• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

03.08.2024

21:29

"Delfini" uglas: Sad idemo jako do kraja! Kapiten Jakšić: Pun ritam i protiv Mađarske!

Tanjug/AP Photo

Olimpijske igre

"Delfini" uglas: Sad idemo jako do kraja! Kapiten Jakšić: Pun ritam i protiv Mađarske!

Podeli vest

Srpski vaterpolisti prezadovoljni zbog pobede nad Francuskom u 4. kolu grupe B (15:8), što im je donelo i plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Napokon su "delfini" večeras ličili na sebe u Parizu. Pred punim tribinama "Akvatik centra" uspeli su ubedljivo da savladaju domaćina turnira i tako obezbede prolaz u nokaut fazu OI.

Ono što je mnogo važnije, izabranici Uroša Stevanovića podigli su se psihički posle poraza od Australije i Španije, pružili odličnu partiju, pogotovo u odbrani, pa sada mirno čekaju okršaj sa Mađarskom u poslednjoj rundi (ponedeljak, 12.00).

Centar Nemanja Ubović bio je večeras dvostruki strelac i jedan od najboljih u našem timu.

- Naše najbolje izdanje na ovom takmičenju. Mislim da svi možemo da budemo zadovoljni onim što smo pružili i kako smo igrali. Odbrana je bila na vrhunskom nivou, bilo je i nekih grešaka, ali ono što je najbitnije jeste da se posle Australije i Španije podignemo. Verujemo u sebe, pokazali smo to u ovom meču. Samo sa ovakvim pristupom možemo dalje i tako ćemo nastaviti - rekao je Ubović.

Foto: Reuters

Nemanja Ubović

On je dodao je uživao igrajući pred domaćom publikom, ali i zbog supruge i sina koji su bili na tribinama.

- Nema veće motivacije nego kad igraš pred punim tribinama. Napravili su navijači sjajnu atmosferu, drago mi je što sam bio deo toga, jer nam je to bio vetar u leđa. Čuo sam i moje na tribinama, sad idem da ih vidim, imamo malo slobodnog vremena - objasnio je Ubović.

Kapiten Nikola Jakšić veruje da će "delfini" od ovog meča samo podizati formu.

- Čestitam ekipi na velikoj brobi, dobroj partiji i što smo uspeli psihički da se podignemo posle dva poraza. Jako bitna utakmica zbog prolaska dalje. Ipak, to ništa ne menja, nismo još na našem najboljem nivou, ali da smo igrali ovako na prethodna dva meča, sigurno bi ishod bio mnogo bolji po nas. Nema šta, idemo dalje, čeka nas još duel sa Mađarskom, itekako nam znači. Punim ritmom, da podižemo formu. Iskreno, mislim da ćemo sada da idemo samo gore, ali da ne pričam puno. Moramo to da pokažemo u bazenu, kao što smo to uradili sada - naglasio je Jakšić, a potom podvukao da nema neku posebnu želju kada je u pitanju rival u četvrtfinalu:

Foto: profimedia

Nikola Jakšić

- Toliko su izjednačeni po kvalitetu, svaki meč u grupi su odigrali na razliku, na peterce, tako da... Protiv svakoga će nam biti teško, ali mi treba da pokažemo ko smo i šta smo. Iskreno, voleo bih da se negde tamo, u polufinalu, sretnemo sa Australijom, da vidimo da li bi mogli da nas dobiju opet.

Foto: Reuters

Miloš Ćuk

Iskusni Miloš Ćuk smatra da je i poslednji duel u grupi itekako važan.

- Sigurno naša najbolja partija, pogotovo u defanzivi. Bili smo mirni, onako kako i treba da izgledamo. Prvi cilj je ostvaren, a to je plasman u četvrtfinale. Sada sa Mađarskom da se borimo za bolju poziciju i da zadržimo ovaj nivo igre. Idemo sa 200 posto, fizički se bolje osećamo, a formu smo tempirali za četvrtfinale. Verujem da ćemo svaku sledeću utakmicu biti još bolji - zaključio je Ćuk.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"
Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"

U Beogradu je otkriven šokantan slučaj nakon što je M. M. (39), porodilja u teškom stanju, dovezena u Ginekološko-akušersku kliniku "Višegradska". Prijem ove žene u bolnicu prijavljen je Ministarstvu unutrašnjih poslova, nakon čega je policija započela dalju istragu. Istraga je dovela policiju do stana na Vračaru, gde je M. M. živela. U stanu su pronašli mrtvu bebu.

03.08.2024

12:45

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija