• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

04.08.2024

20:50

Legendarni Španac priznao! Koreča: Bez sumnje, Novak je najbolji svih vremena!

Reuters

Olimpijske igre

Legendarni Španac priznao! Koreča: Bez sumnje, Novak je najbolji svih vremena!

Podeli vest

Bivši španski teniser Aleks Koreča je poručio da je Novak Đokovič osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama potvrdio da je najbolji u istoriji "belog sporta".

Srpski teniser je u finalu posle velike borbe pobedio Španca Karlosa Alkaraza sa 2:0 u setovima, stigao do prve zlatne medalje i tako ušao u istoriji "belog sporta". Naime, Đoković je postao jedan od malobrojnih tenisera koji je osvojio Zlatni slem, odnosno sve grend slemove i najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama. 

Legendarni Koreča, koji sada radi na televiziji "Eurosport", istakao je da su obojica tenisera odigrala fantastično finale, ali da je Đoković u ključnim trenucima bio koncentrisaniji.

- Neverovatno finale. Nivo koji su obojica tenisera prikazala je bio nestvaran. Način na koji su oni udarali lopte, njihova preciznost na forhendu, bekhendu, servisu, kako su se kretali, sa koliko motivacije su igrali... Sve je bilo savršeno. Obojica su bili koncentrisani tokom celog meča, s tim da je Novak u taj-brejkovima pokazao veću smirenost. Forhend dijagonale su po mom mišljenu napravile razliku, iako su obojica mogli da iskoriste neke od mnogobrojnih šansi za brejk - rekao je Koreča u razgovoru sa srpskim medijima u Parizu i nastavio da hvali našeg asa. 

Foto: AP PHOTO

 

- Sve u svemu, gledali smo sjajan tenis, veliki uspeh za Novaka koji je postao olimpijski šampion, to je jedino što mu je nedostajalo. Ostvario je još jedan rekord u moru rekorda koje već ima, a koje je teško razumeti zato što nisu sa ove planete. 

Koreča je na kraju priznao da je Đoković potvrdio da je najveći svih vremena. 

- Naravno, ako pogledamo statistiku i brojeve, Novak je bez sumnje najveći svih vremena. Mogu navijači imaju svoje miljenike i favorite, ali ako ćemo gledati statistiku, Novak je trenutno najuspešniji ikada - jasno je poručio Koreča. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi
Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

04.08.2024

20:07

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!
Politika

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prethodna vlast, promenama zakona 2006. i 2011, de jure dala eksploataciona prava Rio Tintu, pošto je zakon promenila tako da samo onaj ko ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava i naglasila da je to priznao i profesor geologije u penziji Zoran Stefanović.

04.08.2024

19:52 >> 19:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija