• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

04.08.2024

22:43

Stojačić nakon eliminacije: Zamišljali smo da budemo kao Nole...

tanjug/ap

Olimpijske igre

Stojačić nakon eliminacije: Zamišljali smo da budemo kao Nole...

Podeli vest

Ja sam kriv! Nisam dorastao Olimpijskim igrama, rekao je vidno razočarani srpski basketaš.

Krah! Srpski basketaši stigli su na Olimpijske igre sa epitetom svetskog šampiona i prvog favorita za zlato u Parizu, ali od toga neće biti ništa. "Orlovi" su takmičenje završili već u četvrtfinali pošto je večeras od njih bila bolja Francuska sa 22:19. Šteta...

Istina, nisu srpski basketaši bili na svom nivou od samog starta, ali su se navijači nadali da će se kada bude najbolje oni "pojaviti". To se, nažalost, nije desilo, a utiske odmah nakon eliminacije sumirao je Strahinja Stojačić. 

- Niko nije očekivao da ćemo završiti takmičenje pre finalnog dana, ali to je sport. Nismo zaslužili, nismo bili na našem nivou... Ja sam glavni krivac! Gubili smo od Kineza i Litvanaca, to su utakmice koje ne smemo da izgubimo. Što je najgore, četvrtfinalni meč smo odigrali najbolje - rekao je Strahinja Stojačić. 

Foto: tanjug/ap

 

Posebno kritičan popularni Brka bio je prema sebi dodajući da nije dorastao takmičenju kao što su Olimpijske igre. 

- Bolje da sutra pričam o sebi, svašta bih rekao, a bolje ne. Ovo je šok... Zamišljali smo da ćemo završiti kao Novak i uzeti zlato, teže je nego što smo ičekivali. Teret Olimpijskih igara, nisam dorastao ovom zadatku, ali polako. Za ovakve utakmice se i bavimo sportom... Pune tribine su najlepši osećaj, tenzija, sve ili ništa, zbog toga je ovaj poraz još teži. Prvi put sam izgubio ovako bitnu utakmicu, četiri poraza na Olimpijskim igrama nisam sanjao ni u najgorem košmaru. - poručio je srpski basketaš, a potom dodao. 

- Imamo Evropsko prvenstvo, treba da vidimo ko će igrati. Ne znam da li ću biti u stanju da igram, da se oporavim za 20 dana. Moram da odem na more i da se "iskuliram", ovo je nešto što nisam očekivao. Razočaran sam... Došli smo spremni, pobedili smo Ameriku 22:14, to prvo nismo očekivali. Onda šok - Kina nas pobedi, skandalozna odbrana cele ekipe. Ne znam šta bih rekao. 

Ništa manje razočaran nije bio ni Marko Branković. 

- Jedan od težih poraza u mojoj karijeri... Ceo turnir smo igrali promenljivo, u ključnim momentima smo donosili loše odluke, a to nije naša odlika. Loš turnir, ali moramo da nastavimo već za 20 dana nas očekuje Evropsko prvenstvo. Videli smo sebe u borbi za medalju, najbolji smo tim na svetu, ali su nas koštali detalji. Rivali su kaznili svaku grešku i zasluženo nas pobedili - poručio je Marko Branković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi
Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

04.08.2024

20:07

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!
Politika

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prethodna vlast, promenama zakona 2006. i 2011, de jure dala eksploataciona prava Rio Tintu, pošto je zakon promenila tako da samo onaj ko ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava i naglasila da je to priznao i profesor geologije u penziji Zoran Stefanović.

04.08.2024

19:52 >> 19:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija