• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2020

12:45

OVO JE NAJTEŽI PUT! Mandić i Ćuk hvale Špance, ali vide Srbiju u polufinalu Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Ostali sportovi

OVO JE NAJTEŽI PUT! Mandić i Ćuk hvale Špance, ali vide Srbiju u polufinalu Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Podeli vest

Vaterpolo reprezentativci Srbije Dušan Mandić i Miloš Ćuk ističu da će izvesni meč protiv Španaca u četvrtfinalu Evropskog prvenstva biti najteži do sada za naš državni tim, ali da bi uz korekcije propusta sa prethodnih mečeva plasman među osam najboljih ne bi trebalo da se dovodi u pitanje

Ukoliko ne bude iznenađenja na meču između Španije i Nemačke, "crvena furija" bi trebalo da bude prvi naredni protivnik Srbiji na kontitentalnom šampionatu.

Dušan Mandić je u danu kada će naši reprezentativci dobiti predstojećeg rivala rekao šta očekuje od tog meča.

- Gledaćemo utakmicu, ali očekujemo prolaz Španije, reprezentacije koja je pokazala da je spremna taktički i fizički. Nema tu mnogo tajni između nas, igrali smo mnogo mečeva protiv njih i znamo šta možemo da očekujemo. Biće izuzetno teška utakmica, ali mislim da ukoliko uspemo da im sprečimo kontranapad i nametnemo naš ritam da ćemo biti u boljoj poziciji. Imaju izuzetnog golmana, vođu ekipe, ali i nekolicinu mladih igrača, dobrih šutera... - rekao je Mandić uz opaski da u meču protiv Španaca očekuje malo golova i dosta plivanja. 

Pitanje favorita uvek je aktuelno, a prema njegovim rečima to je Srbijja.

- Oni su nas pobedili u Južnoj Koreji, pa gledamo sa te strane možemo da pričamo da su oni, ali tada je za nas igrala mlađa ekipa, pa mislim da smo mi favoriti - rekao je Mandić dodajući da je definitivno Španija najteži rival u četvrtfinalu.

SPREMNI ZA PRAVE IZAZOVE! "Delfini" očekuju Španiju, ali gledaju samo sebe!

ODBRANOM ĆEMO OSVOJITI EVROPSKO PRVENSTVO! Pjetlović zadovoljan posle pobede nad Holandijom, Mitrović upozorava na Špance!

Mandić se osvrnuo i na nadolazeće Olimpijske igre istakavši da bi Srbija vrlo kako mogla do dve medalje ove godine.

- Olimpijske igre su vrhunac za svakog sportistu. Potrudićemo se da ove godine osvojimo dve medalje. To će biti možda poslednje takmičenje ovoj generaciji i svi imamo veliki motiv i želju da se vratimo sa trofejom - rekao je on.

Miloš Ćuk je naveo da neće biti mnogo nepoznanica protiv Španije, ali da agresivnost "delfina" mora da bude veća nego u prethodnim duelima.

- Znamo šta možemo da očekujemo. Trenirali smo sa njima pred početak Evropskog prvenstva. Biće to najteža utakmica. Presudna će biti želja i agresivnost. Ko je bude više pokazao mislim da će slaviti. Za razliku od prethodnih mečeva na turniru, protiv njih moramo da pojačamo agresivnost od starta utakmice, jer samo tako možemo da prođemo dalje - naveo je on.

Prema njegovim rečima, nisu samo Srbija i Španija favoriti za medalju.

- Daleko je ovo od finala pre finala, domaćin Mađarska i Hrvatska su jake ekipe, ali sigurno da je ovo najinteresantnije četvrtfinale - zaključio je Ćuk.

Duel između Španije i Srbije planiran je u sredu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17