oprostiti jer je rekao da nije najveći nego najbolji ikada. 

- Najveći svih vremena je jedna stvar, ali najbolji, tu titulu bismo sada dali Đokoviću. Najveći svih vremena, to bih dao Federeru jer on je taj koji je tenis doneo na svačiji ekran. Biće interesantno videti šta će Federer raditi ubuduće, hoće li biti deo tenisa kao što smo mi sada u medijima. Hoće li biti u trenerskom poslu? Ima menadžersku kompaniju i uključen je u proizvodnju opreme, ali voleo bih da ga čujem kako komentariše, čisto da čujem šta ima da kaže, to bi bilo sjajno. Bilo je tužno kad je rešio da se povuče, to je bio najtužniji momenat kojem sam svedočio u profesionalnom tenisu. On je sjajan momak, klasa, dobar je sa svima - rekao je Vilander nedavno.

Foto: Reuters

Novak Đoković i Mats Vilander

 

Kako da zaboravimo Endija Rodika i Nika Kirjosa. Amerikanac je čeka hteo da se tuče sa Srbinom, podsmevao mu se zbog lošeg fizičkog stanja kada je morao da predaje mečeve.

- Sars, Anrtaks, grip...uvek mu nešto fali - govorio je svojevremeno Rodik.

U međuvremenu je promenio ploču, pa sada govori kako je svako ko ne kaže da je Novak GOAT lud čovek.Rodik je možda najslikovitije objasnio kako naš teniser uništava rivale i ova izjava će se decenijama prepričavati.

Đoković rivalima prvo uzme noge, a onda dušu - rekao je Rodik pre nekoliko godina.

Foto: AP Photo/John Bazemore

 

 

Šta reći o Niku Kijrosu! Nekada najveći neprijetlj našeg tenisera postao je njegov veliki prijatelj i fan. Godinama je Australijanac pljuvao Novaka, isijavala je mržnja iz njega, naš teniser mu je ni kriv ni dužan bio meta. Provocirao ga je i vređao kad je stigao i kako je hteo jer je Nole ćutao i trpeo. Ali, Nik se pokazao kada su njegovi Australijanci zatvorili NOvaka po dolasku u Melburn 2022. jer nije bio vakcinisna protiv korone. Kada su svi bežali od Srbina i prali ruke, Kirjis je stao uz Đokovića.

- Novak je odabrao, da tako kažem, "slobodu" izbora, a ne obaveza. Oni koji ga znaju, nisu iznenađeni da je on tako rano izabrao stranu, što smo mogli da pretpostavimo, jer je vegan i to. Kao kolega sportista, ja mogu samo da zamislim koliki on pritisak nosi na sebi. Mogu da samo saosećam sa njim. Na kraju krajeva, on je samo čovek, saosećam sa njim. Žao mi ga je, ovo nije način da se ophodi prema njemu, bez obzira da li je vakcinisan ili nije. Mi kao da se posebno trudimo da bismo ga kaznili. I to vam kažem ja - nije ovo u redu.  Sećam se da je Novak bio jedan od retkih igrača koji mi je prišao i rekao mi da mu se slobodno obratim ako mi je nešto potrebno, da želi da mi pomogne – rekao je Kirjos dok su njegovi zemljaci držali Novaka zatvirenog u hotelu za migrante.

Foto: Reuters

 

 

Nastavio je i nakon toga da brani Srbina, a veliki prijatelji postali su na Vimbldonu iste godine, iako je Nik poražen od Novaka u finalu, a naše teniser mu još duguje večeru. Često ćaskaju na društvenim mrežama,a Nik ne propušta Novakove mečeve, pa je pred Ju-Es open prognozirao pobedu Serbina i bio u pravu. 

- Definitivno smo Đoković i ja sada u nekom bratskom odnosu, što je prilično čudno. Mislim da svi znate da jedno vreme tu nije bilo mnogo uzajamne ljubavi. Kada god smo igrali, bilo je tenzije, a mislim da je to i zdravo za naš sport. Imam osećaj kao da sam bio praktično jedini igrač koji mu je pružio podršku tokom čitave one drame na Australijan openu. Mislim da se tako i zavređuje poštovanje- izjavio je Nik Kirjos.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Novak Đoković nikada nije odgovarao na prozivke medija, trenera, hejtera na društvenim mrežama ili navijača. Njegova mentalna snaga definitivno bi mogla da se izučava u udžbenicima psihologije.Ali, imao je zanimljiv komentar o mrziteljima.

- Da je drugačije, mene bi čudilo. Ne znam šta bih dodao još tome. Kobi Brajant je rekao odlično je kada te neko mrzi, jer se ne mrze dobri, mrze se najbolji. Ne mrzim nikoga, niti gajim to, mržnja je strašno negativna emocija, ako je neko ima prema meni, to govori o toj osobi. Ne mislim da sam zaslužio da me mrzi, radio sam šta sam mislio u tom momentu. Da sam pravio grešaka, jesam, ali sam radio ono što sam mislio -  kazao je nedavno Novak Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14