• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

01.08.2024

15:09

Bura u Parizu ne prestaje! Nisam povraćao 1, nego 10 puta! Sportista pokrenuo novu lavinu!

printscreen

Olimpijske igre

Bura u Parizu ne prestaje! Nisam povraćao 1, nego 10 puta! Sportista pokrenuo novu lavinu!

Podeli vest

Kanadski sportista Tajler Mislavčuk priznao je da je povraćao 10 puta nakon što je završio učešće u triatlonu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Snimak na kojem se vidi kako trijatlonac povraća nakon takmičenja obišao je svet,  a nakon završetka nadmetanja otkrio je da to nije učinio samo jednom.

- Da li sam povraćao jednom? Ne, povraćao sam 10 puta! Poslednja četiri kilometra su bila smrtonosna, počela je mučnina i bilo mi je jako vruće! Dao sam sve što sam imao. Došlo je od oštećenja Ahilove tetive, traume, uganuća... Ponosan sam na ono što sam uradio - otkrio je kanadski triatlonac, koji je završio na devetoj poziciji sa vremenom 1:44:25. 

Mnogi su posumnjali da je ugroženo zdravlje sportista, pa su opeleli po gradonačenici Pariza,  Ani Hidalgo, koja je insistirala da se ovo takmičenje održi na Seni, iako je poznato da je voda lošeg kvaliteta i da je strogo zabranjeno plivanje u toj reci.

 

 

 

 

Ljubitelji sporta i mnogi učesnici bili su ogorčeni što se takmičenje održava u reci koja je decenijama zagađena, ali "uronjene" u kontroverzu zbog stanja kvaliteta vode u Seni, osvajačice medalja Kasandra  Bogran (zlato), Džuli Deron (srebro) i Bet Poter (bronza), oglasile su se i rekle da je sve bilo na zadovoljavajućem nivou.  

- Lično mislim da je voda bila u redu, mislim da nam je najteža bila struja dok smo plivali uzvodno, ali uspeli smo! Verujem u organizaciju Svetskog triatlona. Odložili su mušku trku do danas da bismo bezbedno plivali - rekla je Bet Poter i dodala da pored toga što još uvek nemaju rezultate kvaliteta vode, da svi sportisti koji su učestvovali u triatlonu moraju da prođu zdravstvene preglede.

- Slažem se sa Bet. Plivanje je prošlo dobro tokom trke i svi verujemo da nas vlasti i organizatori čuvaju - podržala su je Džuli Deron i Kasandra Borgan.  

Ove izjave su se suprotstavile mnogim mišljenjima sportista koja su izašla u javnost ovih dana, a ogranizatorima je i te kako važno da nije propalo čak 1.500.000.000 evra uloženih u to da Sena bude spremna za Igre.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Je l' to plaćeni ubica?! Turčin izgubio od Srbije i postao svetska senzacija! Ko je skromni sportista o kojem bruji svet?
Ostali sportovi

Je l' to plaćeni ubica?! Turčin izgubio od Srbije i postao svetska senzacija! Ko je skromni sportista o kojem bruji svet?

Turski strelac Jusuf Dikeč (51) stekao je ogromnu popularnost nakon što je sa svojom dubl partnerkom osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! On je nakon poraza od srpskog tima koji su činili Zorana Arunović i Damir Mikec postao ekstremno interesantan sportskoj javnosti, a razlog za to je način na koji nastupa na velikim takmičenja.

01.08.2024

13:33

sledeća vest

Vesti

TV

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica!
Live TV

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica!

Najviši iranski zvaničnici sastaće se danas sa predstavnicima regionalnih saveznika iz Libana, Iraka i Jemena kako bi razgovarali o potencijalnoj odmazdi protiv Izraela nakon ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu, reklo je pet neimenovanih izvora za Rojters. Region se suočava sa rizikom proširenja sukoba između Izraela, Irana i njegovih saveznika nakon ubistva Hanijea u sredu i ubistva višeg komandanta Hezbolaha u utorak u izraelskom napadu na predgrađe Bejruta. O tome kakve, potencijalno katastrofalne, posledice bi ovo moglo da ima na svet govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić u emisiji "Info dan" televizije Informer.

01.08.2024

16:00

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!
Live TV

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!

Dejana Neralić (17) i njen momak Boris Majorski (18) nastradali su u oktobru 2022. godine, u saobraćajnoj nesreći kod Beške. Osnovni sud u Staroj Pazovi je doneo presudu protiv Slobodana B. (84), vozača "mercedesa" koji je izazvao nesreću, a koji je prvostepeno osuđen na tri godine zatvora! O tom užasnom događaju u Info jutru govorio je otac poginulog momka Vladimir Majroski.

01.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Putin odlučio! Pušteni su!
Planeta

Putin odlučio! Pušteni su!

Dvojica Amerikanaca, koji su uhapšeni u Rusiji pod optužbama za špijunažu, već su na putu ka ugovorenim destinacijama izvan granica Rusije, javlja ugledni list.

01.08.2024

14:00 >> 14:29

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21