• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

04.06.2024

21:08

Totalne nebuloze Vilandera! Brani organizatore, a krivi su za Novakovu katastrofu!

Tanjug

Novak Đoković

Totalne nebuloze Vilandera! Brani organizatore, a krivi su za Novakovu katastrofu!

Podeli vest

Bivši švedski teniser, a sada komentator na "Eurosportu" Mats Vilander, poručio je da nije iznenađen vešću o povlačenju Novaka Đokovića sa Rolan Garosa i stao je u odbranu organizatora turnira, koji su direktni krivci za povredu srpskog tenisera!

Nole je u utorak u kasno posle podne objavio da je primoran da se povuče sa drugog grend slema u sezoni, pošto je doživeo kidanje meniskusa kolena tokom meča sa Franciskom Serundolom u osmini finala turnira u Parizu.

Srpski as danas je bio na magnetnoj rezonanci, gde su potvrđene loše vesti, pa će Kasper Rud bez borbe proći u polufinale. Iako je najbolji igrač svih vremena doživeo prilično tešku povredu zbog koje je doveo u pitanje nastup na Olimpijskim igrama, nisu svi stali na njegovu stranu, čime su još jednom dokazali da im itekako smeta uspeh jednog Srbina u ovom sportu.

Prvo se javio Noletov najveći mrzitelj Ben Rotenberg, potom je nejasne reakcije imao i Boris Beker, a izjavom je potpuno šokirao i Mats Vilander, koji izgleda priča kako vetar dune, čas hvali Novaka, čas se vraća u onaj mod od pre nekoliko godina, kada je bio njegov najveći kritičar.

Foto: EPAIMAGES

Mats Vilander

 

Dok čitav svet za ovu povredu Novaka krivi organizatore, što zbog katastrofalnih uslova na terenu, što zbog nehumanog rasporeda i odluke da meč 3. kola igra čak do četiri ujutru, Vilander je stao na stranu čelnika turnira.

On smatra da oni nisu krivi za to što je Nole doživeo tešku povredu i zbog čega mu je ugrožena čitava sezona.

- Moram da istaknem da sam tokom karijere igrao na terenima gde je bilo vetra i vlage. Tu je osećaj kao da igrate na betonu, a ne na šljaci, ne možete uopšte da klizate jer šljake zapravo nema. Temperatura se menja tokom mečeva i to će se dešavati i dalje. Igra je bila brža i brža, ali je bilo i klizavije. Kada igrate blizu linije kao Đoković, morate da budete spremni da se zaustavljate naglo, a to nije lako na šljaci i na travi. to je nešto o čemu igrači treba da razmišljaju. Što više budu razmišljali, više će se klizati - izjavio je Vilander, nijednom rečenicom ne okrivivši organizaciju zbog katastrofalne povrede srpskog asa.

Foto: tanjug/ap

 

 

On ističe da i nije iznenađen odustajanjem Novaka od turnira, pošto je i juče tokom meča sa Serundolom izgledao vrlo loše.

Nisam šokiran, bio je itekako nezadovoljan, čuli smo komentare koje je dao na terenu, sunce je bilo, nakon kiše i vlage, bilo je mnogo klizavo - dodaje Vilander.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija