• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

01.08.2024

21:15

Neuništivi Novak jači od Cicipasa i povrede! Đoković posle dramatičnih scena u polufinalu Olimpijskih igara! (FOTO)

EPAIMAGES

Olimpijske igre

Neuništivi Novak jači od Cicipasa i povrede! Đoković posle dramatičnih scena u polufinalu Olimpijskih igara! (FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković (37) preživeo je dramu i plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu! Najveći teniser svih vremena danas je posle mučnih scena i nove povrede desne noge uspeo da savlada Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6 i da izbori meč polufinala olimpijskog turnira protiv Italijana Lorenca Muzetija!

Bio je to neverovatan meč i prosto je fascinantno iz kakve situacije je uspeo da se izvuče srpski as! Nakon što je dobio prvi set, u drugom je preživeo pravu dramu! Ponovo su mu se pojavili bolovi u desnoj nozi, a podsetimo, nedavno je operisao baš desno koleno. Činilo se da nema snage i da će Cicipas dobiti taj meč, ali Novak je još jednom potvrdio da je "od čelika" i da mu ne može niko ništa!

A delovalo je sve bajkovito na startu okršaja... Najbolji teniser svih vremena odlično je započeo meč i u tim trenucima nije ništa nagoveštavalo da će imati ikakvih poteškoća ka plasmanu u polufinale. Cicipas je na meč došao nasmejan i raspoložen, što je Informer ekskluzivno uhvatio, ali nije mu bilo baš do zabave u prvom delu igre, kada ga je Đoković doslovce odučio od tenisa.

Iako su prva tri gema, u kojima nije viđen brejk, trajala preko 20 minuta, u četvrtom je Nole pokazao klasu i oduzeo je servis Grku. Bio je dovoljno pribran u odlučujućim momentima i sjajno je skratio poen za prvi brejk na meču. Kritično je bilo na 4:2 za Novaka, kada je Cicipas dvaput na Srbinov servis dolazio do 40:40, ali sve te probleme najbolji svih vremena rešavao je bez neke drame i tenzije.

Za kraj prvog seta viđen je spektakularan poen - nakon razmene udaraca, Nole je pasing šotom pogodio samu liniju za erupciju odušveljenja srpskih navijača na stadionu "Filip Šatrije".

A onda, na startu drugog seta - ozbiljni problemi i dramatične scene! Cicipas je dobio gem na svoj servis, a potom je uzeo i brejk, a da stvar bude još gora, Đoković se jedva kretao po terenu! Poznato je da je nedavno imao operaciju desnog kolena i da je nosio steznik baš tu. Scene kako se jedva oslanja na desnu nogu zabrinule su sve navijače srpskog asa, a još više kada je na teren morao da uđe doktor. I to pri rezultatu 4:0 za Grka u drugom setu.

 

Jelena Đoković, Novakova supruga, u tim trenucima držala se za glavu, a zabrinutih lica sve to su posmatrali Noletovi prijatelji i saradnici, Miljan Amanović i Viktor Troicki. Od doktora je Novak dobio da popije nekakvu tabletu, koja je očigledno ubrzo delovala. Nakon kratkog istezanja desne noge, utisak je da je počeo malo bolje da se kreće na terenu i da se, malo po malo, vraća u meč.

Ipak, u tim trenucima rezultat je bio 5:2 za Stefanosa i bilo je samo pitanje ima li Đoković snage da se još jednom "digne iz mrtvih". Odnosno, može li da izdrži bolove koji su bili očigledni. Definitivno je popravio kretnju i slobodnije se oslanjao na desnu nogu, ali daleko od stanja u kojem je bio na početku meča. Čak i takav, spasao je tri meč lopte, a onda se izvukao iz maltene bezizlazne situacije. Vrlo brzo je na semaforu od 5:2 stajalo 5:5 i to kada su svi mislili da Novak nema više snage i da se neće vratiti u meč.

Osvojili su po gem obojica, a onda je u taj brejku Đoković još jednom potvrdio zašto je najveći svih vremena. Iako je imao mini brejk zaostatka, ubrzo se vratio u meč i preokrenuo, za veliki trijumf i plasman u polufinale!

 

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Vesić: Narod Srbije uz predsednika Vučića
Politika

Ministar Vesić: Narod Srbije uz predsednika Vučića

"U ovom izazovnom trenutku za Republiku Srbiju, kada se naša zemlja suočava sa pokušajima destabilizacije spolja i iznutra, neophodno je pružiti snažnu i nedvosmislenu podršku predsedniku Vučiću da nastavi da vodi zemlju i sprovodi politiku razvoja i rasta srpske ekonomije i životnog standarda građana", izjavio je večeras ministar Goran Vesić.

01.08.2024

20:56

TV

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu!
Live TV

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu!

Koliko bi upotreba američkih F-16 lovaca od strane ukrajinske vojske, kada do nje eventualno dođe, mogla da promeni situaciju na frontu? Da li će oni Rusima predstavljati otežavajuću okolnost u ovom sukobu? Postoji li uopšte aerodrom dovoljnog kvaliteta za poletanje ovih lovaca u Ukrajini? Na ova, ali i na brojna druga ratna pitanja iz sveta, odgovore su davali gosti "Rata uživo" - novinar i ratni reporter Igor Damjanović i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

01.08.2024

22:26

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica! (VIDEO)
Live TV

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica! (VIDEO)

Najviši iranski zvaničnici sastaće se danas sa predstavnicima regionalnih saveznika iz Libana, Iraka i Jemena kako bi razgovarali o potencijalnoj odmazdi protiv Izraela nakon ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu, reklo je pet neimenovanih izvora za Rojters. Region se suočava sa rizikom proširenja sukoba između Izraela, Irana i njegovih saveznika nakon ubistva Hanijea u sredu i ubistva višeg komandanta Hezbolaha u utorak u izraelskom napadu na predgrađe Bejruta. O tome kakve, potencijalno katastrofalne, posledice bi ovo moglo da ima na svet govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić u emisiji "Info dan" televizije Informer.

01.08.2024

16:00

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!
Live TV

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!

Dejana Neralić (17) i njen momak Boris Majorski (18) nastradali su u oktobru 2022. godine, u saobraćajnoj nesreći kod Beške. Osnovni sud u Staroj Pazovi je doneo presudu protiv Slobodana B. (84), vozača "mercedesa" koji je izazvao nesreću, a koji je prvostepeno osuđen na tri godine zatvora! O tom užasnom događaju u Info jutru govorio je otac poginulog momka Vladimir Majroski.

01.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21