• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

13.03.2024

12:30

Novaku Srbija uvek dođe glave! Svašta mu se događalo posle poraza (FOTO)

EPA Images

Novak Đoković

Novaku Srbija uvek dođe glave! Svašta mu se događalo posle poraza (FOTO)

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neprijatno je iznenadio porazom u 3. kolu Indijan Velsu, a kola su krenula nizbrdo posle poraza u Dejvis kupu.

Nole je izgubio na prvom mastersu sezone od slabo poznatog Italijana Luke Nardija, 123. tenisera sveta, ali ovo nije prvi put da je podbacio.

Kada je Novak u pitanju svi koji prate tenis uvek od njega očekuju titule jer je najbolji svih vremena, pa svaka ranija eliminacija spada pod neuspeh, iako to i nije uvek tačno.

Ono što je zanimljivo je da je Nole neke od najtežih poraza u karijeri i loših serija doživljavao nakon što je doživeo neuspeh sa reprezentacijom Srbije.

I sam Novak je rekao da nije navikao da u prva dva meseca ne osvoji nijedan trofej, a stvari su krenule nizbrdo nakon što sa Srbijom nije uspeo da osvoji trofej u Dejvis kupu u novembru jer je od našeg tima bila bolja Italija. Tada je Novak izgubio od Janika Sinera i poraz mu je strašno teško pao.

Foto: AP PHOTO

Novak u novembru 2022. na meču sa Sinerom od kojeg je izgubio

 

To nije bio prvi put da Nole ostane praznih ruku nakon neuspeha sa zastavom Srbije na opremi.

Isto se dogodilo 2021. posle Olimpijskih igara u Tokiju. Novak je izgoreo u želji i ostao bez medalje i u singlu i u miks dublu. Otišao je potom na Ju-Es open gde je bolji od njega u finalu, tokom kog je i zaplakao, bio bolji Danil Medvedev. 

Novak je tako propustio priliku da kompletira sve grend slemove iste godine.

Nije se Nole proslavio ni na Olimpijskim igrama u Riju 2016. kada je izgubio odmah na startu takmičenja od Huana Martina del Potra. Od tog poraza, pa do kraja sezone, izgubio je finale Ju-Es opena i Završnog mastersa.

Kao i u Tokiju, četvrti je bio i u Londonu 2012. godine. Odmah posle najveće sportske smotre slavio ja na mastersu u Torontu, ali ne i na prvom grend slemu posle Igara, Ju-Es openu, jer ga je u finalu pobedio Endi Marej.

Foto: Starsportphoto

Novak sa reprezentacijom Srbije 2010.

 

Sa druge strane, ne treba zaboraviti da je Novaku karijera krenula uzlaznom putanjom upravo nakon što je sa Srbijom osvojio Dejvs kup 2010. godine.

Naredna godina mu je bila do tada najuspešnija u karijeri jer je osvojio prvi Vimbldon i postao prvi reket sveta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija