• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.08.2024

19:00

Osvojiće bar još dva-tri grend slema! Vilander: Zlato mu je dalo motivaciju da dokaže da je i dalje gladan pobeda!

Reuters

Novak Đoković

Osvojiće bar još dva-tri grend slema! Vilander: Zlato mu je dalo motivaciju da dokaže da je i dalje gladan pobeda!

Podeli vest

Novak Đoković još uvek nije još završio sa trofejima, osvojiće bar još jedan, dva čak ili tri grend slema. Zlato na Olimpijskim igrama će mu dati takvu energiju da nastavi da se bori, jer on voli izazov koji mladi igrači postavljaju pred njega. Očekujem dve neverovatne nedelje, poručio je nekadašnji prvi igrač sveta Mats Vilander (60).

Srpski as od 26. avgusta na Ju-Es openu kreće u odbranu trofeja, osvojenog prošle godine. Novak se na startu sastaje sa moldavskim teniserom Raduom Albotom, a Vilander smatra da mu je olimpijsko zlato donelo dodatan motiv da i dalje nastavi da se bori.

Ovo su mu bile poslednje Olimpijske igre i uspeo je to da uradi na najmanje omiljenoj podlozi, barem bi tako mnogi rekli, na 'Filip Šatrijeu'. Ali nije još završio i to sam rekao i na Vimbldonu, osvojiće bar još jedan, dva čak i tri slema. Ovo će mu dati takvu energiju da nastavi da se bori, jer on voli izazov koji mladi igrači postavljaju pred njega. Počinje da okreće navijače na jedan vrlo interesantan i zdrav način, gde ljudi, uključujući i mene, vole da vide kako ga Alkaraz i Siner teraju da pruži najbolje  - istakao je Vilander u razgovoru za "Eurosport".

Foto: AP/Photo

Novak Đoković

Nekadašnjeg tenisera brine činjenica što Novak nije odigrao nijedan turnir na betonu pre početka Ju-Es opena.

- Novak nije igrao nijedan turnir na betonu pred Ju-Es open. To se nije dešavalo jako dugo, posebno ako je to bila njegova odluka da ne igra. Sada zna da je sa kolenom sve u redu. Novak zna koliko je dobar, ali isto tako zna da mora da bude oprezan iako mu je to omiljena podloga. Sada je bezmalo svako specijalista za tvrdu podlogu. Mislim da može da sebe dovede u dobru formu za drugu nedelju. Ipak, mora da bude oprezan. Mnogo igrača ima koji obožavaju da igraju sa Novakom Đokovićem rano na grend slemu - smatra Šveđanin.

Foto: profimedia

Novak Đoković

Vilander smatra da su pred nama dve neverovetne nedelje, jer će Novak pokazati da je i dalje gladan pobeda i trofeja.

- Mnogi igrači su umorni. Ova godina je specifična i zbog Olimpijskih igara i tih novih imena koja bi mogla da osvoje turnir. Na Olimpijskim igrama se igralo u dva dobijena seta. Mislim da je bolji kada se igra u tri dobijena. Tako da je sve vrlo otvoreno, tako da je muški tenis u veoma zdravoj situaciji, još od vremena kada je igrao Rafael Nadal. Novak Đoković i Endi Marej su počeli da izazivaju Federera. Svi znaju da oni mogu da pobede, ali svi znaju i da mogu da izgube. I niko osim Novaka Đokovića ne ide na značajan broj pobeda na grend slemovima. Tako da očekujem dve neverovatne nedelje - zaključio je Vilander.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija