• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

01.08.2024

11:06

Pobedili smo, ali ovo nije naša igra! Heroj basketaša nezadovoljan

AP/Photo

Olimpijske igre

Pobedili smo, ali ovo nije naša igra! Heroj basketaša nezadovoljan

Podeli vest

Jeste ovo jako bitna pobeda i veliki pogodak, ali nismo na našem nivou, poručuje Strahinja Stojačić. Upravo njegovim pogotkom je basket reprezentacija Srbije stigla do pobede nad Holandijom 21:19 u trećem kolu Olimpijskih igara.

Popularni Brka nije želeo da umanji značaj trijumfa, ali je podsetio da su upravo oni glavni favoriti za najsjanije odličje i da dosadašnja igra to ne pokazuje,

- Važna pobeda svakako. Jako loša dva meča smo ostavili iza nas, nije ovo naš nivo. Ja sam jedan od igrača koji treba da vuče ekipu, ali sam u kontra ritmu i samim tim je i ekipa. Poraz od Kine poslužio je kao šamar. Sa Amerikancima smo odigrali savršeno i onda potpuna suprotnost juče protiv Kineza - oštar je bio Strahinja.

Foto: AP/Photo

Stojačić i Majstorović

Nekadašnji seniorski mladi reprezentativac je potom otkrio da je neverovatan pogotak usledio iz potpuno neplaniranog i loše odigranog napada.

- Imao sam mnogo sreće što je šut ušao u koš. Ništa nismo ispoštovali što smo dogovorili. Nije tako trebao da izgleda poslednji napad. Desilo se da sam pogodio, ali nismo zadovoljni načinom - poručio je Stojačić.

Nada se da bi rani poraz od Kine i nešto lošije izdanje protiv Holandije mogli poslužiti kao dodatni motiv u nastavku. Takođe, podseća na prošle Olimpijske igre, kada je Srbija dominantno stigla do polufinala, a onda pala od Rusije.

- Možda je i dobro što se sve ovo desilo sada. Više nećemo tako gubiti. Sećamo se kako je bilo pre par godina. Slede Francuzi. Igraju jako dobro, imaju dve pobede, domaću publiku iza sebe, ali idemo na pobedu - objasnio je najbolji basketaš planete.

Foto: AP/Photo

Branković, Stojačić i Vasić

Za kraj je prokomentarisao i povredu Mihaila Vasića zadobijenu na meču sa Amerikancima. Zaradio je nezgodan udarac u nos, ali Stojačić kaže da nije ništa ozbiljno i da je u toku potraga za zaštitnom maskom.

- Sinoć nismo uspeli da naemo Mihailu masku. Valjda neka košarkašica ima, pa će ona poslati. Nije ništa strašno, manja fraktura, ali Mihailo je borac i nemoguće ga je držati van terena - zaključio je Strahinja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)
Politika

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)

Dok neki funkcioneri naprednjaka, posebno na lokalu, ćute o iskopavanju litijuma, kalkulišu i ne oglašavaju se povodom rudarenja istog, jer se plaše reakcija i pada rejtinga, član predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović, ne mareći za rejting koji bi možda i pao usled izrečene istine, ne odustaje od toga da iznosi samo proverene i tačne informacije!

01.08.2024

11:32

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21