• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

27.07.2024

20:43

Pešić pred Amere: Ma, oni me ne zanimaju! Imamo plan i znamo šta treba da radimo

ATA Images

Olimpijske igre

Pešić pred Amere: Ma, oni me ne zanimaju! Imamo plan i znamo šta treba da radimo

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije izneo je očekivanja pred sutrašnji start na Olimpijskim igrama i duel sa Sjedinjenim Američkim Državama u Lilu (17.15, RTS 1).

"Orlovi" nisu mogli da imaju teži zadatak na premijeri turnira. U prvoj rundi grupe C sudariće se sa "drim timom", koji će braniti zlato osvojeno u Tokiju 2021.

Naši momci imali su već priliku da osete snagu tima koji sa klupe vodi Stiv Ker. Početkom meseca odigrali su prijateljski meč u Abu Dabiju, a Amerikanci su ubedljivo slavili sa 105:79.

Međutim, sada će Srbija, za razliku od tog duela, biti kompletna, jer će ovog puta na parketu biti kapiten Bogdan Bogdanović, centar Nikola Milutinov i krilo Dejan Davidovac. Ipak, kormilar državnog tima smiruje euforiju i naglašava da ne zavisi sve od ovog meča.

- Prva utakmica na turniru je, kao i uvek, najvažnija. Kako se suprostaviti jednim timom sa izraženim individalnim kvalitetima? To je prvo na šta pomili svako kada su oni u pitanju - na atletiku, na izuzetnu brzinu, na visok nivo tehnike i talenta. Međutim, ne treba ni da ulaziš u dvoranu ako, pre svega jakom timskom odbranom, ne pokušaš da ih neutrališeš i zaustaviš. To je prva stvar koju moramo da uradimo, na tome smo radili, spremali se. Uvek imamo plan igre, potrudićemo se da ga sprovedemo - rekao je Svetislav Pešić srpskim izveštačima u Lilu.

Foto: Starsportphoto

Srpski košarkaši sutra startuju na Olimpijskim igrama

Iskusni stručnjak očekuje da njegovi izabranici protiv SAD odigraju pametno, hrabro i motivisano.

- Drugi zadatak je da moramo da shvatimo da košarkaš nije hokej na ledu, već je to sport u kom je promena ritma najvažniji segment. Tako smo se i pripremali, da znamo kako da promenimo ritam u napadu. Moramo da naše sisteme igramo precizno, jasno i sa velikim samopouzdanjem. To želimo da prezentujemo na ovom olimpijskom tuniru. U svemu tome, kao i uvek, ekipa koja pravi manje grešaka i ima manje izgubljenih loptu, odmah je u prednosti. Na takav način se dižu energija, samopouzdanje, pričali smo mnogo o tome. Zato je potrebno da u napadu budemo precizni, u svakom momentu šta hoćemo, koga napadamo, kako napadamo i u kom momentu. Videćemo sutra kako će sve to da izgleda - naglasio je Pešić.

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

Popularni Kari priznaje da, kada je fizička sprema u pitanju, ekipa još nije na neophodnom nivou.

- Nismo tamo gde bi trebali da budemo. Ne svi, pojedini igrači koji su imali razne probleme kroz priprema. Ovo je ipak nešto posebno, Olimpijske igre neko igra jednom u životu i ta motivacija, velika želja, ponekad mogu da nadoknade sve nedostatke. Iako izgleda da je turnir jako kratak, samo šest utakmica, ima dovoljno vremena i prostora da svi dobiju šansu - poručio je Pešić, a potom dodao:

- Znam da navijače, kao i kompletnu srpsku javnost, najviše zanima da li mi možemo da dobijemo Amerikance. Mene baš to i ne zanima previše, iskreno. Voleo bih da pobedimo, ali igraju se i ostali mečevi. Kakav god ishod da bude, mi moramo da nastavimo da igramo, jer nas čekaju dueli sa Portorikom i Južnim Sudanom, gde treba da ostvarimo prvi cilj i preselimo se u Pariz.

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić i Vasilije Micić u duelu sa Amerikancima

Iako selektor ne želi da na momke stavlja dodatni pritisak i medalju kao obavezu, jasno je da i on posle srebra na Svetskom prvernstvu želi oko vrata još jedno odličje.

- Došao sam na početku olimpijskog ciklusa, a s ovim turnirom se to završava. Ne znam da li neko u Srbiji ne bi voleo medalju. Pa, što je i ja ne bih želeo? Ali, do tog cilja se ne stiže tako lako. Jedno su želje i snovi, a realnost nešto sasvim drugo. Potrebno je da igramo dobro, da sprovedemo na terenu ono što smo radili. Mmotiva i entuzijazma nam ne fali, ali najvažnije je da mi znamo kako se stiže do cilja i da ispoštujemo naš plan do kraja. Onda možemo da maštamo o velikim rezultatima i medaljama. Rano je još na tu temu da se priča, prvo da ovo sutra odigramo najbolje što možemo - zaključio je Pešić.

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija