• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2024

09:47

Rod Lejver veruje u Noleta: Vratiće se jači, naučio je mnogo iz ovog poraza!

EPAIMAGES

Novak Đoković

Rod Lejver veruje u Noleta: Vratiće se jači, naučio je mnogo iz ovog poraza!

Podeli vest

On je neverovatan šampion, hrani se svojom mentalnom snagom, poručuje legendarni Australijanac.

Nije Novak Đoković uspeo da nastavi pobednički niz na Australijan openu, a njegov poraz od Janika Sinera u polufinalu i danas je glavna tema svetskih medija. Legendarni Rod Lejver, po kom najveći teren na prvom grend slemu u sezoni nosi ime, analizirao je učinak Novaka u Melburnu ove sezone. 

- Novak je neverovatan šampion. Stalno hrani svoju mentalnu snagu i motivaciju. Upravo iz tog razloga i uspeha koji je postigao u karijeri se i očekuje da dobije svaki meč. Po mom mišljenju, Novak će naučiti nešto iz ovog poraza. Opraviće se i vratiti jači i motivisaniji - rekao je Rod Lejver. 

Nažalost, ni ove sezone Novak Đoković neće uspeti da osvoji kalendarski slem. Pre tri godine to mu nije uspelo na Ju-Es openu, dok je prošle sezone Karlos Alkaraz to sprečio pobedom u finalu Vimbldona.

- Tenis uvek može da bude nepredvidiv. Nema sigurnih stvari. Osvojiti sva četiri grend slema u jednoj godini, to je jedna od najređih počasti. To znači da morate da pobedeite 28 mečeva na najtežem nivou, kada svako želi da pobedi. Morate da se nadate da ćete igrati dobro, da ćete ostati u formi i da ćete biti u stanju da pobedite sve najjače igrače više od jednom. 

Foto: EPAIMAGES

 

Ipak, Rod Lejver nije želeo da Novaka Đokovića nazove najboljim teniserom svih vremena zbog, kako kaže, različitih teniskih era. 

- Uvak sam to govorio i ponoviću i sada, teško je porediti različite ere u tenisu. Tokom vremena, mnogo se faktora promenilo, od materijala do fizičke pripreme. Sada postoje čitavi timovi koji rade za igrače. Najbolja stvar je slaviti dostignuća bez ikakvih poređenja - podvukao je Rod Lejver. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija