• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

31.07.2024

09:00

(UŽIVO) Lazar briljira u kvalifikacijama...  Javite da ste "bolesni", uzmite slobodan dan, srpski dan u Parizu

Shutterstock/Starsportphoto/KSS/Reuter/EPA

Olimpijske igre

(UŽIVO) Lazar briljira u kvalifikacijama... Javite da ste "bolesni", uzmite slobodan dan, srpski dan u Parizu

Podeli vest

Pratite u blogu uživo na našem portalu Informer.rs dešavanja tokom petog dana takmičenja na Olimpijskim igrama.

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igram.

Sreda, 31. jul

9.00 Lazar Kovačević - streljaštvo, 50m trostav, kvalifikacije
10.14 Jovana Arsić - veslanje skif
10.00 Nemanja Majdov - džudo, 90kg
11.45 Anja Crevar - plivanje, 200m leptir, kvalifikacije
12.00 Novak Đoković - Dominik Kepfer osmina finala
13.08 Natalija Šadrina protiv Venlu Jang- boks 64kg, četvrfinale
13.30 Kina - Srbija  - košarkašice
17.00 SAD - Srbija  odbojašice
17.15 Portoriko - Srbija  košarkaši
19.05 Srbija - Kina basket 3x3
20.43 Anja Crevar - plivanje, 200m leptir, polufinale
20.45 Vahid Abasov - boks, 71kg, osmina finala

UŽIVO

 

10.19 - Sjajno vesla Jovana u svojoj grupi, trenutno je druga u finišu takmičenja za plasman od 13. do 24. mesta.

Pred poslednjih 500 metara vodeća je Jovana.

10.15 - Sledi stav stojeći Lazara Kovačevića u kvalifikacijama. Na startu je pogodio pet desetki i trenutno je drugi. Posle šest desetki Lazar je pogodio devetku!
Bravoooo! Lazar ima deset desetki i dve devetke i prvi je u kvalifikacijama!
Šest deseti u nizu našeg strelca koji ne da lidersku poziciju.

10.00 - Počela je trka Jovane Arsić. Posle 500 metara Jovana se trenutno nalazi na petoj poziciji. Trka se vozi na 2000 metara.

09.15 - Muški triatlon na Olimpijskim igrama u Parizu nedavno je odložen za sredu, jer je voda u reci Seni bila previše zagađena, a danas su sportistkinje probile led. Na čišćenje Sene za Olimpijske igre potrošeno je 1,5 milijardi evra i očigledno je da na kraju nije bilo uzaludno! Trijatlonke su danas skočile u reku i donele veliko olakšanje organizatorima nakon što su problemi sa kvalitetom vode pokvarili pripremu za takmičenje.

09.00 -  Lazar Kovačević počeo je takmičenje u disciplini puška 50m metara trostav. Osam najboljih iz kvalifikacija će se boriti za medalje narednog dana. Postignuti rezultati u disciplinama stojeći, klečeći i ležeći stav računaju se u disciplini trostav. 

Lazar je sjajno počeo kvalifikacije! Imao je neverovatnu prvu seriju u klečećem stavu. Posle 15 uzastopnih desetki u klečećem stavu, Kovačević je pogodio devetku. U prvoj seriji imao je savršenih 100 poena. Lazar je  trenutno treći sa kupnim skorom od 199 poena, imao je 19 desetki i jednu devetku - neverovatno.

Počeo je ležeći stav!  Lazar je na početku pogodio tri desetke i devetku. Pogađa drugu devetku, trenutno je na desetom mestu. Sad je pogodio zaredom šest desetki i skočio na treću poziciju. Lazar je nanizao 14 desetki, a posle ležećeg stava naš strelac ima skor od 18 desetki dve devetke i posle drugog stava je na trećem mestu od 44 takmičara sa 198 bodova.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lazar Kovacevic (@lazaak)

 

Foto: Tanjugazar Kovačević

 

08.30 - Ovako se slavi u srpskom delu Olimpijskog sela.

 

 

08.00 - Čuvena naša košarkašica Sonja vasić nada se da će Damirov i Zoranin uspeh biti okidač za naredne borbe naših sportista. 

- Njih dvoje su kao tim pokazali da su deo svetskog vrha. Zaslužili su titulu olimpijskog šampiona. Ljudi ne shvataju koliko je teško osvojiti medalju na OI. Tu nijanse odlučuju. Tu nema matematike, jedan plus jedan nije dva u ovom slučaju. Olimpijske igre su suviše nepredvidive, dešava se da uradite sve što je do vas, a ne dođete do medalje. Oni definitivno imaju kvalitet, zajedno čine sjajan tim, i ovo su zaslužili - rekla je Sonja za Informer.

07.36 - Novak Đoković u osmini finala ne bi trebalo da ima problema protiv Dominika Kepfera 

07.30 - Što se tiče timskih sportova košarkašice otvaraju program, od 13.30 igraju sa Kinom, odbojkašice protiv Amerikanki od 17, a 15 minuta kasnije košarkaši protiv Portorika žele prvu pobedu na Igrama. Basketaše od 19.05 čeka obračun sa Kinom, nakon što su deklasirali Amerikance u prvom meču. 

07.25 - Bokserka Natalija Šadrina oko 13 časova se bori protiv Venlu Jang u četvrfinalu.

07.25 - Džudista Nemanja Majdov od 10 časova počinje takmičenje u disciplini 90 kiligrama, dok Anja Crevar u 11.45 pliva u kvalifikacijama na 200 metara leptir. 

07.24 - Takmičenje će otvoriti u devet časova strelac Lazar Kovačević koji se takmiči na 50m trostav, čakaju ga kvalifikacije.

07.24 - OVDE možete da pogledate sve što se dešavalo tokom minulog dana, rezultate i satnicu takmičenja naših najboljih sportista na Igrama u Parizu. 

07.24 - Pratite uz Informer.rs srpske sportiste petog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i sva ostala dešanja sa OI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Mladi u Srbiji nikako neće ove poslove: Jedna profesija se posebno izdvaja
Društvo

Mladi u Srbiji nikako neće ove poslove: Jedna profesija se posebno izdvaja

Naši stariji sugrađani danas smatraju mlade razmaženima i da nisu u stanju da rade bilo koji posao na valjan način, 'onako kako su ga oni radili u svoje vreme', dok mladi smatraju da današnji posao ne pruža sve ono što bi oni želeli da postignu u životu, a to je pre svega dobar balans između slobodnog vremena i radnih obaveza.

31.07.2024

09:03

TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!
Live TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!

Nastavljaju se borbe na više delova ukrajinskog fronta. Zelenski posetio Volin. U Rusiji počele planske vojne vežbe ruske ratne mornarice. Protesti u Venecueli zbog izbornih rezultata. Maduro poručio: Ilon Mask je novi neprijatelj. Izraelske snage napustile su Kan Junis. Hezbolah preuzeo odgovornost na napad Izraela. Na ove teme u emsiji "Rat uživo" govorili su general Vinko Pandurević i novinar Dragan Vujičić. Uživo u program javio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je komentarisao događaje u Ukrajini, ali i u celom svetu.

30.07.2024

22:26

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)
Live TV

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)

Istorija čovečanstva je istorija rata, ali ovaj rat koji se danas vodi je sudbonosan za čitavo čovečanstvo. Vlada gola sila koja ne obraća pažnju ni na ugovore ni na konvencije . Satanizam se više ne krije, na plaštu demokratiije zloupotrebljavaju se i deca. Evrovizija je pokazala katastrofalno lice, a Olimpijske igre otišle su tri koraka dalje . Slika Davinčija Tajna večera na najbrutalniji način je ismejana. U poslednje vreme u svetu centrala nepogrešivo "greši". Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su stručnjak za bezbednost Nikola Antić, Marina Galogaža iz Društva sunarodnika Rusije i pravoslavni publicista Ranko Gojković.

30.07.2024

18:44

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21