• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

02.08.2024

21:00

Nezaustavljiv je! Novak slomio Muzetija i doneo medalju Srbiji, sa Alkarazom za olimpijsko zlato! (FOTO)

EPAIMAGES

Novak Đoković

Nezaustavljiv je! Novak slomio Muzetija i doneo medalju Srbiji, sa Alkarazom za olimpijsko zlato! (FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković (37) doneo je još jednu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu, a cela nacija se nada da će ta medalja biti zlatna! Najbolji teniser svih vremena savladao je Italijana Lorenca Muzetija sa 6:4, 6:2 u meču polufinala olimpijskog turnira i za najsjajnije odličje boriće se protiv Karlosa Alkaraza u nedelju!

Praktično od sinoć i od meča sa Stefanosom Cicipasom vladala je dilema hoće li i u kojoj meri Novak biti spreman za današnji okršaj sa Lorencom Muzetijem. To pitanje postavljalo se do pred sam start meča, ali onda je Nole izašao na teren "Filip Šatrijea" i još jednom pokazao da je "čovek od čelika" i silno motivisan da se plasira u svoje prvo finale Olimpijskih igara u karijeri.

Daleko od toga da mu je bilo lako, pošto je Italijan, svestan da mu je ovo velika šansa za olimpijsku medalju, dao sve od sebe na terenu. Ipak, to nije bilo dovoljno da ugrozi Noleta, koji je posle nešto sporijeg starta i blage drame početkom drugog seta, u potpunosti uspeo da slomi otpor žilavog Itaijana.

Prva četiri gema trajala su skoro pola sata, a Novak je upravo u četvrtom bio jako blizu da napravi brejk. Čak četiri šanse za to je propustio, malo se i nervirao, najviše zbog nepovoljnog vetra koji je duvao u večernjim satima na "Šatrijeu".

Tukao je Nole iz sve snage, pogađao linije i šetao Muzetija, ali istu taktiku primenjivao je i Italijan. Dobro je znao Lorenco sa kakvim problemima se nosio Novak 24 sata ranije, kada je jedva izdržao na nogama meč sa Cicipasom zbog bolova u kolenu. I on je pokušavao što više da šeta Noleta i tera ga na proklizavanja, ali Srbin je jako dobro uspevao da se nosi sa tim i u desetom gemu došao je do brejk, ujedno i set lopte. Iskoristio ju je i poveo sa 1:0 u setovima, ali svi na stadionu bili su itekako svesni da ga deli dug put do okršaja sa Karlosom Alkarazom u finalu.

Foto: EPAIMAGES

Lorenco Muzeti

Drugi set počeo je duplom razmenom brejkova. Muzeti je započeo tu seriju, Novak mu je vratio, ponovo je Italijan uzeo servis našem asu, koji je ponovo imao spreman odgovor. Nakon tenisa "bez rukavica", ponovo su se vratili u onaj mod iz prvog dela igre, pošto je Nole u petom gemu konačno sačuvao svoj servis i poveo 3:2. Bez mnogo muke.

Znali su praktično svi na stadionu da naredni gem može da bude presudni. Novak je vrlo brzo došao do 40:15 i dve brejk lopte. Nije uspeo da ih iskoristi u tom momentu, ali ubrzo je izborio treću, koju je iskoristio i krenuo ka overi finala - 4:2. Naredni gem dobio je bez izgubljenog poena, a rešio ga je maestralnim asem za 5:2.

Bio je to uvod u još jedan brejk za kraj i za Novakov plasman u finale Olimpijskih igara. Tamo ga čeka Karlos Alkaraz, a Đoković nikad nije bio bliži jedinom dostignuću koje nikad nije uspeo da ostvari - olimpijskom zlatu!

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević: Sport je način da se mladi iz regiona okupe i grade zajedništvo
Politika

Milićević: Sport je način da se mladi iz regiona okupe i grade zajedništvo

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Srbije s dijasporom Đorđe Milićević izjavio je danas, govoreći o Sportskom kampu "Srbija te zove" koji okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore, da je sport odličan način da se mladi okupe, grade sportski duh, zajedništvo i nauče da podržavaju jedni druge.

02.08.2024

21:10

TV

U naredna 72 sata Iran će napasti Izrael? Hezbolah odlučuje da li će doći do eksalacije ili ne!
Live TV

U naredna 72 sata Iran će napasti Izrael? Hezbolah odlučuje da li će doći do eksalacije ili ne!

Nadamo se da će doći do mira između Palestine i Izraela. Za samo nekoliko meseci od Palestine je ostalo sivilo i crnilo. Generalni sekretar Hezbolaha rekao je da je Izrael prešao crvenu liniju i da može da očekujue osvetu. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu i analitičar Luka Stajić. Uživo u program iz Tel Aviva javio se i počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić koji je komentarisao trenutnu situaciju u ovoj zemlji. Uživo u program javio se i novinar Dejan Jelača koji je komentarisao izbore u Americi.

02.08.2024

21:46

Špijunski avioni nadleću oko Srbije i prikupljaju sve podatke! Amerika snima sve položaje vojske i fabrike za proizvodnju oružja!
Live TV

Špijunski avioni nadleću oko Srbije i prikupljaju sve podatke! Amerika snima sve položaje vojske i fabrike za proizvodnju oružja!

Pitanje je u kakvom bezbednosnom sistemu se nalazi naš narod. Špijunska afera dešavala se u Srbiji već mesec dana. Tri puta u toku jula meseca jedna letilica vazduhoplovstva SAD-a letela je oko granica Srbije i iznad BiH. Ova letilica opremljena je specijalnom opremom pomoću koje posmatra pokretne ciljeve na kopnu i moru. Ovaj avion je deset puta u toku godine leteo oko granica Srbije. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Danka Nešović, direktorka PEP akademije za avijaciju i pilot Boriša Mandić.

02.08.2024

15:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija