• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

05.08.2024

12:15

Poznati američki reper hoće da pravi tim za OI: Evo vam 100.000 dolara!

EPA

Olimpijske igre

Poznati američki reper hoće da pravi tim za OI: Evo vam 100.000 dolara!

Podeli vest

Čuveni američki reper O`Šej Džekson, poznatiji kao Ajs Kjub, ponudio je šampionu Olimpijskih igara u basketu 100.000 dolara ako pobedi najbolje igrače iz njegove "Big 3" lige.

Autor mnogih hitova gangster rep žanra je pobesneo zbog jako lošeg nastupa reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u Parizu, i ocenio igrače iz svoje profesionalne basket lige kao pravu zamenu i predstavnike zemlje na narednim Igrama u Los Anđelesu 2028.

Kako bi se svi uverili u kvalitet basketaša iz Big 3, Kjub je predložio da osvajač turnira u francuskoj prestonici doputuje u SAD kako bi se takmičio sa timom koji bi on napravio, a pobedniku bi pripalo 100.000 dolara.

- Dobili bismo igrače koji su spremni da brane boje svoje zemlje i vrate nam poštovanje u tom sportu. Momci koji igraju na OI nisu najbolji koje imamo, to je sve politika i bes moćnika. Oni radije ignorišu Big 3 ligu umesto da kući donesu zlatnu medalju. Ti momci ne zarađuju puno, pa je ovo ponuda koju ne smeju propustiti- rekao je Džekson gostujući u emisiji Peta Mekafija.

Podsećamo, popularni muzičar i glumac je oformio ligu u basketu 2017. godine, a za to vreme je kroz nju prošao veliki broj nekadašnjih NBA asova.

Igrači poput Alena Ajversona, Džejsona Ričardsona, Nejta Robinsona, Džoa Džonsona i ostalih nastupali su, dok su legende Džordž Gervin, Rik Beri, Rik Mahorn, Geri Pejton dobili uloge trenera.

Foto: AP/Photo

Geri Pejton kao trener

Među članovima u sve popularnijoj basketaškoj ligi oprobao se i nekadašnji reprezentativac Srbije i najbolji 3x3 igrač na planeti Dušan Domović Bulut.

Što se američkog nacionalnog tima tiče, njih predstavljaju igrači koji su deo FIBA-inog sistema i učestvuju na tamošnjim turnirima. 

Predvodi ih nekadašnji NBA košarkaš Džimer Fredet, dok su ostali članovi na najvišem nivou igrali koledž košarku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta se ovo sprema?! Šojgu hitno otputovao u Teheran!
Planeta

Šta se ovo sprema?! Šojgu hitno otputovao u Teheran!

Sekretara ruskog Saveta bezbednosti Sergej Šojgu doputovao je danas u Teheran u radnu posetu Iranu, gde će sa sekretarom iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Alijem Akbarom Ahmadijanom i načelnikom Generalštaba iranskih oružanih snaga Mohamedom Bagerijem razgovarati o bezbednosnoj situaciji na bliskom istoku i saradnji Irana i Rusije, prenela je RIA.

05.08.2024

13:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija