• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2021

11:43

PLANETA OVO ČEKA SEDAM GODINA! Videćemo Mihaela Šumahera!

Ostali sportovi

PLANETA OVO ČEKA SEDAM GODINA! Videćemo Mihaela Šumahera!

Podeli vest

Legendarni Mihael Šumaher je pre sedam godina i mesec dana imao tešku nesreću na skijanu i od tada javnost skoro ništa ne zna o njemu

Ali, to će se uskoro promeniti. Šumaherova porodica je dozvolila da TV ekipa uđe kuću u kojoj se oporavlja nakon teškog pada na skijanju 2013. godine.

Imao je Šumaher više oparacija, bio u komi šest meseci, a sad se oporavlja kod kuće, dok o njemu brine lekarski tim. Njegove fotografije i snimke niko nije video od pada. 

Foto: reuters

Mihael Šumaher je tešku povredu glave doživeo na skijanju

Nemački dvojac Majkl Vek i Hans-Bruno Kamrtons snimaju dokumentarac "Šumaher". Dokumentarac "Šumaher" je završen, ali je premijera više puta odlagana. Prvi put je trebalo da bude prikazan u decembru 2019, pa je odložen za sredinu 2020. i sada se čeka novi datum. Razlog je koronavirus. 

Još uvek se ne zna kada će film ugledati svetlost dana, a ekipa će, kako prenose svetski mediji, dobiti ekskluzivne slike iz doma u kojem se trenutno oporavlja jedan od najboljih u istoriji Formule 1.

 

U dokumentarcu će biti u Šumaherova supruga Korina, otac Rolf, ćerka Đina-Maria i sin Mik koji će sledeću sezonu voziti za Haas.

- Film prikazuje Mihaelovu impresivnu karijeru, ali i mnogo lica kompleksne ličnosti - objasnila je Sabine Kem, portparol Šumaherove porodice. 

Šumaher je 29. decembra 2013. godine odlutao sa staze u francuskim Alpama, pao i udario glavom u stenu. Kaciga mu je spasila život, ali je nažalost teško povređen. Operasan je, bio je u komi, a nakon toga javnost, njegovi fanovi, skoro ništa ne znaju o njemu.

Neurolog Erih Riderer nije optimista da će se Mihael Šumaher ikada oporaviti!

- Mislim da je u vegetativnom stanju. To znači da je budan, ali ne reaguje. Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga. Mislim da je to maksimu - rekao je ovaj doktor nedavno, ističući da veruje da je to najviše što će Šumaher moći da radi u svom životu.

- Da li postoji šansa da ga vidite onakvog kakav je bio pre nesreće? Mislim da to nije moguće.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija