• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.07.2024

08:34

(UŽIVO) Zorana i Mikec pucaju za zlato, srebro već imaju

Reuters/Tanju/AP/Profimedia

Olimpijske igre

(UŽIVO) Zorana i Mikec pucaju za zlato, srebro već imaju

Podeli vest

Pratite u blogu uživo na našem portalu Informer.rs dešavanja tokom četvrtog dana takmičenja na Olimpijskim igrama.

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igram.

Utorak, 30. jul

9.30 Damir Mikec i Zorana Arunović - streljaštvo, 10m pištolj miks finale
9.30 Jovana Arsić - veslanje skif
10.30 Australija - Srbija  vaterpolisti
11.00 Andrej Barna i Velimir Stjepanović - plivanje, 100m slobodno, kvalifikacije
11.10/20.00 Martin Mačković i Nikolaj Pimenov - veslanje dubl skul, polufinale 
17.00 Slovenija - Srbija odbojkaši
22.35 Srbija - SAD basket 3x3

UŽIVO

 

 

 

09.16 - Skanadal u najavi.Dve bokserke Imane Kelif iz Alžira i Lin Ju-Ting iz Tajvana  koje su prošle godine diskvalifikovane sa svetskih prvenstava zbog sumnji u njihov biološki pol mogu da se takmiče na Olimpijskim igrama kao žene, prenosi Dejli mejl. One su izbačene sa Svetskog prvenstva u boksu za žene u martu 2023. godine u Nju Delhiju zbog pitanja o njihovom biološkom polu. Tražen su DNK testovi kako bi se utvrdio njihov pravi pol. Međutim, Međunarodni olimpijski komitet je potvrdio da obe bokserke ispunjavaju sve kriterijume i da mogu da učestvuju na Igrama. .

09.00 - Jovanu Arsić uskoro vesla za polufinale takmičenja.

08.04 - Naša odbojkašica Tijana Bošković u šali prokomentarisala izjavu Bianke Buše da su pomalo ljute što je Novak Đoković uživo pratio odbojkaše protiv Francuske, a nije njihov meč.

- Ajde, pošto je imao izuzetno težak meč, oprostićemo mu, ali očekujemo ga kad budu malo važnije utakmice za nas - uz osmeh je poručila Boškovićeva.

08.03 - Organizatori kažu da je kvalitet vode u Seni doveden na optimalan nivo i da nema nikakve opasnosti, ali iz  Svetske trijatlon organizacije ne misle tako.

"Testovi  koji su napravljeni danas na Seni pokazuju da kvalitet vode nije pokazao dovoljne garancije koje bi dozvolile da se takmičenje održi. Nažalost, meteorološka situacije je van naše kontrole, tako da kiša koja je padala 26. i 27. jula u Parizu može da pokvari kvalitet vode. Iako je bilo popravljanja kvaliteta u poslednjim satima, očitavanja na pojedinim delovima reke pokazala su da su iznad prihvatljivih granica za takmičenje", poručuju i Svetske trijatlon organizacije.

08.00 - Zbog kvaliteta vode u reci Seni prvo su otkazani treninzi trijatlona na Olimpijskim igrama u Parizu, pa  muško takmičenje koje je bilo planirano za danas od osam časova. Odlučeno je da se takmičenje održi u sredu od 10.45.

 

07.28 - U četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu Australija je krajem treće četvrtine vodila protiv naših vaterpolista 8:5, ali su naši momci do kdaraj preokrenuli na 11:8. U Riju u utakmici grupe koja je rešavala hoće li Srbija proći u nastavak takmičenja teškom mukom je bilo 10:8 za naš tim. U Tokiju je bilo lako 14:8, a poluvreme 10:1. Na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2022. Srbija je pobedila 6:5, dok nedavno u Šapcu bilo 15:9 tokom priprema.

07.27 - U drugom kolu olimpijskog turnira Srbija će igrati u 10.30 sa Australijom koja je u prvom kolu poražena od evropskog prvaka Španije 9:5. Pobeda donosi skoro izvesno četvrtfinale. U slučaju remija Srbija mora da pobedi na peterce. 

- Tradicionalno su nam nezgodan protivnik. Imali smo u prošlosti neke utakmice u kojima smo okretali rezultat. Moramo da budemo maksimalno koncetrisani. Videli smo ih u Šapcu, gledali smo neke njihove utakmice na pripremama i neće iznenađenja u bazenu. Biće kompletni sa Pavilardom koji zbog kazne nije igrao protiv Španije. Ušli smo u turnir sa pobedom, bilo bi lepo da nastavimo na isti način - rekao je selektor Uroš Stevanović.

07.20 - Danas plivaju Andrej Barna i Velja Stjepanović na 100 metara slobodno, takođe odbojkaši igraju sa Slovenijom od 17 časova, ni to ne smete da propustite, dok od 22.35 kreću basketaši po zlato i ti protiv Amera na startu. 

07.19 - Vaterpolisti su u prvom kolu posle mučenja pobedili Japan, nadamo se da će lakše izaći na kraj sa Australijancima od 10.30. 

07.19 - Idemo po zlato! Damir Mikec i Zorana Arsović takmičiće se u miksu u finalu sa Turcima. Srebro su naši strelci već osvojili, a ako pobede u finalu osvojiće prvo zlato za Srbiju u Parizu. 

07.18 - OVDE možete da pogledate sve što se dešavalo tokom minulog dana, rezultate i satnicu takmičenja naših najboljih sportista na Igrama u Parizu. 

07.18 - Pratite uz Informer.rs srpske sportiste drugog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i sva ostala dešanja sa OI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

N1 i opozicija dotakli novo dno! Dok vređaju Vučića da je Šiptar, N1 pojačava ton da gledaoci to još bolje čuju! (VIDEO)
Politika

N1 i opozicija dotakli novo dno! Dok vređaju Vučića da je Šiptar, N1 pojačava ton da gledaoci to još bolje čuju! (VIDEO)

Na Šolakovoj tajkunskoj televiziji N1 zabranjeno je da se priča o tome kada se vrši teror nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini, zabranjeno je da se govori o svesrpskom jedinstvu, o tome da je donesena rezolucija u Njujorku skandalozna i sramotna, da se izgovori bilo koja istina, ali je i te kako dozvoljeno, ako ne i poželjno, da se što glasnije i jače vređa predsednik Aleksandar Vučić, uz pojačan ton, da gledaoci bolje čuju!

30.07.2024

08:05

TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!
Live TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!

Zelenski na liniji fronta u Harkovu. Nemačka poručila da se ne plaši pretnji Putina zbog rasporeda raketa. Maduro ponovo predsednik! Erdogan preti da bi Truska mogla da uđe u Izrael. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Mitar Kovač, general i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju Srbije. Uživo u program javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o najnovijim vestima iz Malija.

29.07.2024

21:31

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu! (VIDEO)
Live TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu! (VIDEO)

2011. ukinuto je obavezno služenje vojnog roka. Nakon toga krenulo je nešto što se bliži savremenim normama. Da li se u Srbiju vraća obavezno služenje vojnog roka? Kakve će biti mogućnosti, a kakvi modeli služenja u emisijij "Otvoreni studio" govorili su Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan", Mile Rosić ispred udruženja heroja Košara i Paštrika i pukovnik u penziji Sreten Egerić.

29.07.2024

18:43

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija