• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2023

13:17

Đoković je prvi teniser od 2016. koji je ovo uradio!

EPAIMAGES

Novak Đoković

Đoković je prvi teniser od 2016. koji je ovo uradio!

Podeli vest

Novak Đoković je ispisao istoriju na završnom mastersu u Torinu.

Pored toga što je Novak Đoković pretekao Rodžera Federera po broju titula na Završnom mastersu, sa sedam trofeja postao je apsolutni rekorder,  Novak je prvi teniser od 2016. godine i Endija Mareja koji je godinu završio na prvom mestu, ali i osvojio trofej Završni masters u Torinu.

Takođe, uspeo je da uradi još jednu stvar koju je u tenisu pre njega uradio samo Rodžer. Nešto što nismo videli osam godina. Drugi put u karijeri u jednoj godini uspeo da veže finala sva četiri grend slema i Završnog mastersa, a pre toga je to uradio 2015. godine. Rodžer je to uradio dva puta u karijeri i to dve godine u nizu 2006, 2007. Nikada nijedan drugi teniser nije uspeo da takav podvig uradi bar jednom. Novak je ove godine osvojio titule na Australijan openu, Rolan Garosu i Ju-Es openu, a samo mu je izmakla titula na Vimbldonu kada ga je savladao Karlos Alkaraz. Takođe, trijumfovao je na mastersu u Sinsinatiju i Parizu, koji je bio njegov 40. trofej iz kategorije 1.000.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Devetim finalom na završnim turnirima stigao je do drugog mesta na večnoj listi po finalima. Izjednačio se da Ivanom Lendlom sa devet finala, ispred je jedino Rodžer Federer sa deset. Postao je i prvi igrač sa 35 i više godina koji je igrao više završnih finala, što je zaista neverovatno. Sa 55 pobeda u 2023. godini je tek drugi igrač u Open eri koji je ostvario 55+ pobeda u jednoj sezoni pošto je napunio 35 godina. Ken Rozvel je to uradio 1970. i 1873. godine.

 

 

Nole je bio prezadovoljan posle finala.

-  Jedna od najboljih sezona koje sam imao u životu. Kruna je pobeda protiv lokalnog heroja Janika. On je fenomenalan. Jako sam ponosan. U poslednja dva dana kako sam igrao protiv Alkarasa i Sinera, dvojice najboljih igrača pored Medvedeva i mene. Morao sam da pojačam. Fenomenalna nedelja - rekao je Đoković.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Italijani, vratite krunu Novaku!
Tenis

Italijani, vratite krunu Novaku!

Italijani su pre nekoliko dana skinuli krunu Novaku Đokoviću, pa bi sada mogli su mu je vrate i kažu izvini prvom teniseru sveta.

20.11.2023

09:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija