• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

19.03.2024

13:51

Đoković gubi prvo mesto! Evo kad mu otimaju tron

Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković gubi prvo mesto! Evo kad mu otimaju tron

Podeli vest

Novak Đoković je na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju imao šansu da profitira i poveća bodovnu prednost na ATP listi ispred Karlosa Alkaraza i Janika Sinera, ali nije, mada će svakako dočekati sezonu na šljaci na tronu, koji se opasno trese.

Prvo, Srbin je šokantno u Indijan Velsu završio takmičenje u trećem kolu pošto je poražen od Luke Nardija, 123. na ATP listi, a jedna pobeda mu je donela samo 50 bodova, dok je Alkaraz obranio naslov, a Siner je drugu godinu zaredom došao do polufinala. Potom se naš as povukao sa mastersa u Majamiju kako bi uskladio "privatni i profesionalni raspored", kako je rekao.

Sigurno prvi još tri nedelje 

Nole je u ponedeljak počeo 417. nedelju na prvom mestu na ATP listi, osam godina sve gleda sa vrha, a pitanje je da li Španac i Italijan mogu u naredne dve nedelje da mu otmu prvu poziciju. 

Iako će sezonu na šljaci dočekati sa samo jednom pobedom posle Australijan opena, na kom je eliminisan u polufinalu, i dalje će biti prvi na svetu. Sigurno će predvoditi najbolje tenisera sveta još tri nedelje, pa će doći do 420 nedelja na tronu. Đoković sad ima 9,725 bodova, 920 bodova više od Alkaraza i 1,415 od Sinera, Danil Medvedev je na četvrtom mestu sa 7,765 bodova. Alkaraz do Monte Karla može najviše da osvoji 640 bodova, ako pobedi u Majamiju, a Siner 400. Ako Španac pobedi Sinera na Floridi u finalu, poredak bi pred sezonu na šljaci bio:

1. Novak Đoković – 9,725 bodova
2. Karlos Alkaraz – 9,445
3. Janik Siner – 8,710

 

Foto: EPAIMAGES

Janik Siner i Novak Đoković

 

Prava zabava nas čeka u aprilu.

Alkaraz prošle godine nije igrao u Monte Karlu, a Đoković je rano eliminisan pa mogu da osvoje 1.000, odnosno 910 poena, a Janik je stigao do polufinala pa ne može baš mnogo da profitira, a i ne brani veliki broj bodova do Rolan Garosa. Novak će braniti 2,315 bodova na zemljanoj podlozi, od toga 2.000 na Rolan Garosu, Karlos 2,265, a Siner brani samo 585, pa je u sjajnoj poziciji.  Alkaraz je uspeo da odbrani drugo mesto osvajanjem Indijan Velsa, ali mu Siner ozbiljo preti. Sad Španac ima samo 495 bodova prednosti i u Majamiju brani manji broj bodova od Sinera, 360, a Janik  600. Vodiće se žestoka bitka iza Novakovih leđa. 

 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Janik Siner

 

Što se šljake tiče, Novak u Monte Karlu brani 90 bodova, 45 u Banja Luci, 180 u Rimu, najviše na Rolan Garosu 2.000. Karlos je slavio u Barseloni na šljaci (500  bodova), Madridu (1.000  bodova), dok je jedino kiksnuo u Rimu gde je ispao u drugom kolu. Na Rolan Garosu je takmičenje završio u polufinalu, tako da i tu može da napravi napredak. Siner je posle Monte Karla igrao u Rimu i eliminisan je u četvrtoj rundi (90  bodova), u Barseloni se povukao u četvrtfinalu (90  bodova), dok je u Parizu takmičenje završio u drugom kolu (45  bodova).

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

 



Nole je sigurno prvi do početka sezone na šljaci, a nakon toga neće biti iznenađenje, ako izgubi prvi poziciju, o čemu naš as već dugo ne brine, inače bi sad trenirao u Majamiju, a ne bi  uživao na plaži.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija