• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

03:35

Poraz! Siner pobedio Novaka u polufinalu Melburna!

EPAIMAGES

Novak Đoković

Poraz! Siner pobedio Novaka u polufinalu Melburna!

Podeli vest

Italijanski teniser Janik Siner savladao je Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena rezultatom 6:1, 6:2, 6:7, 6:3.

Srbin je u četvrtfinalu bio bolji od Tejlor Frica,  dok je trenutno četvrti reket na ATP listi savladao Stefanosa Cicipasa.

 

Novak Đoković-Janik Siner 1:3 (1:6, 2:6, 7:6(6), 3:6)

 

 

UŽIVO

ČETVRTI SET:

3:6 - Janik Siner je iskoristio meč loptu i plasirao se u svoje prvo grend slem finale

3:5 - Odličnu koncetraciju je sada imao najbolji teniser svih vremena. Siner nije mogoa ništa, ovo je jedan od ubedljivijih Srbinovih gemova.

2:5 - Ne greši Siner! S nulom je završio sedmi gem u četvrtom setu.

2:4 - Prvi poen u gemu pripao je Sineru, ali zatim je usledila totalna dominacija Novaka Đokovića.

1:4 - Bori se Novak, ulaže ogromne napore, ali još uvek ne uspeva dođe do brejk šanse. Imao je đus sada tri puta, ali uspeo je da se izvuče Siner i stigne do jako bitnog gema

1:3 - Siner stigao do brejka na neverovatan način! Čak 40:0 je ima Nole, ali onda je usledio totalni raspad sistema. Nije mogao ništa posle toga da uradi, a Siner je napravio neverovatan preokret koji mu je doneo brejk

 1:2 - Zapretio je sada Nole, ipak još uvek je daleko od brejk lopte. Uzeo je dva poena naš as, ali to je stao.

1:1 - BRAVO! Novak je spasao čak tri brejk lopte sada! Sjajno je servirao u pravim momentima i nije dozvolio Siner da mu pobegne na startu seta.

Foto: EPAIMAGES

 

 

0:1 - Nije taj-brejk obezhrabrio italijanskog tenisera. Samo jedan poen je izgubio u početnom gemu četvrtog seta.

TREĆI SET:

7:6 - Novak je osvojio treći set! Uzbudljiv je bio taj-brejk! Imao je Nole vođstvo od 4:2, zatim je Siner imao meč loptu, koju je Srbin spasao. Nakon toga, Đoković je iskoristio prvu set loptu.

6:6 - Uspešan je Italijan bio na svoj servis, pobednika seta će odlučiti taj-brejk

6:5 -  Meč je bio prekinut, pošto je nekome iz publike pozlilo i bila mu je potrebna lekarska pomoć.  Nakon što je meč nastavljen, Nole je vezao dva poena i stigao do gema

 

.

 

5:5 - Gotovo da su svi gemovi u trećem setu identični. Ponovo je Janik Siner bez većih problema stigao do izjednačenja.

5:4 - Sjajan gem srpskog tenisera! Novak s  nulom dolazi do vođstva! Sada je idealno vreme za brejk.

Foto: Tanjug/AP

 

 

4:4 - Fascinantno je kako Siner igra u istom ritmu na sopstveni servis. Siguran je Italijan sve vreme. Odlično koristi svoje prilike i dolazi do izjednačenja.

4:3 - Siguran je Nole bio i ovom gemu! Samo jedan poen je osvojio Siner.

3:3 - Uzvraća Siner istom merom. Još uvek Novak ne može pronađe rešenje kako da stigne do brejka.

3:2 - Sjajan gem Novaka Đokovića! Imao je 40:0, a zatim je Italijan uzeo jedan poen, nakon toga Nole je ponovo poveo u gemovima.

Foto: Tanjug/AP

 

 

2:2 - ŠTETA! Novak je sada imao veliku šansu! Uzeo je dva prva poena u gemu, ipak na tome je stao. Prilikom 30:30, videli smo dobru razmenu, ali naš as nije uspeo da osvojio poen, a već u sledećem je Siner rešio gem.

2:1 - Siguran je Nole sada bio. Kako vreme odmiče, gemovi na sopstveni servis su mu sve bolji, ipak još brejk nije ni na vidiku.

1:1 - Ponovo je Siner vrhunski servirao. Italijan nije prepustio nijedan poen prvom teniseru sveta.

1:0 - Namučio Novak dobro da dođe do ovog gema! Imao je brejk loptu Siner, ipak nije uspeo da je iskoristi. Ovo je prvi put da Nole vodi u nekom setu!

DRUGI SET

2:6 - Siner osvojio drugi set!Konačno je Novak odigra dobar gem na protivnički servis. Stigao je do đusa, spasao je jednu set loptu, ali nastavio je Siner u svom maniru. Za nešto više od sat vremena, Italijan vodi 2:0 i na korak je od finala Australijan opena.

Foto: Tanjug/AP

 

 

2:5 - NOVI BREJK! Nole je sada sve imao svojim rukama. Ipak, nije iskorstio gem loptu, to je dalo vetar u leđa Sineru. Prvo brejk loptu je naš as spasao, ali nakon toga Italijan je veza dva poena i sada će servirati za set

2:4 - Novi superioran gem Sinera! Fantastično servira Italijan, pun je samopouzdanja! Uopšte se ne oseća nervoza u njegovoj igri. Novak koji je poznat po sjajnom riternu nije imao šansu!

2:3 - Dolazi Novak do drugog gema u setu! Bio je siguran sad, prepustio je protivniku jedan poen. Ipak, mnogo više zabrinjava manjak ideja u igri kada Siner servira

1:3 - Uspešno je potvrdio Siner brejk! Fascinantno je da je njegov tempo igre konstantan. Italijan brzim koracima ide ka finalu

1:2 - Novi brejk Sinera! Imao je dve vezane šanse, već kod prve je bio uspešan. Novaku je potrebna promena, ako pod hitno nešto ne smisli, ne piše mu se dobro

Foto: Tanjug/AP

 

 

1:1 - Nastavlja Siner sa snažnom igrom na sopstveni servis. Đoković je ponovo uzeo samo jedan poen. Nema preteranih razmena, sve se rešava brzo.

1:0 - Konačno je živnuo naš as! Ovo je njegov najbolji gem u meču! Nije dopustio protivniku nijedan poen! Nije imao odgovore sada Siner, nadamo se da će Nole nastaviti u ovom ritmu!

PRVI SET

1:6 - OSVOJIO JE PRVI SET ITALIJANSKI TENISER! Mora Novak da se trgne dok ne bude kasno! Nikako mu ne funkcionišu udarci, dok Siner briljira na terenu. Odavno naš as neki set nije odigrao ovako loše. Samo 35 minuta je trajao prvi set.

Foto: Tanjug/AP

 

 

1:5 - NOVI BREJK SINERA! Vršio je Italijan konstantno pritisak! Imao je dve vezane brejk lopt, odmah je prvu iskoristio! Ne može Nole da nađe pravi način da mu se suprostavi

1:4 - Nastavlja Novak tradiciju i uzima samo jedan poen na protivnikov servis. Siner je pun samopuzdanja.

1:3 - Bio je ovo veoma neizvestan gem! Ponovo je Italijan imao brejk loptu. Spasao je to Nole, zatim je imao gem loptu, ipak tada on nije bio uspešan. Nakon toga je Srbin vezao dva poena i osvojio prvi gem u ovom meču

0:3 -Mora Novak brzo da nešto promeni! Janik Siner je ušao u meč s dosta većim elanom. Potvrdio je uspešno Italijan brejk. U prethodna dva gema na servis Sinera, Srbin je uzeo samo dva poena.

Foto: Tanjug/AP

 

 

0:2 - NIJE DOBRO! Siner dolazi do brejka! Uzeo je četvrti teniser sveta prva dva poena, zatim su sledeća dva pripala Novaku. Usledila je brejk lopta, koju je protivnik našeg tenisera odmah iskoristio

0:1 - Siner je otvorio meč servisom. Dobro se snašao Italijan. Samo jedan poen je uzeo Nole, uglavnom smo gledali jako kratke razmene.

04.35 - Finale će biti na programu u nedelju, a pobednik ovog duela će igrati protiv boljeg iz okršaja Aleksandra Zvereva i Danila Medvedeva

04.15 - Početak meča će kasniti desetak minuta zbog dubl duela koji se trenutno igraju.

04.10 -. Novak je favorit po kladionicama! Na Srbina je koeficijent 1.40, a na njegovog protivnika je 2.90.

04.00 - Novak vodi protiv Janik Siner sa 4:2 u međusobni susretima. Međutim, poslednji duel u sklopu Dejvis kupa je pripao Italijanu.

03.45 - Francuski teniser Arno Klemon pred Novakov duel s Sinerom je rekao da Novakovo samopouzdanje nije na visokom nivou. Cela vest pročitajte ovde.

03.30 - Dobrodošli na naš blog posvećen meč Novaka Đokovića i Janika Sinera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija