• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.05.2024

05:39

Provocirali Đokovića! Nije želeo da priča o najvećoj misteriji

EPAIMAGES

Novak Đoković

Provocirali Đokovića! Nije želeo da priča o najvećoj misteriji

Podeli vest

Novak Đoković je stigao na Rolan Garos bez ijednog osvojenog trofeja ove sezone, čak i bez odigranog finala. Na minulim turnirima bilo je vidno da nije u najboljoj formi, nedostaju mu mečevi, vidljive su promene u fizičkom smislu, poput drhtavice, ali o tome nije želeo mnogo da priča pred početak takmičenja.

Možda Nole ima problema, možda je sve samo posledica malo odigranih mečeva, ali nije želeo da ulazi u dublju diskusiju. Navikli smo da zapadni mediji to uvek iskoriste pa ne sumnjamo da bi svako Novako objašenjenje plasirali kako alibi u slučaju eventualnog neuspeha. Srpski teniser nije naseo na provokacije.

- Ima nekoliko razloga i stvari koje su se dešavale. Ne želim da otvaram pandorinu kutiju i da pričam o tim stvarima. Želim da se fokusiram. Šta je bilo, bilo je, to je prošlost. Ne mogu da utičem na to. Probaću da ispravim sve nedostatke, radimo na tome, nadam se da će to značiti dobre rezultate - rekao je Novak pred početak takmičenja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Đokoviću su u Ženevi drhtale ruke, dok je pio vodu, a pre toga u Monte Karlu, ali ni to nije želeo da komentariše. Logično je da ne želi da priča o svom zdravstvenom stanju, jer ne želi da otkriva sve svojim rivalima. 

- Ne bih to komentarisao. Zahvaljujem ljudima koji se brinu, koji pružaju podršku. Druge stvari zdravstvene prirode zadržavam za sebe.

Foto: EPA Images

Novak Đoković nije želeo da priča o fizičkim problemima pred Rolan Garos

 

Jedan novinar je konstatovao da se trenutno nalazi u rupi na putu povratka. Nole se nije složio sa njim.

- Ne bih to nazvao rupama na putu, već možda nekim preprekama. Uvek sam se radovao sledećem izazovu i onome što je potrebno da bih bio bolji nego nedelju dana pre toga. Neće stati dok ne prestanem da se bavim tenisom. To je jedini način na koji znam kako da se ponašam kao teniser i da se takmičim na najvišem nivou. Znam svoje kvalitete, znam za šta sam sposoban i ako se budem osećao na pravi način fizički, mentalno, na meču, ponekad treba i malo sreće. Sve to zajedno donosi titulu na grend slemu. Osetio sam to 24 puta u karijeri do sada. Znam tačno šta treba da uradim kada igram na slemovima. To je drugačije takmičenje i turnir, razlikuje se od drugih turnira. To je to - posalo je Nole jasnu poruku svima koji ne veruju u njega.

Srpski as će prvi meč na Rolan Garosu odigrati u utorak, protiv francuskog tenisera, Pjera Ig-Erbera. Takođe, sa njim će biti novi trener. Nenad Zimonjić više nije deo tima prvog tenisera sveta, ali jeste Boris Bošnjaković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija