• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

09:24

Alkaraz se samouništio! Ako Đoković ovo uradi godinu će završiti prvi

Reuters

Novak Đoković

Alkaraz se samouništio! Ako Đoković ovo uradi godinu će završiti prvi

Podeli vest

Karlos Alkaraz je takmičenje na Ju-Es openu okončao u polufinalu, kao i turnir u Pekingu, dok je u osmini finala završio masters u Šangaju, pa je olakšao posao Novaku Đokoviću da eventualno još jednu godinu završi na prvoj poziciji na ATP listi.

Španac nije imao sjajnu "kinesku turneju", ispao neočekivano rano, jer su ga svi videli sa trofejima u Pekingu i u Šangaju. U Pekingu ga je izbacio Janik Siner u polufinalu, a u Šangaju je bolji od njega bio Grigor Dimitrov u osmini finala. Kada je Alkaraz u finalu Vimbldona pobedio Novaka Đokovića, mnogi su jedva čekali da ga proglase novim kraljem tenisa, a da penzionišu Srbina. Malo su se prevarili, Novak i dalje vlada. Očekivali su da se Španac posle Ju-Es opena približi srpskom asu i do kraja godine povrati prvo mesto. Ali, poraz od Janika Sinera, zatim i od Grigora Dimitrova, skupo su ga koštali, pa je taj san sve dalje.

Naš teniser je jasan, ne zanima ga tron, ali nije na odmet da malo kalkulišemo kako bi sezonu mogao da okončao kao prvi teniser sveta. Na novoj ATP listi ima manje 500 bodova na ATP listi, pošto nije branio trofej u Astani i ima 11.045, a Alkaraz na drugoj poziciji sa 8.805. Sledi žestoka borba do kraja godine. Španac nije baš u sjajnoj situaciji, iako može da osvoji više bodova. Nedavno je rekao da mu je Nole u glavi i na treningu, a jasno je da to uzima danak. 

 

Foto: EPA Images

 

 

Do kraja sezone Nole brani 2100 bodova, pošto je prošle takmičarske godine poražen u finalu mastersa u Parizu (600 bodova) i osvojio Završni masters u Torinu (1.500). Sa druge strane Alkaraz brani samo 360 bodova osvojenih na turnirima u Bazelu (180) i Parizu  (180), dok na završnom Mastersu nije ni igrao. Ovo znači da bi prvi teniser sveta do kraja godine mogao da osvoji 400 novih bodova ukoliko bi odbranio pehar iz Italije i osvoji masters u Parizu. S druge strane, Španac može da osvoji 2640 novih bodova. Ako bi naš as ponovio uspehe od prošle sezone ili bio bolje plasiran od Alkaraza, verovatno bi bio prvi na kraju godine.

 

Foto: AP PHOTO

 

 

Ukoliko bi Španac došao do svog maksimalnog učinka, Novak bi u tom slučaju izgubio određeni broj bodova i to bi bilo dovoljno da se Španac vrati na tron.

- Očekivanja su uvek najviša. Imao sam velike uspehe u Bersiju, ništa manje ne očekujem ni ove godine osim najviših ciljeva. Najveća želja ove godine mi je da osvojim Dejvis kup. Nadam se da mogu da završim godinu kao broj 1 i da osvojim bar još jednu titulu na jednom od dva velika turnira u dvorani - poručio je Đoković pred nastavak sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija