• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

18.07.2024

09:00

Srbi, ne brinite, ovo nije Novakov kraj! Bivši selektor ne sumnja u najboljeg

Tanjug/AP

Novak Đoković

Srbi, ne brinite, ovo nije Novakov kraj! Bivši selektor ne sumnja u najboljeg

Podeli vest

Do smene generacija mora da dođe, ali je Novak bio u svakoj do sada, kaže za Informer iskusni teniski stručnjak Bogdan Obradović.

Novak Đoković izgubio je finale Vimbldona drugi put zaredom od 16 godina mlađeg Karlosa Alkaraza (3:0), pa su priče i analize o smeni generacija ponovo aktuelne.

Nole ove sezone nije pobedio top deset igrača, sva tri grend slema osvojili su predvodnici nove generacije Janik Siner (Australijan open) i Alkaraz (Rolan Garos i Vimbldon), ali bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović smatra da razloga za brigu nema.

On naglašava da je Novak i dalje predvodnik generacije, iako je mlađi i do 15 godina od ostalih tenisera.

- Do smene generacija mora da dolazi, ali ja bih to opisao kao dolazak mladih tenisera sa Novakom Đokovićem. On je dočekao ovu generaciju, nalazi se na drugom mestu, a relativno skoro je zauzimao i prvu poziciju. Neminovna je stvar da dolazi do smene, ali to ne znači da u toj smeni ne učestvuje Novak. Na kraju krajeva, ovi teniseri ne bi bili na ovom nivou da nije bilo njega, Rafaela Nadala, Rodžera Federera... - započeo je Obradović.

Foto: epimages

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Poznati trener kaže da bi svako potpisao uoči Vimbldona da Novak igra finale.

- Ne može nakon svakog njegovog poraza da se priča o smeni generacija, jer da je finale održano, na primer, dan kasnije, niko ne zna kakav bi ishod bio. Posle operacije koju je imao, smatram da bi svako, uključujući i mene, potpisao pre turnira da Novak igra finale. Realno je da u finalu naiđete na igrača koji je u tom trenutku bolji od vas, zdraviji. Veliki je rezultat kada u 37 godina stignete do finala Vimbldona, te mislim da je samo to sada važno i zaista fantastično - smatra šampion Dejvis kupa sa Srbijom 2010.

Noleta sada očekuje izazov sezone, Olimpijske igre u Parizu (26. jula - 11. avgusta), a Obradović kaže da najbolji svih vremena jeste pod pritiskom, ali da se odlično nosi sa njim.

Foto: printscreen

Veruje u Novaka: Bogdan Obradović

- Za njega ne važi ono "važno je učestvovati", on je rođeni šampion i na svakom turniru želi titulu i sve će učiniti da dođe do nje. To naravno da donosi startni pritisak, ali sa druge strane on od početka karijere igra sa pritiskom i nosi se s njim na odličan način. Bio je na Olimpijskim igrama već gde se igralo na originalnom stadionu na kom se igra grend slem, to ne bi trebalo da predstavlja problem. Spreman je, zdrav je, Vimbldon sigurno nije pravi pokazatelj, igrao je protiv Alkaraza koji nije promašio lopticu, te će svakako biti interesantno videti njihov duel u Parizu, ukoliko do njega dođe - zaključuje Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Republikanci odali priznanje srpskom predsedniku: Lideri kao što je Vučić vode ka miru! Svoju zemlju stavljaju na prvo mesto i ne žele da je unište ratom!
Politika

Republikanci odali priznanje srpskom predsedniku: Lideri kao što je Vučić vode ka miru! Svoju zemlju stavljaju na prvo mesto i ne žele da je unište ratom!

U američkoj saveznoj državi Viskonsin, u Milvokiju, u ponedeljak je počela Republikanska nacionalna konvencija, a među govornicima su bile su vrlo značajne ličnosti iz Republikanske partije - ambasador Ričard Grenel, senator Ron Džonson, najvatreniji zaštitnik srpskih interesa u Kongresu Klaudija Teni i bivši guverner države Ilinois Rod Blagojević.

18.07.2024

10:33

Poreznici otkrili bogataša koji je prao novac: Srbin bio deo međunarodne grupe, za utaju mora da plati ovoliku sumu
Društvo

Poreznici otkrili bogataša koji je prao novac: Srbin bio deo međunarodne grupe, za utaju mora da plati ovoliku sumu

Postupanjem po Zakonu o utvrđivanju porekla imovine i posebnog poreza utvrđen je porez u iznosu većem od 130 miliona dinara, koji treba da plati građanin Srbije, inače član međunarodne grupe povezanih fizičkih lica, organizovane sa ciljem „pranja“ veće količine novca i njegovog ubacivanja u legalne novčane tokove, saopštila je Poreska uprava Srbije.

18.07.2024

10:27

TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva!
Live TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva!

Stručnjak za Bliski istok Lea Kumer bila je gost Informerovog "Info jutra" u kom je govorila o navodnoj umešanosti Irana u atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa. SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo Trampa, preneo je nedavno Si-En-En (CNN) pozivajući se na neimenovane izvore. Teheran je ubrzo demantovao ova pisanja američkih medija.

18.07.2024

09:30

Hronika

Novi detalji ubistva policajca u Loznici: Nikola upucan u glavu
Hronika

Novi detalji ubistva policajca u Loznici: Nikola upucan u glavu

Zbog granične zone i sprečavanja krijumčarenja blizu Drine postoje kontrolni punktovi gde policija dežura i zaustavlja sva sumnjiva vozila. Ubice policajca dolazile su iz pravca Beograda u taksi vozilu, kada su ih pripadnici granične policije zaustavili radi redovne kontrole.

18.07.2024

10:59

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija