• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

14.10.2024

06:08

Pred Novakom je teška i važna odluka! Sve od njega zavisi

reuters

Novak Đoković

Pred Novakom je teška i važna odluka! Sve od njega zavisi

Podeli vest

Novak Đoković je nedavno rekao da ga ne zanima Završni masters u sezoni, ali je trenutno šesti u ATP trci i blizu je vize za takmičenje u Torinu (od 10. do 17 novembra), zavisi od toga da li će igrati na mastersu u Parizu.

Srpski teniser nije osvojio trofej u Šangaju, ali mu je plasman u finale doneo napredak od tri pozicije i sad ima 3.910 poena. Ispred njega je Tejlor Fric (4.290), a prete mu Kasper Rud (3.805), Andrej Rubljov (3.580) i Aleks De Minor (3.305). Šanse da se nađu u Torinu u slučaju dobrih rezultata imaju Grigor Dimitrov (2.935), Tomi Pol (2.885) i Stefanos Cicipas (2.835).

Preko Pariza do Torina

Završni masters u Torinu održava se od 10. do 17 novembra u Torinu i titulu brani upravo Novak Đoković. Za Završni masters je potrebno biti među osam najboljih, gleda se ukupan broj poena osvojenih tokom sezone, ne ATP lista. Nole će za sedam dana igrati egzibiciju u Saudijskoj Arabiji koja ne donosi bodove, a onda sledi masters u Parizu (od 28. oktobra do 3. novembra), kada će biti poznato da li naš teniser želi da igra u Torinu. Ukoliko Đoković odluči da se takmiči u Bersiju najverovatnije će overiti vizu za poslednje veliko takmičenje u sezoni. 

Ako Nole ne bude igrao, značiće da mu Torino nije važan, kao ni to što bi rivali mogli da ga preteknu u slučaju dobrih rezultata. Pre Pariza na programu su turniri iz serije 250 u Stokholmu i  Antverpu, pa dva turnira iz serije 500 u Beču i Bazelu. Poslednji turniri pred Torino igraju se u Beogradu i Marseju.

Foto: reuters

Novak Đoković se nije radovao u Šangaju

 

Sve od Novaka zavisi, pred njim je vrlo bitna odluka. Najvažniji cilj u sezoni je ostvario, osvojio je zlato na Olimpijskim igrama, a videćemo da li je ostalo motiva za napad na još jedan veliki trofej do kraja godine,

- Prvi put u karijeri nemam dugoročni plan. Igraću u Kini i u Saudijskoj Arabiji, posle toga ne znam. Živim u trenutku, videću šta dalje, kako se budem osećao - rekao je Novak nedavno.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka