• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.08.2024

07:49

Taj osećaj prevazilazi sve dosad! Đoković nikad emotivnije o balkonu i zlatu na OI!

Starsportphoto

Novak Đoković

Taj osećaj prevazilazi sve dosad! Đoković nikad emotivnije o balkonu i zlatu na OI!

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) na konferenciji za medije pred početak Ju-Es opena govorio je o brojnim temama, a posebno emotivan je bio kada se prisetio dešavanja sa početka avgusta, kada je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nole je u velikom finalu savladao Karlosa Alkaraza i zvanično osvojio sve što se može osvojiti u tenisu, a potom mu je u Srbiji priređen veličanstven doček na balkonu ispred Skupštine, o kome se i dalje priča.

Dve nedelje nakon toga legendarni as je na konferenciji za medije govorio o tome, kao i o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju, ali i ambicijama u Njujorku. Kako sam ističe, utisci se još nisu slegli i te momente će pamtiti do kraja života.

- Slavlje je bilo nezaboravno. I ono na balkonu i ono posle toga. Ti momenti su zaista jdinstveni. Nakon svega što sam doživeo i postigao, mislio sam da ne mogu da doživim intenzivnije emocije od onih kroz koje sam već prošao. Nosio sam zastavu Srbije na otvaranju OI 2012. godine, osvojio sam Dejvis kup i naravno, sve to što sam ostvario u karijeri... Ali ovo zaista prevazilazi sve - otkriva Đoković, a prenosi "Sportal".

Kaže da će mu zauvek u sećanju ostati taj nalet emocija nakon poslednjeg udarca u finalu protiv Alkaraza.

- Taj osećaj na terenu posle poslednjeg udarca i osvojene zlatne medalje... Kakav ponos sam osetio! Bila je to neka vrsta ekstaze u pozitivnom smislu. Tu mi je bila supruga, bila su deca sa mnom, svi koji su bili proslavili su sa mnom na tribinama. Naravno, nakon toga usledio je povratak u moj rodni grad i proslava sa mojim narodom, koji se pojavio u velikom broju da pozdravi olimpijce koji su obradovali naciju medaljama - dodaje Nole.

Foto: Tanjug

 

 

Ponavlja da je osvajanje zlata na OI bio njegov dečački san koji je napokon uspeo da ostvari.

- Imao sam čast i zadovoljstvo da doživim balkon više puta u karijeri, ali ovo je poseban osećaj, vratiti se sa Igara sa zlatnom medaljom. To je bio moj dečački san konačno do kraja dosanjan jer sam imao i najteže momente emotivno na terenu na tim Igrama – gubio sam od Rija do Tokija, Londona... Intenzitet emocija kada predstavljaš svoju zemlju na Igrama je nešto potpuno fantastično. To je bilo nešto što ću doveka pamtiti i činjenica da se svi lepo slažemo, od košarkaša do vaterpolista i svih ostalih sportista koji su tamo bili je samo dodatno ulepšalo to slavlje i taj momenat zajednički koji smo podelili sa našim narodom - zaključuje Đoković.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Uvek ću braniti politiku Aleksandra Vučića, ne zato što je to moja dužnost, već zato što verujem u nju
Politika

Vesić: Uvek ću braniti politiku Aleksandra Vučića, ne zato što je to moja dužnost, već zato što verujem u nju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je u intervjuu za "Novosti" da protesti protiv iskopavanja rude jadarit nemaju nikakve veze sa ekologijom, već da je to pokušaj smene vlasti na silu, te da će Vlada insistirati da se ceo postupak sprovodi u skladu sa zakonom, jer se ništa neće raditi na štetu države i građana.

25.08.2024

09:42

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija