• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2023

13:07

Posebna objava! Novak oduševio Srbe! (FOTO)

printscreen Twitter

Novak Đoković

Posebna objava! Novak oduševio Srbe! (FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković je na svom Instagram profilu postavio fotografiju cveta koji se zove Natalijina ramonda

Novak Đoković se trenutno nalazi  u Torinu gde ga od nedelje očekuje odbrana titule na Završnom mastersu.

Ipak, nije tenisu u uvek u centru pažnje, naime on je na Instagram profilu objavio fotografiju cveta Natalijana ramonda.

Foto: printscreen instagram

 

 

Natalijina ramonda je cvet koji ima višestruku simboliku, koja rečito govori o srpskom narodu i iskušenjima kroz koja je prošao.

Nazvan po kraljici Nataliji Obrenović u botanici poznat je i kao cvet feniks.

Čudnovati cvet koji se zove Natalijina ramonda, kao i sve drugo u vezi sa jednodnevnim praznikom koji se u Republici Srbiji obeležava 11. novembra, još uvek je nepoznanica zbog koje se tek tako dobija slobodan dan.

Izabrani datum svakako nije deo kolektivnog sećanja i tokom većeg dela godine malo ko zna kog je tačno datuma novembarski praznik, kao i da se zvanično naziva Dan primirja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija