• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.09.2024

10:20

Novak potvrdio! Igraće na mastersu posle pet godina!

Reuters

Novak Đoković

Novak potvrdio! Igraće na mastersu posle pet godina!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser odlučio da nastupa na turniru iz serije 1.000 u Šangaju (od 2. do 13. oktobra).

Potvrda da će Novak igrati u Kini stigla je od organizatora, ali i od našeg asa. On će se tako prvi put još od 2019. pojaviti na ovom takmičenju, na kom će učestvovati i Janik Siner, Karlos Alkaraz, Aleksandar Zverev...

Đoković je rekorder u Šangaju, četiri puta je podizao trofej, a ima neverovatan skor od 34 pobede i samo pet poraza.

- Ne mogu da dočekam. Veoma sam uzbuđen što ću ponovo videti moje navijače u Kini. To je jedan od najboljih teniskih turnira na svetu. Pet godina je predug period, tako da jedva čekam da ponovo zaigram u Šangaju - rekao je naš as.

Noletu, posle eliminacije već u 3. kolu Ju-Es opena od Alekseja Popirina, trebaju bodovi kako bi osigurao učešće na Završnom masteru u Torinu (od 10. do 17. novembra), 17. put u karijeri.

Rekorder po broju grend slem titula je ove godine osvojio samo zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a trenutno je osmi u ATP trci. Pre odlaska na Daleki istok nastupaće za Srbiju u Dejvis kupu protiv Grčke u hali "Pionir" (14. i 15 septembra).

Inače, titulu u Šangaju braniće poljski teniser Hubert Hurkač, koji je u finalu pobedio Rusa Andreja Rubljova sa 6:3, 3:6, 7:6.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Preminuo Bora Čorba
Estrada

Preminuo Bora Čorba

Legendarni roker, frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je danas, 4. septembra, u 72. godini.

04.09.2024

08:26

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07