• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

14.05.2024

06:00

Skandal, novinar izvređao Novaka! Ovo je bedno, sramne optužbe Italijana

tanjug/ap

Novak Đoković

Skandal, novinar izvređao Novaka! Ovo je bedno, sramne optužbe Italijana

Podeli vest

Navijači u Rimu su zviždali Novaku Đokoviću nakon eliminacije u trećem kolu mastersa, a nož u leđa mu je zabio i novinar Ubaldo Skanagata, koji je izvređao najboljeg tenisera sveta ikada i optužio ga da nije želeo da se bori u meču sa Alehadrom Tabilom.

"Normalno je što su Rimljani aplaudirali Nadalu i zviždali Đokoviću", naslov je skandaloznog teksta jedno od  najpoznatijih italijanskih teniskih novinara. Poredio je izdanja Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u Rimu, jedan i drugi su završili takmičenje. Španac je uzeo četiri, a Srbin pet gemova, ali je samo Nole na udaru. Italijan navodi da je Nadal igrao protiv Huberta Hurkača, igrača koji je u top 10 i da nije čudo da je izgubio od tako jakog rivala. S druge strane, smatrao je da je Nole favorit protiv Alehandra Tabila, ali da nije želeo da igra. 

- Drugačije ponašanje rivala me je navelo na drugačije zaključke. Nadal je bio besan na sebe jer je igrao gore nego što je očekivao. Kao da je tek sada u njega ušla sumnja oko nastupa na Rolan Garosu, za koji je mislio da će ga igrati ukoliko ga ne ometaju povrede. Sada su se stvari promenile i ne bih se kladio da će se Rafa pojaviti na terenu za 15 dana. Plašim se da bi Rafa izgubio od 50 igrača iz prvih 100 - napisao je Skanagata.

Za Španca je imao izgovore, ali ne i za Srbina. Ništa novo, tako je već godinama. 

- Đokovića je izgubio od Tabila, igrača koji nikada nije pobedio nekoga iz Top 10. Nole je izašao iz sezone u kojoj je igrao četiri grend slem finala i uzeo tri titule, a četvrtu je izgubio od Alkaraza u petom setu. Godina u kojoj je, dok ga Janik Siner nije šokirao, u tri od četiri meča je delovao kao nepobedivi ratnik, vanzemaljac. Pa šta se desilo Novaku Đokoviću pa je postao "više čovek" i pobediv?

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković na udaru italijanskog novinara

 

Podsetio je italijanski novinar na promene u Novakovom timu i zaključio da mu tenis više nije toliki prioritet i da namerno nije želeo da igra, da se nije borio za pobedu.

- Nije se borio, nije se ljutio, nije bio oprezan kada je servirao. Odjednom je gubio 4:0, a nije se nimalo iznervirao, nije se okrenuo ka treneru Nenadu Zimonjiću da ga možda uvredi kao što je to radio sa Ivaniševićem i ostalim nevinim ljudima na klupi. Njegovo odbijanje da produži razmene udaraca, da se bori bilo je evidentno. Ne znam šta mu se desilo. Iskreno ne verujem da je epizoda sa "bocom vode" uticala na njega - Ubaldo kao da aludira da je Novak namerno izgubio meč.

Nastavio je Italijan da vređa Novaka i doveo je u pitanje karakter našeg tenisera, posvećenost, prioritete...

- Uvek sam se divio Rafi i Novaka, a kako i ne bih? Zato mislim da publika u Rimu i ja delimo ista osećanja. Ako je Rafa dobio hiljade ubeđenih aplauza, a Nole je ispraćen zvižducima to je zato što smo Rimljani i ja ispoštovali njegovu želju da se bori. Sa druge strane smo se osetili izdano od strane Noleta koji nije uradio ništa da ispoštuje strast publike i žrtvu da dođu iz cele Italije i plate skupe karte da bi gledali meč koji nije vredan njega. To nisu bili zvižduci zbog karijere, nego zvižduci zbog karaktera i ponašanje prema publici te večeri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran zoranovic

pre 1 mesec

Djokovic je legenda i tu nema dileme i sve pohvale za naseg najboljeg sportistu.Ovo sto je Italijanski novinar napisao je potpuno u pravu.Mi necemo nista da prihvatimo sto nam ne odgovara.Rekao je sve sto je tacno i nema tu nikakvih uvreda.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija