• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

10.01.2020

09:43

NAŠI ODBOJKAŠI ŽRTVE BESMISLENIH PRAVILA! Najbolji u Evropi, a ne idu u Tokio!

Ostali sportovi

NAŠI ODBOJKAŠI ŽRTVE BESMISLENIH PRAVILA! Najbolji u Evropi, a ne idu u Tokio!

Podeli vest

Odbojkaška reprezentacija Srbije propustiće Olimpijske igre u Tokiju iako je šampion Evrope, što je nezapamćen presedan! Naš nacionalni tim u sredu je poražen od Bugarske u Berlinu 3:2 i time je izgubio šanse da se nađe u Tokiju ove godine

Potpuno besmisleno deluje pravilo Svetske odbojkaške federacije (FIVB) da prvaci kontinenata nemaju zagarantovan nastup na Olimpijskim igrama, kao što je običaj u većini drugih sportova. U odbojci se, međutim, 12 učesnika Olimpijskog turnira određuje na osnovu kvalifikacionih turnira u avgustu (Interkontinentalne kvalifikacije) i dodatnih kvalifikacija (kontinentalne kvalifikacije) u januaru.

San okončan

Srbija je letos maestralnom igrom osvojila Evropsko prvenstvo u Parizu, ali je olimpijske kvalifikacije u Berlinu završila neslavno. "Orlovi" su poraženi od Francuske i Bugarske, a trijumf nad skromnom Holandijom nije bio dovoljan da se plasiraju u polufinale i ostanu u borbi za vizu za Tokio.

Tehničar Nikola Jovović kaže da je naša selekcija žrtva lošeg sistema takmičenja.

- Doživeli smo neuspeh na ovom besmislenom kvalifikacionom turniru. Naš san o učešću na Igrama u Tokiju je okončan. Hvala svima koji su nas podržavali do samog kraja - poručuje Jovović.

I VICEŠAMPION EVROPE NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE! Slovenci poraženi od Francuske!

Primač servisa Uroš Kovačević naglašava da je termin kvalifikacionog turnira loš, jer su u ovom periodu igrači iscrpljeni od napornih sezona u klubovima.

- Kao evropski šampioni imali smo najveći pritisak da odigramo najbolje. Očigledno da nismo u najboljoj formi, jer je ovaj turnir zasnovan isključivo i samo na sreći i trenutnoj formi. Nismo se ni pripremali, mnogo nas je bilo povređeno. Stvarno tužan trenutak - kaže Kovačević.

Srbija je prvu šansu da se plasira na Olimpijske igre propustila letos, na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre. Tada je naš nacionalni tim u grupi završio iza Italije, koja je u odlučujućem meču savladala "orlove".

Nakon toga Nikola Grbić je napustio selektorsko mesto, a umesto njega došao je Slobodan Kovač, koji je osvojio Evropsko prvenstvo. Očekivalo se da na krilima tog uspeha naši odbojkaši osvoje i kvalifikacioni turnir u Berlinu, ali nisu uspeli da prođu ni u polufinale.

Zemlja odbojke

Iskusni srednji bloker Marko Podraščanin ne krije razočaranje.

- Mi kao prvaci Evrope nismo uspeli da se plasiramo na Olimpijske igre. Veliki je to neuspeh. Zemlja smo odbojke, a 12 godina nas nema na Olimpijskim igrama... - čudi se Podraščanin.
Letos su u Interkontinentalnim kvalifikacijama vizu za Tokio izborili Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina, a domaćin Japan se automatski plasirao. Preostalih pet učesnika biće određeno danas, sutra i prekosutra, nakon turnira u Berlinu, Đijangmenu, Kairu, Mostazalu i Vankuveru.

Lisinac: Šansu smo propustili još letos

Srednji bloker reprezentacije Srbije Srećko Lisinac smatra da su "orlovi" najbolju šansu za plasman na Olimpijske igre imali letos u Italiji, a da je u Berlinu u prethodnih nekoliko dana bilo mnogo teško izboriti vizu za Tokio.
- Mnogo bolju šansu imali smo u Italiji letos. Ovo usred sezone, kada morate da dođete posle napornih klupskih obaveza i da se uigrate za sedam dana, to je daleko teže. Mnogo igrača je imalo sitne povrede i to nam je stvaralo probleme. Nismo imali ni sreće, ni igru na nivou s Evropskog prvenstva - iskren je Lisinac.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija