• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

07.08.2024

23:41

Kraj 12. dana Olimpijskih igara! Vaterpolisti se plasirali u finale, VIlagoš bez finala, Nemeš ima šansu za bronzu, košarkašice eliminisane!

Starsportphoto, Tanjug/AP, Profimedia, Instagram/_levael_

Ostali sportovi

Kraj 12. dana Olimpijskih igara! Vaterpolisti se plasirali u finale, VIlagoš bez finala, Nemeš ima šansu za bronzu, košarkašice eliminisane!

Podeli vest

Pratite u blogu uživo na našem portalu Informer.rs dešavanja tokom 12. dana takmičenja na Olimpijskim igrama.

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igram.

DANAS NA OI 

Sreda 7. avgust

 

9.00 Srpski tekvondista Lev Kornejev je pobedio Senegalca Bokara Djopa, ide u osminu finala 58kg
9.30 Kajakašica Milica Novaković u polufinalu trke na 500 metara
9.46 Tekvondista Lev Kornejev poražen je u osmini finala od Mohameda Halila Ćendubija (58kg) 
10.25 Adriana Vilagoš ostala je bez finala u bacanju koplja 
11.00 Košarkašice Srbije poražene su od Australije u četvrtfinalu 85:67
11.10 Elzan Bibić na 5000 metara nije uspeo da se domogne finala, bio je 14. 
11.30 Mate Nemeš poražen je u osmini finala od Parviza Nasibovao - rvanje, 67kg
11.30 Aleksandar Komarov je poražen u četvrtfinalu od Davida Losončija.
15.35 Srbija - Grčka vaterpolisti, četvrtfinale
18.35/45 Aleksandar Komarov - rvanje 87kg, polufinale

UŽIVO

23.30 - Ženska košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ubedljivo je pobedila Nigeriju u četvrtfinalu rezultatom 88:74.

22.20 - Poznati su svi parovi polufinala u vaterpolu. Srbija će odmeriti snage sa Sjedinjenim Američkim Država, dok se u drugom sastaju Mađarska i Hrvatska.

21.50 - Senzacija u bacanju diska na Olimpijskim igrama! Jamajčanin Roje Stona sa olimmpijskim rekordom od 70,00 metara stigao je do zlatne medalje!

Do četvrte serije izgledalo je da će medalje ići Alekni (69,97 m), Metjuu Deni (69,31) i Slovencu Kristijanu Čehu (68,41). A, onda je Stona za metar nadmašio svoj najbolji rezultat (69,05 iz aprila), bacio diks na 70 metara i oborio dostignuće Virgilijusa Alekne iz 2004. godine (69,89).

 

 

21.30Odbojkaši Francuske plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto su večeras savladali Italiju rezultatom 3:0 (25:20, 25:21, 25:20). Izabranici selektora Italijana Andree Đanija za zlato će se boriti protiv Poljske, koju predvodi Nikola Grbić. Poljaci su u prvom polufinalu savladali selekciju SAD rezultatom 3:2 (25:23, 25:27, 14:25, 25:23, 15:13). Finale se igra u subotu, 10. avgusta, od 13 sati.

21.15 - Hrvatska tekvondistkinja Lena Stojković osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Stojković je u borbi za treće mesto u disciplini do 49 kilograma savladala Merve Dincel iz Turske rezultatom 2:0 u rundama.

20.46 - Selektor košarkaša Sjedinjenih Američkih Država Stiv Ker na pres konferenciji pred meč sa Srbijom je rekao da je najveća prednost "orlova" Nikola Jokić i da mi nemamo nijedan drugi "as u rukavu".

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

 

20.19 -  Vaterpolo reprezentacija Srbije će u polufinalu Olimpijskih igara igrati protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Regularni tok meča Sjedinjenih Američkih Država i Australije završio se rezultatom 7:7, a onda je posle izvođenja penala Amerika bila bolja sa 4:3.

19.40 - Srpski rvač Aleksandar Komarov ostao je bez šansi da se bori u repesažu za bronzanu medalju u kategoriji grčko rimski stil do 87 kilograma.

Foto: profimedia

 

 

To je situaciji  kumovala pobeda bugarskog rvača Semena Novikova protiv Davida Lošoncija iz Mađarske.

Inače, Mađar je bio bolji od srpskog rvača u četvrtfinalu, a sada je okončao svoje takmičenje i ostaje mu borba za bronzanu medalju. 

19.20 - Srpski rvač Mate Nemeš naći će se u borbi za medalju na Olimpijskim igrama uprkos tome što je u osmini finala poražen od Ukrajinca Parviza Nasibova.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ukrajinac je upravo  našem sportisti omogućio repasaž nakon što se plasirao u finale u Parizu, pa tako Nemeša dve pobede dele od bronzane medalje u kategoriji grčko-rimski stil do 67 kilograma.

18.30 - Ženska košarkaška reprezentacija Belgije savladala je Španiju i tako se plasirala u polufinale Olimpijskih igara u Parizu. Najefikasnije pobedničkom timu bile su Ema Meseman i Kjara Linskens sa po 19 poena. Dok je u selekciji Španije najbolja je bila Megan Gustafson, koja je ubacila 21 poen.

Belgija će u polufinalu takmičenja u Parizu igrati protiv pobednika meča između Nemačke i Francuske, koji je na programu danas od 18 časova.

Foto: Tanjug/AP

 

18.10 -Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Grčke u triler završnici rezultatom 12:11, i tako se plasirala u polufinale Olimpijskih igara u Parizu.

Vaterpolista Novog Beograda koji je bio od izuzetne važnosti za trijumf na ovom susretu, Strahinja Rašović, poručio je da nema vremena za slavlje, te da "delfini" treba da se fokusiraju na polufinale koje ih očekuje protiv boljeg iz duela Sjedinjene Američke Države - Australija (19.00). 

 Sve čestitke našoj ekipi, ali sa ovim ništa nije urađeno. Mi ne možemo ništa da slavimo, moramo da se okrenemo polufinalu koje nas čeka za dva dana i da se spremimo za meč, poručio je srpski vaterpolista Strahinja Rašović (32).

Foto: Reuters

Strahinja Rašović

17.40 - Ovo su reči kapitena Nikole Jakšića posle grom gola Grcima!  

17.32 - Oglasio se i selektor "delfina". Opširnije OVDE.

17.13 - Sava Ranđelović je posle meča rekao da je pobeda zaslužena i da su vaterpolisti "rinatli kao konji". Opširnije OVDE. 

16.50 - SRBIJA JE U POLUFINALU! Kakva utakmica vaterpolista, za infarkt, a na kraju veliko slavlje "delfina" protiv Grčke (12:11). Prvo je Vlahopulos na šest sekundi pre kraja izjednačio, svi su očekivali peterce, ali je onda naš kapiten Nikola Jakšić gađao i pogodio sa velike udaljenosti! Bravo momci!

16.05 - Kraj prvog poluvremena! Vaterpolisti Srbije vode protiv Grčke 6:5! Opširnije OVDE

15.55 - Srpski košarkaš Ognjen Dobrić veruje da naši momci sutra uveče mogu do čuda protiv SAD (21.00, RTS 1).

Foto: Starsportphoto

 

 

15.45Australijski reprezentativac u hokeju na travi, Tom Kreg (28), uhapšen je u Parizu dok je kupovao kokain i nalazi se u pritvoru. Opširnije OVDE

15.11Vaterpolisti Hrvatske eliminisali su Španiju pobedivši 10:8 u četvrtfinalu Olimpijskih igara! Sada očekujemo "delfine" koji će od 15:35 da biju bitku sa Grčkom. 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

14.57 - Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, najavila povlačenje! "Bez prave strategije neću da ostanem", rekla je ona, a opširnije pročitajte OVDE.

 

Foto: tanjug

 

 

 

14.55 - Vaterpolisti Sbrije igraju meč četrtfinala OI protiv Grčke, a dešavanja sa tog meča možete pratiti OVDE.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

14.44 - Od dresa sa nacionalnim grbom oprostila se Tina Krajišnik, kapitenka naše košarkaške reprezentacije. 

14.35 - Italijanski stručnjak Đovani Gvideti je posle eliminacije u četvrtfinalu Igara u Parizu kazao da mu ugovor ističe i da mu je meč protiv Italije bio poslednji na klupi naše selekcije. U međuvremenu, pojavile su se informacije da će ga na mestu selektora zameniti Francuz Stefan Antiga.

"Odbojkaški savez Srbije demantuje pisanje pojedinih medija da je izabran novi selektor ženske reprezentacije Srbije, a da je Đovani Gvideti smenjen. Kao svaka ozbiljna organizacija i Odbojkaški savez Srbije će prvo po ubrzanom postupku analizirati rezultate ženske i muške seniorske reprezentacije na takmičenjima odigranim ove godine, a onda u najbržem mogućem vremenskom okviru doneti odluke u interesu budućnosti i razvoja srpske odbojke i o njima obavestiti javnost".  Opširnije OVDE.

14.11 - Duel u Parizu bio je poslednji u dresu nacionalnog tima za Nevenu Jovanović koja je, očekivano, bila posebno emotivna nakon prerane eliminacije.

- Kraj je... Nažalost, opraštam se na ovaj način. Jako je bolno, ali mislim da ima više lepih emocija. Kada ovaj dan prođe želim da se sećam samo onih lepih trenutaka. Sve sa ovim devojkama mi je bilo drago i dobro i loše. Medalje, sati na treningu, sve ću pamtiti i sve je vredelo- rekla je Nevena Jovanović. Opširnije OVDE.

 

13.53 - Kraj za Komarova u četvrtfinalu! Dva puta je naš rvač imao prednost, na kraju je David Losonči prošao u polufinale, iako je rezultat bio 2:2 jer se u rvanju odlučuje i to ko je osvojio poslednji poen.

Foto: profimedija

 

 

13.51 - Komarov se bori za polufinale. Rival mu je Mađar David Losonci u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom.

13.41 - Parviz Nasibov je prošao i četvrtfinale! Ako u polufinalu pobedi Azerbejdžanca Jafarova naš Mate Nemeš dobiće priliku da se bori za bronzu. 

 

13.31 - Bolan poraz od Austrlije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu (67:85), još teže nam je pao zbog odluke kapitena nacionalnog tima Tine Krajišnik (33) da se oprosti od dresa sa državnim grbom. Po okončanju meča u kojem je naša selekcija deklasirana od Australije, jedna od najboljih košarkašica naše zemlje objavila je kraj reprezentativne karijere.
- Ovo je bila moja poslednja utakmica, suze su jer nema borbe za medalju. Na kraju mi je došla misao da nemam tu šansu, da je ovo moja poslednja utakmica i to je to - istakla je odlazeća kapitenka naše zemlje. Opširnije OVDE.

 

Foto: profimedia

Tina Krajišnik

 

 

13.26 - Mlada bacačica koplja Adriana Vilagoš nije uspela da se plasira u finale na prvim Olimpijskim igrama u karijeri, a odmah po završetku kvalifikacija iskreno je priznala - "Nisam mogla da se sastavim".

- Nisam mogla da bacim kako sam zamislila. Nisam se sastavila sama sa sobom. Osećam žal, bila sam spremna, osećala sam se spremno. Još sam mlada, pokušaću da naučim iz ovoga i izvučem samopouzdanje i lekciju za ubuduće. Trema? Nisam pokazala ono što znam. To je sport. Moram da se odmorim i idemo dalje i još jače nego do sada - rekla je Vilagoš srpskim izveštačima u Parizu.  Opširnije OVDE.

13.03 - Ne mogu da kažem ništa sem da sam ponosna na svaku devojku, poručila je srpska košarkašica Saša Čađo posle poraza od Australije 85:67.

- Neosporno je da smo dale svoj maksimum, stigli smo do četvrtfinala, ali naravno da smo želeli više. Izgleda da u ovom momentu nije bilo moguće. Ponosna sam na svaku devojku koja je bila od starta priprema sa nama, znam koliko smo radile. Danas nije bio naš dan - rekla je Saša Čađo. Opširnije OVDE.

12.45 - Ubedljiva pobeda rvača Aleksandra Komarova protiv Amerikanca Džekobsona 10:0.

12.42 - Naš rvač Aleksandar Komarov se bori protiv Amerikanca Pejtona Džekobsona - grčko-rimski stil do 87 kilograma.

12.41 - Kraj agonije naših košarkašica, Australijanke su pobedile 85:67 i idu u polufinale Olimpijskih igara.  Opravdale su ulogu favorita i nanele težak poraz izabranicama Marine Maljković za kraj nastupa na Olimpijskim igrama. Opširnije OVDE.

12.33 - Auuuuu, Vilagoš je bacila koplje 49.41 u trećem pokušaju. Ništa od finala. Njen najbolji hitac tokom kvalifikacija bio je 60.49, završila je na 13. mestu u ukupnom plasmanu  i prva ispod crte ostala bez finala. Opširnije OVDE. Adriana ima samo 20 godina, ovo su joj bile prve Olimpijske igre, pa ne sumnjamo da bi već u Los Anđelesu mogla da donese Srbiji medalju.

12.31 - Četiri minuta do kraja meča Srpkinje gube 79:60, Australija je nadomak polufinala Olimpijskih igara.

12.22 - Poraz Nemeša, borio se u osmini finala kategorije do 67 kilograma grčko-rimskim stilom, ali je izgubio sa 3:2 od Parviza Nasibova. Vodio je naš rvač sa 2:1, ali je aktuelni vicešampion OI izveo zahvat dovoljan za preokret, pobedu i plasman u četvrtfinale. Nekoliko sekundi pre kraja Ukrajinac je prelomio.

 

 

12.21 - Loš hitac naše Adriane Vilagoš  od 60,17 metara u drugom pokušaju. Trenutno je na 13. mestu.  U finalu ima mesta za 12 takmičarki. Kvalifikaciona norma je 62 metra. Odlučivaće reći pokuša.

12.15 - Nemeš se bori za osminu finala i  gubi 3:2!

12.15 - Pred poslednjih 10 minuta igre košarkašice Srbije gude od Australije sa nedostižnih 72:48. Nemoguća misija je pred našim devojkama.

12.14 - Vilagoš je trenutno 11. u ukupno plasmanu.

12.13 -  Rvač Mate Nemeš se bori u osmini finala kategorije do 67 kilograma grčko-rimskim stilom sa Parvizom Nasibovim.

12.11 - Katastrofalna igra naših košarkašica, debakl, gube od Australije 67:39.

12.07 - Upravo je naša Adriana bacila hitac od 60.49! Peto mesto u grubi B, ukupno deveto u dosadašnjim kvaifikacijama...

11.51 - Adriana Vilagoš počinje kvalifikacije u bacanju koplja. U finale ide svaka takmičarka koja prebaci normu od 62 metara ili njih 12 sa najboljim rezultatom. Adriana Vilagoš je ove sezone ostvarila svoj najbolji rezultat od 65,58 metara.

11.49 - Šveđanin Armand Duplantis (24) postavio je ponovo svetski rekord u skoku sa motkom, a onda nasmejao ceo svet jer je mamuran došao na televizijsko gostovanje! Duplantis je drugi put zaredom osvojio olimpijsko zlato. Oborio je svetski rekord i preskočio 6,25 metara iz trećeg pokušaja. Po svemu sudeći burno je proslavio veliki uspeh. Međutim, dan kasnije morao je da gostuje na švedskom Eurosportu. Pojavio se u studiju u 9.00 ujutru i jedva govorio, teško je sklapao rečenice, a glas mu je bio potpuno promukao.

 

 

 

11.39 - Naše košarkašice su u velikom problemu, posle prvog poluvremena ubedljivo gube od Australije 48:32 (26:19, 22:13). Daleko je polufinale!

11.32 - Australijanke posle šest minuta igre u drugoj četvrtini vode sa 40:27.

11.28 - Naš tekvondoista Lev Kornejev poražen je od aktuelnog vicešampiona OI, Mohameda Halila Ćendubija koji je slavio s 5:3, 9:3.

Gledali smo odmeravanje snaga na početku borbe Kornejeva i  Mohameda. Šteta, tekvondista iz Tunisa vodi 5:2, na kraju runde 5:3 za  Mohameda.
Neeee, gubi naš tekvondista sa 7:0 u drugoj rundi,  pa 9:3 na kraju. Kraj! Mohamed prolazi dalje.

11.20 - Naš atletičar Elzan Bibić je na začelju svoje kvalifikacione trke posle tri kilometra. Zaostaje 12 pozicija za osmim mestom koje vodi u finale trke na pet kilometara. 
Bibić je imao paklen finiš, ali nije uspeo da se domogne finala. Zauzeo je naš atletičar 14. mesto  od ukupno 21 takmičara, a ostvario je vreme 14:14.46.

11.18 - Primorana je Marina Maljković da reaguje tajm-autom budući da prednost Australije raste svakim napadom i vode 21:13 posle serije 8:2.

Foto: AP/Photo

 

 

11.12 - Velika borba na startu meča, mada se muče naše košarkašice u prvoj četvrtini, Australijanke imaju prednost 18:15.

11.09 - Lev Kornejev počinje bitku za četvrtfinale!

11.02 - Fudbalska reprezentacija SAD savladala je Nemačku (1:0) u produžetku i plasirala se u prvo finale Olimpijskih igara posle 2012. godine. Prelomio je gol Sofije Smit u 95. minutu. U finalu će igrati  protiv Brazilki.

10.57 - Idemooo! Košarkašice Srbije se s Australijom bore za polufinale Olimpijskih igara. OVDE možete da pratite tekstualni prenos meča.

10.42 - Lev Kornejev u osmini finala za rivala imati prvog nosioca, Mohameda Halila Ćendubija. Duel sa aktuelnim olimpijskim viceprvakom bi trebalo da počne u 10.59.

10.30 - As Bostona propustio je prvi meč na Olimpijskim igrama protiv Srbije, ali je na meču protiv Brazila proveo 20-ak minuta na parketu i za to vreme ubacio tek pet poena. Odmah nakon pobede nad "kariokama" Džejson Tejtum pričao je o Srbiji, rivalu u polufinalu (četvrtak, 21.00).

- Teško je pobediti jedan tim tri puta u tako kratkom vremenskom intervalu. Očekujemo da to bude jako težak meč, biće zabavno i radujem se tom okršaju - rekao je Džejson Tejtum nakon pobede nada Brazilom. 

10.28 - Počeo je takmičene u bacanju koplja!  Norma je 62 metra, a u finale će i one takmičarke koje je ne dosegnu, ali budu među 12 po plasmanu. Vilagoš će nastupiti u drugoj kvalifikacionoj grupi i startovaće oko 11.50.

10.27 - Maja Ognjenović, srpska odbojkašica, na Olimpijskim igrama zvanično se oprostila od reprezentacije Srbije, a posle poraza od Italijanki u četvrtfinalu se slomila, zaplakala i potrčala u zagrljaj suprugu Danilu Ikodinoviću.

 

 

 

10.14 - Adriana Vilagoš baca koplje! 

Foto: AP/Photo

Adriana Vilagoš

 

10.00 - Bravoo! Milica Novaković se plasirala u polufinale trke na 500 metara, ostvarila je vreme 1:50.37. Bila je drugoplasirana u četvrtoj kvalifikacionoj grupi iza Linee Stensils iz Švedske.

09.30 - Kajakašica Milica Novaković uskoro počinje takmičenje u kvalifikacijama, ona je u četvrtoj grupi.

09.23 - Brzo Leva čeka borba u osmini finala, rival mu je Mohamed Halil Žendubi.

09.09 - Sjajan je Lev, poveo je sa 3:0 u drugoj rund, pa je usledio udarac u glavu i već je 5:0.
Kraj! Srbin ruskih korena je bio brutalan protiv Senegalca Bokara Djopa. U prvoj rundi 6:3, u drugoj 5:0 i izborio je osminu finala u kategoriji do 58 kilograma.

09.05 - Srpski tekvondista Kornejev dobio prvu rundu vodi sa 6:3. Imamo još tri minuta.

Foto: EPA

 

 

09.00 - Krenula je borba između Leva Kornejeva (19) i Senegalca Bokara Djopa. Naš reprezentativac, poreklom iz Rusije, vodi sa 5:0. 

08.30 - Vaterpoliste u četvrtfinalu od 15.35 čeka obračun sa Grcima. Pre njih će na teren rvači. Od 11.30 se Aleksandar Komarov bori sa Amerikancem Pejtonon Džejkobsonom, dok Mate Nemeš za rivala ima Ukrajicna Parviza Nasibova. 

08.22 - Košarkašice od 11 časova igraju za duplu pobedu Srbije protiv Australije  u četvrtfinalu. Nikola Jokić i društvo su posle drame slomili "kengure", nadamo se da će dame imati lakši posao. 

08.11 - Adriana Vilagos, dvostruka uzastopna evropska vicešampionka u bacanju koplja, ima olimpijski debi od 10.25. Norma je 62 metra, a u finale će i one takmičarke koje je ne dosegnu, ali budu među 12 po plasmanu. Vilagoš je ove godine najviše bacila 65,58 na mitingu Dijamantske lige u Londonu, a u Rimu je srebro uzela sa 64,42. Od 11.10 se Elzan Bibić takmiči na 5.000 metara.

08.00 - Kajakašica Milica Novaković se takmiči od 09.30 

07.46 - Počinju takmičenja u tekvondou, a Srbiju od 09.00 prvi predstavlja Rus pod našom zastavom Lev Kornejev.

07.35 - Utorak je bio baš stresan dan, Ivana Španović i Milica Gardašević su završile takmičenje, kao i naše odbojkašice, dok su nas obradovali sjajni košarkaši i kajakaši.

07.24OVDE možete da pogledate sve što se dešavalo tokom minulog dana, kao i rezultate i satnicu takmičenja naših najboljih sportista na Igrama u Parizu.

07.20 - Dobro jutro! Pratite uz Informer.rs srpske sportiste 12. dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i sva ostala dešavanja sa OI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Igor

pre 6 dana

Katastrofa srpskog sporta na ovim OI. Već sada se vidi sva propast i loše pripreme.

Vesti

Milićević u Zrenjaninu: Okupili smo mladost oko sporta!
Društvo

Milićević u Zrenjaninu: Okupili smo mladost oko sporta!

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je sinoć u Gradskoj bašti, zajedno sa gradonačelnikom Simom Salapurom, sportski kamp za mlade iz dijaspore i regiona koji će se do 18. avgusta održavati u našem gradu.

13.08.2024

17:16

TV

"Veseli se srpski rode" pevali jednim glasom svi naši pobednici! Beogradom se orila najlepša pesma modernih vremena! (VIDEO)
Live TV

"Veseli se srpski rode" pevali jednim glasom svi naši pobednici! Beogradom se orila najlepša pesma modernih vremena! (VIDEO)

Toliko je razloga danas bilo za radost, slavlje i ponos. Slika jedinstva i sloge poslata je u svet. Danas su Srbi pokazali zašto su nebeski narod. Bilo je ljudi iz Crne Gore, Severne Makedonije, Republike Srpske. Na ovu temu u Informer specijalu govorili su Dragoslav Bokan ispred Instituta za nacionalno istraživanje i analitičar Stevica Deđanski.

12.08.2024

22:15

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)
Live TV

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)

Doček olimpijaca održaće se večeras u Beogradu ispred staraog dvora. Po dolasku iz Pariza, naši sportisti najpre će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a onda će tradicionalno izaći na balkon Skupštine grada da pozdrave svoje verne navijače. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Anja Pešić, nekadašnja reprezentativka u odbojci i Nenad Peruničić, bivši reprezentativac u rukometu.

12.08.2024

19:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14