• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

14.09.2024

20:26

Novak jasan: Srbija i grend slemovi su prioritet, drugo me ne zanima!

Starsportphoto©

Novak Đoković

Novak jasan: Srbija i grend slemovi su prioritet, drugo me ne zanima!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković izjavio danas da su mu trenutno bitni samo igranje za reprezentaciju i grend slemovi i da mu "renking" i plasman na ATP finale u Torinu nisu prioritet.

Đoković je danas savladao Janisa Ksilasa rezultatom 6:0, 6:1 i tako doneo drugu pobedu Srbiji protiv Grčke u duelu za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa.

- Ljudi su možda očekivali duži meč, nisam znao šta da očekujem od svog protivnika. Odigrao sam dobar meč, on je zaslužio taj jedan gem. Rekao sam više puta koliko mi znači igranje za reprezentaciju, drago mi je što smo u najjačem sastavu. Nije nam lako što nismo u Svetskoj grupi, nadamo se da ćemo sledeće godine opet igrati u grupnoj fazi. Sedam godina je prošlo od mog poslednjeg nastupa za Dejvis kup tim u Srbiji, to je bilo ovde u Pioniru - rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Srpski teniser se osvrnuo na prošlogodišnji Dejvis kup, kada je reprezentacija Srbije poražena u polufinalu od Italije i poručio da preuzima odgovornost.

- Izgubio sam od Sinera, iako sam imao tri meč lopte. Moramo da popravimo naš dubl, tu smo jedna od slabijih reprezentacija. Rizično je oslanjati se samo na singl. Drago mi je kad vidim mlade tenisere koji hoće da napreduju i igraju za Srbiju - izjavio je Đoković.

Foto: Starsportphoto©

 

On je poručio da ga igranje za reprezentaciju posebno motiviše.

- Ovakve stvari me motivišu i inspirišu da nastavim dalje, poslednjih par godina pravim selekciju turnira na kojima ću da igram. Igranje za reprezentaciju je nešto što me pokreće, trenutno uživam, drago mi je što mogu pobedama da doprinesem timu - rekao je Đoković.

Srpski teniser je izjavio da mu nije cilj da igra na završnom turniru u Torinu i da ga ne interesuje pozicija na ATP listi.

- Igraću egzibicioni turnir u Bugarskoj sa Dimitovom, potom Šangaj. Neću nastupiti na turniru u Beogradu. Ranije sam razmišljao nekoliko meseci unapred, sada to više nije slučaj. Trenutno mi je bitno da igram grend slemove i za reprezentaciju. Potreban mi je dobar fizički, mentalni i emotivni odmor, da bih razmišljao uopšte kako želim dalje, koliko i gde - poručio je Đoković.

Duel između Srbije i Grčke nastavlja se sutra 13 časova dubl mečom koji će igrati Đoković i Hamad Međedović protiv Petrosa Cicipasa i Demetrisa Azoidesa. Selektor reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je da mu je drago što je Đoković odlučio da se priključi timu.

- Vidi se koliko Novaku znači da igra pred publikom u Srbiji, odazvao se pozivu iako je Grčka došla oslabljena. On je došao ovde posle naporne sezone, uradio je nestvarne stvari, nadam se da možemo sa njim da osvojimo. Kad je on sa nama onda možemo da igramo protiv bilo koga. Sjajna energija i ekipa, možemo da postignemo lep rezultat sa ovakvim timom - izjavio je Troicki.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Prava šansa za mlade inovatore- Startap Vikend na Zlatiboru
Društvo

Prava šansa za mlade inovatore- Startap Vikend na Zlatiboru

Da li ste spremni da se upoznate sa svetom startapa i steknete veštine i znanja koja će vam pomoći da razvijete svoje biznis ideje? Inovacioni biznis centar Zlatibor, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, inovacija i tehnološkog razvoja, u saradnji sa partnerima iz inovacionog ekosistema Srbije, organizuje Startap Vikend, jedinstvenu priliku za sve mlade preduzetnike u nastajanju!

14.09.2024

19:14

TV

Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela
Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela

Stela Gundelj (26), mlada doktorka iz Stare Pazove ubijena je 13. februara 2013. godine u Beogradu. Njen bivši partner, Aleksandar Šundić, koji je tada imao 23 godine, udavio je Stelu u iznajmljenom stanu u naselju Medaković. Nakon što je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, i s obzirom na to da je odslužio dve trećine kazne, odnosno 11 godina, postoji mogućnost da bi uskoro mogao biti pušten na slobodu, a tim povodom oglasile su se Stelina majka i kuma.

14.09.2024

18:45

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45