• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.08.2024

12:42

Kraj olimpijskog sna za košarkašice! Australijanke servirale osvetu i eliminisale Srbiju!

EPAImages

Olimpijske igre

Kraj olimpijskog sna za košarkašice! Australijanke servirale osvetu i eliminisale Srbiju!

Podeli vest

Ubedljiv poraz izabranica Marine Maljković u četvrtfinalu Olimpijskih igara - 85:67 (26:19, 22:13, 24:16, 13:19).

Drugi dan - drugi obračun pod obručima Australije i Srbije. Nažalost, ovoga puta sa drugačijim ishodom. Naše košarkašice nisu uspele da ponove podvig košarkaša pošto su u dvorani u Bersiju poražene sa 85:67 (26:19, 22:13, 24:16, 13:19). "Bumerke" su opravdale ulogu favorita i nanele težak poraz izabranicama Marine Maljković za kraj nastupa na Olimpijskim igrama. 

Upozoravala je Marina Maljković tokom grupne faze da njene izabranice nisu na porebnom nivou za takmičenje poput Olimpijskih igara. Izuzev meča protiv Kine, Srbija nije ostavila sjajan utisak iako je upisala pobedu nad Portorikom. Propisno su se mučile naše košarkašice, posebno u poslednjem kolu protiv Španije, a tek u finišu meča uspele su da izgbegnu težak poraz. 

Foto: EPAImages

 

Nažalost, da Srbija nije na vrhuncu videlo se danas u Bersiju. Četiri vezana poena preko Jovane Nogić predstavljali su početak kraja za Marinine lavice. Pre svega veliki broj tehničkih grešaka, promašenih zicera i loših odbrana omogućile su Australiji da već u prvoj četvrtini stekne osetnu prednost, a kako se poluvreme bližilo kraju vođstvo je samo raslo. 

Uspela je Srbija, istini za volju, sredinom druge deonice da se sa -15 spusti na jednocifreni deficit dobrim potezima Ivane Raco i Ivon Anderson, ali je sve to bilo kratkog daha. Na svaki dobar potez naših košarkašica Australijanke su uzvraćale sa dva. Raspucala se Alana Smit, nadovezale su se Džejd Melburn i Kalja Džordž te je poraz bio neminovan. 

Situacija je postala otežana na startu treće deonice budući da na parketu nije bilo Ivon Anderson. Naturalizovana Amerikanka povredila se krajem prvog poluvremena, teško je hodala na putu ka svlačionici, a prema snimcima iz Bersija utisak je da je stradala prepona. Izguble su tako košarkašice udarnu iglu i glavnog organizatora igde do kraja susreta... Spasa nije bilo. 

Foto: EPAImages

 

Na krilima Jovane Nogić Srbija je uspela da istopi ogromnu prednost Australije na startu drugog poluvremena. Nažalost, dobra sekvenca u igri košarkašica kratko je trajala... Nezaustavljiva je večeras bila Alana Smit koja je sa sedam vezanih poena odbila nalet "lavica" i pratktično rešila pitanje pobednika. 

Do kraja meča Srbija nije želela da se preda, naprotiv, izabranice Marine Maljković potrošile su i poslednji atom snage kako bi ublažile poraz i dodatno namučile Australijanke. Dobra vest je da je snage za još koji minut na parketu smogla i Ivon Anderson što bi moglo da znači da povreda nije teže prirode. 

Najefikasnija u taboru Srbije bila je Jovana Nogić sa 17 poena, pratila je Anđela Dugalić sa 15, a Ivana Raca ubacila je 10. Sa druge strane, nezaustavljiva Alena Smit dala je 22, Kajla Džordž 17, te Džejd Melburn 18. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!
Politika

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!

Opozicija kojoj su potonuli svi brodovi, koja je 4 puta izgubila izbore za 5 godina, poslednje pribežište je pronašla u širenju primitivnih neistina o litijumu, propagiranju srednjevekovnih predrasuda i praznoverja o rudarstvu i energetici.

07.08.2024

14:11

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)
Live TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)

Izraelski borbeni avioni probili su vazdušni prostor iznad Bejruta. Stiže odgovor Libana. Ruska vojska oslobodila je Timofejevku. Oružane snage Ukrajine prvi put su upotrebili kasatne bombe dugog dometa američke proizvodnje. Svet je u iščekivanju. Pitanje je trenutka kada će Iran napasti Izraelu. Teheran poručuje da ne želi eskalaciju, ali mora da kazni Izrael. Kamala Haris zvanično je postala kandidatkinja za predsednicu SAD-a. Na sve ove i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika".

06.08.2024

22:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija