• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.10.2024

14:49

Novak nije dobar kao pre! Ponovo se oglasio hejter: Prevazišao je Rafu i Rodžera, ali...

reuters

Novak Đoković

Novak nije dobar kao pre! Ponovo se oglasio hejter: Prevazišao je Rafu i Rodžera, ali...

Podeli vest

Mats Vilander je prokomentarisao poraz Novaka Đokovića u finalu Šangaja od Janik Siner.

Nekadašnji svetski broj jedan, a sada  analitčar "belog sporta" smatra da Novak Đoković svakako nije na vrhuncu forme, međutim da da daje sve od sebe kako bi izašao na kraj sa dosta mlađim protivnicima.

- Mislim da nam Novak govori da želi da nastavi da igra zbog ovih momaka, Karlosa Alkaraza, Janika Sinera i ostalih. Kao da kaže, oni su tako dobri da me guraju da igram još bolje i bolje. Možda Novak više nije tako dobar kao što je bio, ali i dalje ulaže svoj maksimum svaki dan i u stanju je sve da to postigne, iako je čak imao i operaciju kolena - kaže Vilander.

Foto: Tanjug

Mats Vilander

 

Zatim je istakao da Noleta veliki uticaj imaju rivalstva sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Mislim da je Novak veoma ponosan jer se nadmetao sa Federerom i Nadalom tokom cele karijere i na kraju završio na vrhu u odnosu na njih dvojicu. Jeste on mlađi od njih, ali ih je preživeo. Prošao je kroz oluju i postao teniser sa najviše uspeha. Koliki je uticaj velike trojke na Sinera i Alkaraza to baš Đoković najbolje vidi, jer zna koliko su Federer i Nadal uticali na njega. Uostalom, Novakov uticaj na današnje igrače je takođe veliki, pogotovo kada je u pitanju njihova fizička priprema - naveo je on.

Za kraj je naglasio da je Đoković prevazišao svoja dva najveća rivala.

- Novak je prestao da brine o Rodžeru i Rafi. Prevazišao ih je u broju pobeda na gren slemovima i gotovo svim rekordima koji vrede. Naravno, sada više i ne postoji mogućnost da ga neko od njih pretekne - zaključio je Vilander.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!
Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!

Pune dve decenije Dragiša Savić (72) jedini je stanovnik Mrkovice, sela u podnožju Čemernika. Kao mladić u potrazi za poslom otišao je u Ivanjicu i tamo se zaposlio, ali kad je preduzeće u kome je radio otišlo u stečaj, vratio se u svoje rodno selo.

15.10.2024

16:36

Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36