• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.07.2024

13:18

Mnogi bi voleli da sam u penziji! Novak poslao jasnu poruku: Spremniji sam za OI nego za Vimbldon! (FOTO/VIDEO)

reuters

Olimpijske igre

Mnogi bi voleli da sam u penziji! Novak poslao jasnu poruku: Spremniji sam za OI nego za Vimbldon! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) spreman je za Olimpijske igre kao zapeta puška i poručuje da neće skoro u penziju, iako bi mu to mnogi želeli! Jedan od najvećih sportista ikada danas je na konferenciji za medije u pres medija centru u Parizu poručio da se oseća mnogo bolje sada nego pred Vimbldon i da će učiniti sve da obraduje naciju i prvi put u karijeri osvoji olimpijsko zlato!

Posebnu pažnju izazvao je onaj deo kada je govorio o povlačenju njegovog nekada velikog rivala Endija Mareja, koji će se posle Olimpijskih igara penzionisati. Nole je rekao da bi mnogi voleli da se i on penzioniše, što ali da se to neće desiti u skorije vreme.

Novak je na konferenciji govorio zajedno sa predsednikom OKS Božidarom Maljkovićem, odbojkašicom Tijanom Bošković, vaterpolostom Nikolom Jakšićem i šefom misije našeg olimpijskog tima, Sonjom Vasić. Naravno, centralna tema, kada je Nole u pitanju, bila su očekivanja pred najvažniji sportski događaj u 2024. godini i prema njegovim rečima, vrlo je naoštren da napadne najsjajnije odličje.

 

Ovo će biti poslednji turnir u karijeri za Endija Mareja, a verovatno jedan od poslednjih i za Nadala. Nole ističe da on još uvek ne planira penziju.

Čuo sam za Endija i nadam se da će imati najbolji oproštaj ovde. Važan je teniser u svetu, Nadal i više. Svi njegovi uspesi, naročito ovde na terenima Rolan Garosa. Nadal i dalje nije rekao kada će igrati poslednji turnir i zbog sporta nadam se da neće biti skoro. Ja ne razmišljam o penzionisanju, mada bi mnogi voleli da se povučem. Ta naša era će nastaviti da traje koliko god i jedan od nas nastavi da se takmiči. Dolaze i mlađi, oni će biti nosioci sporta u budućnosti. Ja sam video nekoliko smena generacija i mislim da je sjajno što i ja i Nadal i Vavrinka i neki veterani i dalje igramo.

Kako ističe, sada je spremniji nego pred Vimbldon, koji je održan u prvoj polovini jula.

Očekivanja su uvek visoka. Ja uvek pristupam na maksimalan način, ulažem uvek napor kako bi doneo medalju Srbiji. Na prethodnim Olimpijskim igrama nisam to uspeo da uradim, ali nadam se da ću sada uspeti. Razlog zašto sam pokušao da igram Vimbldon je to što je to pre svega Vimbldon i drago mi je da sam ostvario sjajan rezultat. U zadnjih pet dana osećam da sam dosta spremniji, nego što sam bio pred Vimbldon - naglasio je Nole.

Noleta su i ovog puta brojni strani mediji, ali i bukmejkeri, maltene otpisali iz trke za olimpijsko zlato. On i sam kaže da su se slične situacije dešavale i u prošlosti, kao i da se svaki put vraćao na pravi put.

Što set tiče prognoza, ljudi će uvek nešto da pričaju. Ja ove godine nisam osvojio titulu, dosta puta su me otpisivali pa sam se vraćao, to može samo da mi bude dodatna motivacija - jasan je najbolji teniser svih vremena.

 

 

 

Potencijalni meč sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom moguć je već u 2. kolu.

Znam da postoji veliko interesovanje za taj potencijalni duel u drugom kolu. Uzbuđen sam zbog tog eventualnog meča. Moram prvo da prebrodim povredu i da dam sve od sebe. Svestan sam težine Olimpijskog turnira i kolika je odgovornost prestavljati svoju zemlju. Potrudiću se da bude peta sreća - rekao je Novak.

 

 

 

Rekorder po broju grend slemova objasnio je svoju odluku da ne bude smešten u Olimpijskom selu. Kako kaže, to je uradio kako bi zaštitio svoju privatnost.

U Olimpijskom selu uvek imaš vremena da razmeniš iskustva sa drugim ljudima. Posetiću olimpijsko selo, ali neću boraviti tamo. Jedan od razloga je što sam želeo više privatnosti i da bih mogao da se što bolje da se pripremim za turnir -  kaže Đoković.

Kaže da je zlatna medalja njegov dugogodišnji san.

To je jedan od mojih najvećih snova, Olimpijske igre su veliki izazov. Imao sam dobra učešća do sada, ali nema zlatnu medalju. Nadam se da mogu do polufinala, a cilj je onaj najveć,  a to je zlatna medalja. Stvari su drugačije zbog podloge na kojoj se igre. Dobro poznaje terene na kojima igramo, nadam se dolazim do medalje - jasan je Novak Đoković.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako
Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako

Pre 58 godina grupa gradištanskih alasa, koje u ovom kraju zovu Dunavski vukovi, okupila se na ušću Peka u Dunav i kuvanjem prve riblje čorbe od sopstvenog ulova, uz čašicu, pesmu i druženje postavili su temelje Alaskih večeri. Od tada, svake godine u julu se okupe i oni stari, ali i mladi ljubitelji Dunava i opet, po tradiciji love ribu, kuvaju čorbu i uživaju!

24.07.2024

17:44