• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

02.08.2024

00:42

Kraj šestog dana na OI: Novak se kao feniks digao iz pepela! Basketaši posle prekida srušili Francuze, Marej završio karijeru (VIDEO/FOTO)

EPA/Reuter/Tanjug/OKS/Profimedia

Ostali sportovi

Kraj šestog dana na OI: Novak se kao feniks digao iz pepela! Basketaši posle prekida srušili Francuze, Marej završio karijeru (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Pratite u blogu uživo na našem portalu Informer.rs dešavanja tokom šestog dana takmičenja na Olimpijskim igrama.

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igram.

DANAS NA OI

Četvrtak, 1. avgust

09.30 Lazar Kovačević je Olimpijske igre završio na osmom mestu - streljaštvo, 50m trostav
10.05 Basketaši Srbije su posle drame pobedili Holandiju 21:19
10.30 Aleksandar Kukolj je na startu poražen od Žombora Vega - kategorija do 100kg
10.40 Nikolaj Pimenov i Martin Mačković u dubl skulu su takmičenje završili na sedmom mestu
11.15 Andrej Barna bez polufinala na 50m slobodno
12.05 Vaterpolisti Srbe poraženi su od Španije 11:15 
19.00 Novak Đoković - Stefanos Cicipas, tenis - četvrtfinale
22.35 Srbija - Francuska, basket 3x3

UŽIVO

 

23.50 - Hrvatska teniserka Dona Vekić plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu. Ona je u polufinalu razbila Slovakinju Anu Karolinu Šmijedlovu sa 6:4, 6:0. Vekićeva će se za zlatnu medalju boriti protiv Kineskinje Džinven Dženg, koja je ranije tokom dana napravila iznenađenje i eliminisala poljsku teniserku Igu Švjontek.

23.33 - Basketaši Srbije ostvarili su novu pobedu i posle prekida savladali i domaćina Francusku sa 19:16. Ovo je četvrti trijumf naše selekcije. 

Foto: Reuters

 

23.20 - Posle skoro pola sata pauze, srpski basketaši su se vratili na teren. Iako je bilo bojazni da bi meč mogao da bude odložen za sutra, duel će ipak biti nastavljen. 

23.00 - Međunarodni olimpijski komitet oglasio se večeras povodom skandala koji se desio u boksu, odnosno meča Alžirke Iman Kalif i italijanske bokserke Anđele Karini. Iz MOK-a su otkrili hoće li se nešto promeniti. 

22.50 - Duel srspkih i francuskih basketaša je prekinut zbog jake kiše koja pada na trgu "Konkord" u Parizu, gde se i održavaju utakmice. Rezultat u toku prekida je 13:10 za naš tim.

Foto: Reuters

 

22:35 - Srpski basketaši počeli su svoj meč protiv Francuske. Opširnije o tom meču možete pratiti u blogu uživo.

22.1o - Britanski teniser Endi Marej i zvanično je završio karijeru. On je na olimpijskom turniru odigrao svoj poslednji profesionalni meč. Marej je u paru sa sunarodnikom Danijelom Evanom izgubio u četvrtfinalu dublova i to od američkog tandema Tejlora Frica i Tomija Pola sa 6:2, 6:4.

21.55 - Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je plasmanom u polufinale postao najstariji igrač na olimpijskom turniru i to sa 37 godina i 71 danom. 

21.35 - Srpski teniser Novak Đoković je posle prolaska u polufinale OI priznao da je zabrinut zbog povrede desnog kolena i da ne zna kako će se već sutra od 19 časova suprostaviti Muzetiju u borbi za finale. 

21.20 - Novak Đoković se plasirao u polufinale Olimpijskih igara i to posle neverovatne pobede nad Cicipasom sa 2:0 u setovima. Njegov protivnik u borbi za finale biće Italijan Lorenco Muzeti. 

21.07 - Taj brejk meča Novak Đoković - Stefanos Cicipas će odlučiti drugi set. Nadamo se da će Novak i povređen završiti meč. Opširtnije u blogu uživo. 

20.29 - Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ima problem sa povredom u četvrtfinalnom meču protiv Stefanosa Cicipasa. Opširnije OVDE.

19.45 - Nemac Aleksandar Zverev je neočekivano ispao u četvrtfinalu OI, a posle meča dao je zanimljivu izjavu:

-  Voleo bih da je uzmem ja, ali očigledno to neću uraditi. Svi u polufinalu je zaslužuju, ali mislim da je Novak najviše zaslužuje zbog karijere koju je ostavio iza sebe. Pobedio sam ga prošli put u polufinalu, tako da mu želim samo sve najbolje.

19.13 - U toku je meč Novaka i Cicipasa, a to možete pratiti u posebnom blogu na sajtu Informera. 

Foto: EPA Images

 

 

18.45 - Za nekoliko trenutaka počeće meč Cicipasa i Đokovića, a ko god da prođe, tamo će ga sačekati Lorenco Muzeti. On je već pričao o tome sa kim bi voleo da se astane u polufinalu.

18.28 - Razvedrava se vreme u Parizu, a naš izveštač sa lica mesta javlja da organizatori sklanjaju krov sa "Filipa Šatrijea". 

17.59 - Sportsko društvo Ušće pokloniće zlatnu medalju italijanskoj bokserki Anđeli Karini. Opširnije o tome možete čitati ovde.

Foto: AP/Photo

 

 

17.30 - Vaterpolisti Australije nadigrali su Francusku u trećem kolu Olimpijskih igara u Parizu i slavili trijumf rezultatom 9:8. To je ishod koji u popriličnoj meri utiče i na sudbinu vaterpolo reprezentacije Srbije u grupnoj fazi. Naime, "delfini" će u narednoj rundi, u subotu od 19.30, igrati protiv domaće selekcije i imaće sve u svojim rukama. Pobedom bi se izabranici Uroša Stevanovića plasirali u četvrtfinale, bez obzira na rezultat poslednjeg kola protiv Mađarske.

17.07 - Srpski plivač Andrej Barna nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 50 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Generalno sam bio spor tokom celog ovog takmičenja. Možda smo promašili tempiranje forme, to ćemo analizirati. Rezultat od 22,1 sekunde je prilično spor, već sa 22 sekunde mislim da bih se plasirao u polufinale. To sam možda i mogao postići, ali očigledno nešto nije bilo kako treba. Olimpijske igre su sjajno iskustvo i velika čast, ali sada je vreme da se odmorim i idemo dalje - rekao je Barna.

16.54 - Teniser Stefanos Cicipas nasmejan je krenuo na meč protiv Novaka Đokovića u četvrtini finala na Olimpijskim igrama u Parizu, a novinar Informera slučajno je naišao na njega.

Dvojica vrhunskih sportista odmeriće snage na "Filip Šatrijeu" danas od 19.00 časova (RTS 1). 

Foto: EPA Images

 

16.54 - Lorenco Muzeti plasirao se polufinale Olimpijskih igara pobedom nad Aleksandrom Zverevim 7:5, 7:5. Italijanski teniser će biti rival Novaku Đokoviću, ukoliko srpski teniser večeras pobedi Cicipasa.

16.39 - Iga Švjontek nije lako prihvatila poraz u polufinalu olimpijskog turnira. Od nje je bila bolja Kineskinja Ćinven Dženg, 6:2, 7:5

- Imala sam rupu na bekhendu. To je obično moj najbolji udarac, ali danas tehnički nisam bila dobro pozicionirana, verovatno zbog napetosti. Igrali smo dan za dan, nije bilo vremena da se radi na udarcima. Naravno, nema opravdanja, Dženg je to sjajno iskoristila. Kako je meč išao, rezultat sve pokazuje. Jednostavno, zabrljala sam - u suzama je izjavila Poljakinja.

16.31 - Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale Olimpijskih igara poberdom nad Amerikancem Tomijem Polom 6:3, 7:6.

16.02 - Pobedićemo u naredne dve utakmice i izborićemo četvrtfinale na Olimpijskim igrama, poručuju srpski vaterpolisti Nikola Jakšić i Strahinja Rašović.

 "Delfini" moraju da dobiju Francusku u subotu (19.30), a onda Mađare u ponedeljak 5. avgusta (12.00). Jedan poraz u ta dva meča najverovatnije bi značio eliminaciju u grupi, a s obzirom na to da je Srbija jedva pobedila samo Japan i izgubila od Australije i Španije, jasno je da naše momke čeka pakleno težak posao. Opširnije OVDE.

15:40 - Srpski džudista Aleksandar Kukolj (32), šestog dana Olimpijskih igara izgubio je od Mađara Žombora Vega sa 0:1 i bilo mu je teško da se pomiri sa tim ishodom.

- Pogledao sam snimak kako bih video da li sam bio subjektivan u borbi, jer sam imao osećaj potpune kontrole. Posle pogledanog snimka ne mogu da shvatim kako su doneli tu odluku. Kada smo ustali iz te situacije, bio sam uveren da je rezultat na semaforu pogrešan - rekao je Kukolj.

 

Foto: profimedia

 

 

 

15: 11 - VEROVALI ILI NE! Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikecu su prema jednom portalu iz komšiluka "uzeli zlato nečasnim radnjama" na Olimpijskim igrama u Francuskoj.

 

Foto: AP PHOTO

 

 

 

14:54 - Novak Đoković od 19.00 igra  meč protiv protiv Stefanosa Cicipasa, a u međuvremenu obaveštava fanove gde se kreće i šta radi u prestonici Francuske.

 

Foto: printscreen

 

 

 

14.26 - Generalno sam bio spor tokom celog ovog takmičenja. Možda smo promašili tempiranje forme, to ćemo analizirati, izjavio je reprezentativac Srbije u plivanju Andrej Barna. Barna nije danas uspeo da se plasira u polufinale trke na 50 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu. Barna je plivao u sedmoj kvalifikacionoj grupi i zauzeo je peto mesto rezultatom 22,19 sekundi. On je na kraju osvojio 30. mesto u kvalifikacijama.

- Rezultat od 22,1 sekunde je prilično spor, već sa 22 sekunde mislim da bih se plasirao u polufinale. To sam možda i mogao postići, ali očigledno nešto nije bilo kako treba. OI su sjajno iskustvo i velika čast, ali sada je vreme da se odmorim i idemo dalje - rekao je Barna, preneo je zvanični sajt OKS.

14.23 - Iz Lila će pred večerašnji okršaj basketaša sa Francuzima, stići maska za Mihaila Vasića. Nekoliko izabranica Marina Maljković imalo je problema sa prelomom nosa u prethodnom periodu i moralo je da nosi zaštitnu masku, a s njom i dalje igra Ivon Anderson.

14.42 - Karlos Alkaraz u četvrtfinalu igra protiv Tomija Pola. 

Foto: Tanjug

 

 

14.25 - Kineska atletičarka Điaj Jan osvojila je zlatnu medalju u brzom hodanju na 20 kilometara na Olimpijskim igrama u Parizu. Jan je pobedila rezultatom sat, 25 minuta i 54 sekunde. Španska atletičarka Marija Peres osvojila je srebro sa 0,25 zaostatka, a bronzu Australijanka Džema Montag sa 0,31  zaostatka.

Ovo je 11. zlatno odličje za Kinu, ima 21. ukupno, dok je Francuska druga sa osam zlata dok ima ukupno 26. Ukupno najviše odličja imaju Sjedinjene Američke Države - 31, ali šest najsjajnijih.

14.21 - Selektor vaterpolista Srbije Selektor Uroš Stevanović takođe je relativno mirno prihvatio poraz uz reči da Španija nije rival "za vađenje fleka".

- U situaciji u kakvoj smo se našli posle Austrialije, nije bilo realno da se vadimo danas i podižemo samopuzdanje. Španija nije takav protivnik. Izgubili smo utakmicu na početku četvrte četvrtine. Na 10:9 imali smo tajm-aut, igrača više i trebalo je da odigramo drugačije, a mi smo u sledećem napadu primili gol. To je već neko iskustvo i samopouzdanje i sigurnost u igri, koju mi nismo mogli da imamo u ovom trenutku. Imali smo reakciju, pokazali čvrst karakter, jer smo se digli posle Australije. Imamo još dve utakmice, moramo da pobedimo obe da bismo bili u četvrtifnalu. Možemo li? Verujemo da možemo da pobedimo oba meča. Pokazali smo danas kako možemo da igramo, a Španci su najjači rival, kandidati za zlato, najjači u grupi i generacija koja igra na vrhuncu - rekao je Stevanović.

14.16 - Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek poražena je u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, pošto je od nje bila bolja sedma teniserka sveta Kineskinja Ćinven Ženg sa 6:2, 7:5! 

13.55 - Alžirska bokserka Iman Kalif eliminisala je Anđelu Karini sa Olimpijskih igara. Kontroverznoj takmičarki je dozvoljeno da se takmiči u ženskoj konkurenciji iako je biološki muškog pola.
- Ušla sam u ring da se borim. Nisam želela da se predam, ali udarac me je toliko zaboleo da sam morala da kažem "dosta". Odlazim sa Igara visoko podignuta čela - rekla je u suzama Karini.

 

 

Foto: AP/Photo

 

 

 

13.22 - Vlada Srbije dodelila je novčane nagrade u visini od 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, strelcima Damiru Mikecu i Zorani Arunović za osvojenu zlatnu medalju u miksu u disciplini na deset metara na Olimpijskim igrama u Parizu. Nagrada u istom iznosu dodeljena je i njihovom treneru Jeleni Arunović, saopšteno je iz Vlade.
 

Foto: Tanjug/AP

Zorana Arunović i Damir Mikec

 

13.20 - Poraz Srbije od Španije 15:11. "Delfini" su nakon novog kiksa u ozbiljom problemu. Do kraja takmičenja igramo sa Francuskom, pa sa Mađarima u poslednjem kolu, trenutno smo peti u grupi posle dva poraza i jednom pobedom. Moramo da pobedimo dve naredne utakmice ako želimo u četvrtfinale. 

 

Standings provided by Sofascore

 

13.15 - Ubović smanjuje na 13:11, ali Granados ne greši u momentima kada se lomi meč - 14:11. Dušan je zbog faula isključen do kraja mač, postigao je na meču četiri gola, ima 13 za sada na turniru. 

13.14 - Sad je usledila kontra i Srbija gubi 13:10, Perone pogađa, a do kraja meča tri minuta i 12 sekundi.

13.12 - Do kraja meča četiri minuta. Dva igrača više je imala Španija i iskoristila je to. Alvaro Granados je pogodio za 12:9. Potom je sa pet metara bio preciza Mandić, ali Španci vode 12:10.

13.05 - Neeee! Španci opet imaju dva gola više - 11:9. Pokušao je Ćuk da nas vrati u meč, ali nema promene rezultata.

12.52 - Mandiiiić! Srbija je na gol minusa - 10:9 pred poslednju četvrtinu.

12.50 - Mandić je uspeo da smanji na 9:7, ali Španci već u narednom napadu vraćaju tri gola prednosti.  

12.45 - Neverovatno, Španci sve kažnjavaju, dva brza gola preko Peronea i Granadosa i sad vode 9:6.

12.38 - Šteta! Primili smo gol u finišu četvrtine, vode Španci 7:6 pred drugo poluvreme.

12.36 - Bravoooo! Vratil se Srbija, Jakiš, Mandić i Ćuk pogađaju za 6:6.

12.25 - Pogledajte kako novinar Eurosporta proziva Kevina Durenta jer je maltretirao Srbiju ali ne i Južni Sudan

 

 

12.27 - Beže Španci na 6:3, dva vezana gola postižu na startu druge četvrtine. Jakšić kapitenski drugim golom smanjuje na 6:4.

12.20 - Španci vode posle prve četvrtine sa 4:3

12.19 - Opet su Španci poveli, ali je Ubović izjednačio na 3:3.

12.14 - Loš početak Srbije, poveli su Španci sa 2:1, ali je Ćuk poravnao na 2:2.

12.03 - Ajdeee vaterpolisti, do pobede protiv Španaca,  aktuelnog evropskog šampiona.

11.55 - Strahinja Stojačić doneo je Srbiji pobedu nad Holandijom 21:19 u trećem kolu Olimpijskih igara. Popularni Brka nije želeo da umanji značaj trijumfa, ali je podsetio da su upravo oni glavni favoriti za najsjanije odličje i da dosadašnja igra to ne pokazuje,

- Važna pobeda svakako. Jako loša dva meča smo ostavili iza nas, nije ovo naš nivo. Ja sam jedan od igrača koji treba da vuče ekipu, ali sam u kontra ritmu i samim tim je i ekipa. Poraz od Kine poslužio je kao šamar. Sa Amerikancima smo odigrali savršeno i onda potpuna suprotnost juče protiv Kineza - oštar je bio Strahinja.

11.52 - Vaterpolisti Srbije igraju meč trećeg kola grupne faze na Olimpijskim igrama protiv selekcije Španije od 12.05. Najvažnije detalje pratite na našem portalu. Srbija je u prvom meču savladala Japan (16:15), a potom doživela poraz od Australije (8:3). Sa druge strane, Španija je zabeležila dve pobede, prvo protiv Australije (9:5), a potom je trijumfovala protiv Mađarske (10:7).

 

11.45 - Naš plivač Andrej Barna bez polufinala. Imao je tek 30. vreme u kvalifikacijama sa 0,87 sekundi zaostatka za najbržim Australijancem Kameronom Mekevojem. U polufinale se plasiralo 16 najbržih iz deset kvalifikacionih trka.

11.36 - Andrej Barna je peti u svojoj grupi  sa 22,19 sekundi.  Čekamo kraj kvalifikacija pa ćemo videti da li je to dovoljno za polufinale. Najboljih 16 ide u polufinale.

11.15 - Uskoro naš plivać Andrej Barna pliva kvalifikacije na 50 metara slobodno.

11.03 - Užasan dan za naš sport, Kukolj ispao sa Olimpijskih igara već na startu u discipini do 100 kilograma.  Mađar je na 30 sekundi pre kraja Igrama u Parizu.

Foto: profimedia

Aleksandar Kukolj

 

11.01 - Šteta, vodi Mađar, vazari za Vega.

11.00 - Zbog izbegavanja borbe žuti karton za Kukolja. Žuti za Vega zbog lažnog napada, pa potom još jedna kazna za Mađara.

10.51 - Džudista  Aleksandar Kukolj se uskoro bori protiv Žombora Veg iz Mađarske.

10.50 -   Nikolaj Pimenov i Martin Mačković su u B finalu dubl skula bili prvi u svojoj grupi, ostvarili su vreme 6:13.85. Veslali su za plasman pa su Olimpijske igre okončali na sedmom mestu.

10.50 - Ekvadorski atletičar Brajan Danijel Pintado osvojio je danas zlatnu medalju u brzom hodanju na 20 kilometara na Olimpijskim igrama u Parizu, a do medalje je došao za jedan sat, 18 minuta i 55 sekundi. Srebrnu medalju je osvojio Brazilac Kajo Bonfim, dok je bronza pripalaŠpancu Alvaru Martinu.

10.43 - Pogledajte koš Brke. Booomba!

 

 

10.26 -Auuuu! Kakva drama i pobeda basketaša Srbije košem Stojačića sekund pre isteka vremena za 21:19.Booooma, uz zvuk sirene!

 

Foto: tanjug/ap

 

 

10.21 - Čuvaju prednost basketaši protiv Holanđana - 14:12. De Jong je sad donosi egal svom timu, ali Branković vraća vođstvo Srbiji -  16:14. Do kraja dva i po minuta. Strahinjaaaaaa, zakucavanje za 17:15.

10.15 - Kinez Jukun Liju osvojio je zlatnu medalju u disciplini MK pušta trostav. Srebro je pripalo Ukrajincu Serhiju Kulišu, a bronza Indijcu Svapnilu Kusaleu.

10.14 - Srbija na startu vodi protiv Holandije sa 7:6.  OVDE možete da gledate uživo blog meča naših basketaša.

10.12 - Šteta, Lazar Kovačević je takmičenje u finalu na Olimpijskim igrama završio na osmom mestu sa ukupim rezultatom 407.4. Zaostao je 1,6 krugova za šestom pozicijom koja je vodila u raspucavanje za medalju.

10,04 - Lazar puca 10,4, pa 10,0, usledile su dve devetke  9,5, 9,7 i 10,2. Neverovatno i dalje je osmi sa 377.9. za 0,2 je slabiji od Bartnika na sedmom mestu, dok 368.9 ima Francuz na šestom. U drugoj seriji puca 10,6, 9,6 , 10,3 9,2 i za kraj puca desetku. Šteta Lazar je završio takmičenje u finalu sa ukupno 407.4.

09.58 - Slede dve serije po pet hitaca  i nakon toga sedmi i osmi završaju takmičenje.

09.56. Sledi stojeći stav! Idemoooo Lazareeee! Stojeći stav je najteži, najbitnija je brzina. Strelci sad imaju 10 hitaca, a prvo se zagrevaju.

09.53 - Lazar treću seriji u ležećem stavu otvara sa 9,9 i pada sa sedmog na osmo mesto. Šteta, sledi još jedna devetka, pa 10,3, 10,5, 10,2. Nakon tri serije u ležećem stavu, Lazar Kovačević je ponovo poslednji.
Posle dva stava, kležećeg i ležećeg Lazar je osmi sa ukupno 307,9. Ispred njega su Kriš i Bartnik sa po 308.8.
 Najbolji je Jon Herman Heg sa 312.1 krugom, a slede Jukun Liju sa 311.5 i Sergij Kuliš sa 311.1.

09.50 - U drugoj seriji ležeći stav Lazar puca 10,6, 10,9, 10,8, 10,5, pa nažalost 9,8. Bolji je Lazar nego u klešećem stavu. Posle druge serije naš strelac je sedmi sa 50,8.

09.41 - Sledi ležeći stav. Počeo je Lazar sa 10,6, pa 10,2, 10,6, pa u četvrtom pucnju 10,3 i 10,6. Nažalost Lazar je i dalje osmi. Jedan krug zaistaje za  Barnikom.
Jon-Herman Heg iz Norveške je prvi sa 218.2 bodova ukupno trenutno.

09.37 - Počela je treća serija klečeći Lazar puca 9,8, 10,2, 10,4, 10,6, 9,8, posle ove serije ima 50.8 bodova, ukupno posle ovog stava 152.3. I dalje je osmi, dok sedmi Poljak Barnik na sedmom mestu ima 152.9, ne zaostaje Lazar mnogo.

09.33 - Drugu seriju otvorio je sa 10,0, pa slede 10,6, 10,0, 10,7, 10,5, pa je posle drugih pet hitaca sedmi sa 51,8 bodova. 

09.31 - Pucaju strelci prvo klečeći, loš početak Lazara u prvoj seriji puca 9,7, pa 10,2, 9,6, 10,7 i 9,5. Trenutno osmi Lazar sa 49,7 bodova posle prvih pet hitaca.

Foto: tanjug/ap

 

 

09.26 - Uskoro Lazar kreće. Da podsetimo Lazar prvo puca 15 metaka u klečećem stavu, pa 15 metaka u ležećem stavu, a onda i deset metaka u stojećem položaju. Kada se ispuca 40 metaka, počinje ispadanje. Posle 40. hica ispadaju takmičari koji su na sedmom i osmom mestu, posle 41. ispada šesti, posle 42. petoplasirani, posle 43. četvrti, posle 44. treći.  U 45. hicu između dva preostala takmičara pada odluka o zlatu.

09.00 - Lazar uskoro puca za medalju! On je bio peti u kvalifikacijama. Nabolji je bio Kinez Jukun Liju, koji je 11. maja u Bakuu postavio novi svetski rekord sa 468,9.

08.28 - Olimpijski plamen bez vatre ovih dana jedna je od najtraženijih atrakcija u Parizu! Jedna od najvećih znamenitosti Olimpijskih igara postavljena je u centru francuske prestonice u parku Tiljerije, bukvalno preko puta čuvenog muzeja Luvr. Za razliku od prethodnih Igara, ovaj plamen ne čini vatra, već audio vizuelni performans, za kojim su turisti "poludeli". OVDE pročitajte više.

 

 

08.10 - Džudista Aleksandar Kukolj se na startu bori protiv Žombora Vega a trebalo bi da bude na tatamiju oko 10.30, pošto program počinje u 10 časova.

07.55 - Novak Đoković i Stefanos Cicipas boriće se za polufinale Olimpijskih igara, Meč našeg asa počinje u 19 časova. Ne bi Nole trebalo da ima problema sa Grkom koga je pobedio deset mečeva u nizu.

07.35 - Basketaši su pobedili Ameriku, pa nas šokirali pošto su poraženi od Kine, a danas imaju popravni protiv Holandije od 10.05, a od 22.35 igraju sa Francuskom. Andrej Barna pliva 50 metara slobodno od 11 časova dok sat kasnije vaterpolisti igraju sa Španijom, džudista Aleksandar Kukolj u kategoriji do 100 kilograma danas počinje takmičenje u 10.30, njegova borba je deveta po redu.

07.31 - Lazar prvo puca 15 metaka u klečećem stavu, pa 15 metaka u ležećem stavu, a onda i deset metaka u stojećem položaju. Kada se ispuca 40 metaka, počinje ispadanje. Posle 40. hica ispadaju takmičari koji su na sedmom i osmom mestu, posle 41. ispada šesti, posle 42. petoplasirani, posle 43. četvrti, posle 44. treći.  U 45. hicu između dva preostala takmičara pada odluka o zlatu.

07.24 - Danas spremite nešto protiv stresa, pazite na zdravlje. U 9.30 kreće borba za medalju. Strelac Lazar Kovačević takmiči se u finalu  50 metara trostav.

Foto: tanjug/ap

Lazar Kovačević

 

07.24 - Sreda je bila baš težak i stresan dan. Sjajno je počeo Lazar Kovačević se plasirao u finale, dok je Jovana Arsić u C finale ženskog skifa za plasman, a onda je usledila crna serija koja je ostavila posledice po zdravlje navijača. Plivačica Anja Crevar nije uspela da se plasira u polufinale na 200m delfin. Bokserka Natalija Šadrina poražena je u četvrtfinalu, eliminisan je džudista Nemanja Majdov posle tri žuta kartona, basketaši su doživeli iznenađujući poraz od Kine (21:19), a odbojkašice od Amerike (3:2). Ipak, bilo je raloga za slavlje. Novak Đoković je pobedio Dominika Kepfera sa 7:5, 6:3, košarkašice su pobedile Kineskinje 81:59, dok su košarkaši deklasirali Portoriko sa 107:66.

07.20 - OVDE možete da pogledate sve što se dešavalo tokom minulog dana, rezultate i satnicu takmičenja naših najboljih sportista na Igrama u Parizu. 

Foto: Informer

 

 

07.20 - Pratite uz Informer.rs srpske sportiste šestog  dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i sva ostala dešanja sa OI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

"Veseli se srpski rode" pevali jednim glasom svi naši pobednici! Beogradom se orila najlepša pesma modernih vremena! (VIDEO)
Live TV

"Veseli se srpski rode" pevali jednim glasom svi naši pobednici! Beogradom se orila najlepša pesma modernih vremena! (VIDEO)

Toliko je razloga danas bilo za radost, slavlje i ponos. Slika jedinstva i sloge poslata je u svet. Danas su Srbi pokazali zašto su nebeski narod. Bilo je ljudi iz Crne Gore, Severne Makedonije, Republike Srpske. Na ovu temu u Informer specijalu govorili su Dragoslav Bokan ispred Instituta za nacionalno istraživanje i analitičar Stevica Deđanski.

12.08.2024

22:15

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)
Live TV

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)

Doček olimpijaca održaće se večeras u Beogradu ispred staraog dvora. Po dolasku iz Pariza, naši sportisti najpre će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a onda će tradicionalno izaći na balkon Skupštine grada da pozdrave svoje verne navijače. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Anja Pešić, nekadašnja reprezentativka u odbojci i Nenad Peruničić, bivši reprezentativac u rukometu.

12.08.2024

19:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14