• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. V.

12.07.2024

08:30

Čovek s magičnim prstima odgovoran za Noletov oporavak! Fizioterapeut otkrio detalje!

tanjug/ap

Novak Đoković

Čovek s magičnim prstima odgovoran za Noletov oporavak! Fizioterapeut otkrio detalje!

Podeli vest

Francuski fizioterapeut Žan Žorž Selije (66) pričao je o tome kako je pomagao Novaku Đokoviću (37) da se oporavi posle operacije meniskusa koju je Srbin imao 5. juna.

U razgovoru za čuveni francuski sportski list "Lekip" Selije je otkiro kako je došlo do toga da on oporavi Đokovića posle izvršenog operativnog zahvata.

Francuz je trebalo da otputuje u Maroko kako bi radio sa dvojicom fudbalera francuske Lige 1, ali desio se poziv koji se ne odbija.

- Oporavljati Novaka Đokovića, jednog od najvećih sportista na svetu, to je nešto što se ne odbija iako nisam spavao dve noći - kaže Francuz.

Foto: Youtube printscreeen

Žan Žorž Selije

Nije imao Selije mnogo vremena, morao je brzo da reaguje, a otrkio je i ko ga je preporučio za ovaj posao.

Hirurzi na klinici, koji me odlično poznaju, rekli su Novakovom timu da me kontaktiraju. Bili su u kontaktu i sa terapeutom iz Dalasa, ali su mene izabrali na kraju - navodi fizioterapeut koga zovu čovek sa magičnim prstima.

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković

 

On se ranije bavio oporavkom čuvenog fudbalera Đibrila Sisea koji je imao jako teške frakture noge 2004. i 2006. godine, ali sam kaže da je Novak drugačiji od svih.

- Radio sam sa mnogim velikim sportistima, olimpijskim šampionima, ali nisam znao da postoji čovek sa takvom snagom volje kao što je Đoković - kaže Francuz.

Selije se pridružio Novaku pet dana posle operacije, a radio je sa njim i u Beogradu, Crnoj Gori i Londonu.

- To je značajna avantura koju neću skorije zaboraviti. Sa mnogim sportistima deluje da daju sve od sebe, ali Novak... Sa njim sam ušao u neku novu dimenziju. On ima jedinstvenu moć i unutrašnju snagu koju nosi sa sobom - ističe terapeut.

Na kraju je podelio svoje utiske iz Srbije.

- Kada sam stigao u Srbiju Novak nije bio najbolje posle operacije, ali mi je vrlo brzo pokazao neverovatno samopouzdanje. U narednom periodu, Novak se prepustio mojim rukama. Nije odbijao zadatke i poštovao je šta mu zadam. Dao sam mu program za mišiće, mučio se. Morali smo da mislimo kako da se vrati u takmičenje, a ne samo o meniskusu kolena - zaključio je Žan Žorž Selije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Sramno ćutanje međunarodne zajednice: Ni reč dok Kurti hapsi Srbe!
Politika

Sramno ćutanje međunarodne zajednice: Ni reč dok Kurti hapsi Srbe!

Više od 24 sata od hapšenja petoro Srba iz Kosovskog Pomoravlja koji su iz svojih domova juče odvedeni od strane Kurtijeve Rosu policije uz upotrebu sile, bez naloga, na osnovu tajnih spiskova, niko od predstavnika medjunarodne zajednice nije se javno oglasio niti reč rekao, iako je Beograd sve obavestio.

04.08.2024

12:36

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija