• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2023

11:09

Nadala nikad ovako nisu ponizili, a veličaju Đokovića!

EPA

Novak Đoković

Nadala nikad ovako nisu ponizili, a veličaju Đokovića!

Podeli vest

Novak Đoković je fenomen. U ponedeljak je počeo 393. nedelju na prvom mestu na ATP listi, sedam nedelja ga deli od magičnog broja 400, dok je Rafael Nadal na meti ismevanja zbog komentara Eurosporta.

Naš teniser ima priliku da simboličnim brojem od 400 nedelja dodatno “cementira” status najvećeg tenisera svih vremena. Mada, nije ni potrebno i bez toga je naš as, koji ima rekordna 24 grend slema najveći ikada, u leđa mu gledaju Rafael Nadal sa 22 i Rodžer Federer sa 20 najvećih titula. Ali, koliko je Nole veliki i koliko njegova dominacija ostavlja bez teksta, svedoči još jedan zanimljiv podatak.  Rafael Nadal je po broju nedelju na prvom mestu toliko daleko od srpskog asa da je čak Karlos Alkaraz bliži njemu, nego on Srbinu.

Rafa je na tronu proveo 209 nedelja, a od Noleta ga dele 184 nedelje. Sa druge strane Karlos Alkaraz je na prvom mestu skupio 36 nedelja, 173 nedelje mu beži zemljak, a Srbin čak 357 nedelja. Nije na odmet podsetiti da je Alkatraz prvi put seo na tron 12. septembra 2022. godine, vreme radi za njega, ali da bi stigao Novaka moraće da dominira narednih barem deset godina.

 

Foto: Reuters

 

 

 

Ovu činjenicu objavio je Eurosport na svojim društvenim mrežama i iznervirao navijače Rafaela Nadala, dok je ostalim fanovima "belog sporta" poslužio kao inspiracija da se brutalno našale na račun "kralja šljake".

"Eurosport uništava Nadala činjenicama", "Čak i Eurosport ismeva 240. tenisera sveta", "Nadal: Odmah izbrišite post", "Ludilo, Novakova dominacija je fascinantna", "Novak je jedini igrač koji je na prvom mestu proveo više nedelja nego što nije bio na tronu", samo su neki od komentara na društvenim mrežama, pa sad Rafa zna kako je Novaku, koji je tokom cele karijere na meti provokacija na društvenim mrežama.

 

Foto: EPA Images

 

 

Novak Đoković je 2021. oborio rekord Rodžera Federera koji je na vrhu boravio 310 nedelja, a ove godine i Štefi Graf, koja je na prvoj poziciji provela 377 nedelja, pa je suvereni vladar u obe konkurencije. Iako nekima još nije jasno, ali Novak Đokoivč je najveći ikada, rekrodi i trofeji se računaju, a naš as nema konkurenicju. Sa 36 godina nastavlja da gradi prednost u odnosu na Rafaela Nadala u trci za "velike titule", sada ima 69 takvih trofeja. "Velike titule" obuhvataju grend slem trofeje, Završi  masters, masters tituel, te zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji.

Foto: Reuters

 

 

Đoković je ove sezone osim tri grend slema osvojio i masters u Sinsinatiju. Ovo je 11. godina u kojoj je 36-godišnji teniser osvojio najmanje četiri "velike titule". Đoković osvoja jednu "veliku titulu" na svakih 3,1 odigranih turnira – 69/216.  Neverovatno, igrao je finale svakog drugog grend slema u karijeri i osvojio čak 24! Ima devet največih titula više od prvog rivala Nadala, koji osvoji jednu titulu na 3,5 takmičenja (59/ 3,5), dok je Federer pobeđivao na svaka 4,4 takmičenja (54/240),  Pit Sampras na 4,9, a Andre Agasi na 6,1.

 

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

 

 


Novak je uzeo 12. grend slem trofej posle 30. rođendana. Naš teniser izjednačio se sa čuvenom Margaret Kort po broju grend slem titula. Imaju ih po 24, a sa 36 godina i 111 dana postao je najstariji  pobednik Ju-Es opena. I ne namerava da stane. Đokoviću 25 za početak sada deluje kao baš lepa brojka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.
Politika

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora kod petlje Požarevac i najavio da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru 2025. godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

26.06.2024

14:03

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!
Politika

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

13:59

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija