• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2021

09:46

CEO SVET PRIČA O ČUDESNOM BREJDIJU! Evo nekih stvari koje možda niste znali o njemu.../VIDEO/FOTO/

Ostali sportovi

CEO SVET PRIČA O ČUDESNOM BREJDIJU! Evo nekih stvari koje možda niste znali o njemu.../VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Tempa Bej Bakanirsi novi su šampioni NFL-a pošto su u finalu na stadionu Rejmond Džejms savladali Kanzas Siti Čifse 31:9! Ako je bilo pitanja ko je najveći ikada, sada ih više nema! Tom Brejdi! On je osvojio sedmi put trofej Vinsa Lombardija i dokazao da je velemajstor!

 Evo ko je sportista o kojem priča ceo svet sa divljenjem! 

Za malobrojne koji ne znaju, Tomas Edvard Patrik Brejdi Junior, poznatiji kao Tom Brejdi profesionalni je igrač američkog fudbala i igra na poziciji kvoterbeka u ekipi Tampa Bej bakanirsa. Sa šest naslova Superboula, mnogi analitičari, bivši i sadašnji NFL igrači i treneri, kao i šira javnost ga smatraju najboljim kvoterbekom i igračem američkog fudbala svih vremena!

Foto: Tanjug/AP

 

Osvojio je ovog februara, 2021. godine, sedmi put šampionski prsten i pokazao da je najveći ikada, a nije mogao da ga zaustavi ni najbolji kvoterbek novog talasa - Patrik Mahoums.

Brejdi je rođen u San Mateu u Kaliforniji. Ima tri starije sestre. Sa očeve strane ima irsko, dok sa majčine ima poljsko, norveško i švedsko poreklo! Tokom osamdesetih godina 20. veka redovno je išao na utakmice NFL-a i divio se svom idolu Džou Montani iz Fortinajnersa!

 

 

Kao dete, učestvovao je na fudbalskom kampu Univerziteta San Mateo, gde mu je trener bio Toni Gracijani. Pored fudbala, ljubitelj je košarke i navija za Los Anđeles lejkerse i Boston seltikse!

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon igranja koledž fudbala za Mičigen univerzitetu 2000. godine izabran je na draftu u šestoj rundi kao 199 pik! Predvodio je Nju Ingland petriotse do 6 pobeda u Superboulu. Poslednji put 2019. kada su u finalu savladali Los Anđeles ramse. Brejdi je četiri puta izabran za MVP igrača Superboula i dva puta izabran za najkorisnijeg igrača lige, peti je u istoriji NFL šampionata po dodavanju za tačdaun i treći u konkurenciji bačenih jardi. Trinaest puta je igrao na utakmici svih zvezda NFL-a koja se igra svake godine nedelju dana pre superboula, najviše od svih kvoterbekova je predvodio svoj tim do plej-ofa lige (ukupno 13). Godine 2003. i 2004. Nju Ingland patriotsi su sa njim na čelu postavili rekord NFL-a po broju uzastopnih pobeda (21) uključujući i plej-of.

Foto: Instagram

 

Brejdi je poznat i po svom krajnje ekstremnom režimu ishrane. U emisiji The Late Show sa Stivenom Kolberom on je napravio nešto neočekivano- probao je jagode po prvi put u svom životu! Pored toga, nakon mnogo godina popio je prvu čašu piva, a to se stvarno može smatrati velikim pomakom za čoveka kome je sladoled od avokada cheat meal!

Foto: Tanjug/AP

 

On je u svojoj knjizi "The TB12 Method" predstavio svoje čuvene i potpuno neverovatne nutritivne principe koji su tako dizajnirani da možete da igrate američki fudbal do 80-e godine života!!!

Pojavljivao se u raznim TV serijama, poput Saut Parka, Simpsonova i Femili gaja. Od 2004. do kraja 2006. godine, Brejdi je bio u vezi sa glumicom Bridžit Monahan. Tom i Bridžit raskinuli su u vreme kada je ona zatrudnela. U avgustu 2007. godine rodila je sina Džona.

 

 

 

 

Od 26. februara 2009. godine je u braku sa brazilskom manekenkom Žizel Bundšen. Par ima dvoje dece — sina Bendžamina (2009) i ćerku Vivijan (2012).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija