• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

02.06.2024

03:38

Bruka i sramota Rolan Garosa! Đokovićev meč ušao u istoriju, evo po čemu!

Tanjug/AP Photo

Novak Đoković

Bruka i sramota Rolan Garosa! Đokovićev meč ušao u istoriju, evo po čemu!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković (37) noćas je savladao Italijana Lorenca Muzetija (22) u 3. kolu Rolan Garosa sa 3:2 u setovima, a taj meč ostaće upamćen kao najkasnije odigran u istoriji pariskog grend slema!

Duel Srbina i Italijana trebalo je da krene u 20.15, ali su organizatori napravili pravi skandal, pošto su u raspored na stadion "Filip Šatrije" uglavili meč koji je započet na drugom terenu, ali je prekinut zbog kiše. U pitanju je meč Zizua Bergsa i Grigora Dimitrova.

Već tada bilo je jasno da će Novakov meč debelo kasniti, ali da će ući u istoriju kao najkasnije odigran u istoriji, to niko nije mogao ni da pretpostavi! Nole je na teren izašao oko 22.20, a meč je krenuo u 22.40. Dakle, skoro dva i po sata nakon što je planiran.

Kao što je već poznato, Nole i Lorenco odigrali su neverovatan duel pun preokreta, a slavio je Srbin posle četvoročasovnog maratona. Kada je na satu bilo 1.27 posle ponoći, ovaj duel ušao je u istoriju kao najkasnije odigran u istoriji, a prethodni rekord držao je Rafael Nadal 2010. godine.

Organizatori su tokom Rolan Garosa zbog kiše imali ogromnih problema sa rasporedom, ali ovakvo ponašanje prema najvećem teniseru svih vremena nema nikakvog smisla. Nije samo on na udaru ovih sramnih odluka, već se sa sličnom situacijom susrela i Olga Danilović, koja je za manje od 20 sati dvaput morala na teren i to da igra iscrpljujuće mečeve.

 

Nehumano! O radu čelnika Rolan Garosa najbolje govori i reakcija publike sa sinoćnjeg meča Novaka i Muzetija. Više od pola stadiona "Filip Šatrije" pokupilo se i otišlo još tokom prvog seta, pošto je mnogima bilo prekasno da se ostane na tom duelu. Kakav god on bio! Oni koji su ostali morali su da se pokrivaju ćebadima, pošto je bilo toliko hladno. Temperatura u Parizu tokom noći pala je na svega devet stepeni Celzijusa, što je ogromna razlika u odnosu na 23 stepena tokom dana.

Verovatno će i Nole imati itekako šta da kaže na sve ove odluke čelnika turnira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Đoković besan na organizatore! Ovo mu je zasmetalo!
Tenis

Đoković besan na organizatore! Ovo mu je zasmetalo!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković imao je velikih problema na meču protiv Lorenca Muzetija, počev od pomeranja duela, sudijske greške na njegovu štetu, ali i sa katastrofalnim stanjem terena na stadionu "Filip Šatrije".

02.06.2024

02:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17