• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2021

12:19

OBRADOVIĆ UZVRAĆA UDARAC! Zašto nisam smenjen ranije ako ne valjam? Igračicama nije valjao ni Bošković s kojim su uzele svetsko srebro

Ostali sportovi

OBRADOVIĆ UZVRAĆA UDARAC! Zašto nisam smenjen ranije ako ne valjam? Igračicama nije valjao ni Bošković s kojim su uzele svetsko srebro

Podeli vest

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Olimpijske igre, pošto je na kvalifikacionom turniru u Đeru doživela dva neprijatna poraza od Rusije i Mađarske

Posle neuspeha su počele da provejavaju izjave i optužbe na račun selektora Ljubomira Obradovića, koga su kao glavnog krivca označile maltene sve reprezentativke, ali i predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić.

Nekoliko dana kasnije, Obradović je odlučio da kaže šta mu je na duši.

- Znam da je moja reč protiv njihove, zato bih voleo da mediji i javnost čuju i izjave neutralnih ljudi. Evo, voleo bih da pozovete bilo kog igrača i igračicu s kojima sam pre sarađivao ovde ili u inostranstvu, da vidim da li bi vam iko rekao 'Obradović me je psovao i omalovažavao'. Ako mi je dozvoljeno da vam se pohvalim, ja sam magistar fizičke kulture, sa diplomom stečenom na prepodnevnim predavanjima. Uvrede i psovke ne priliče mom znanju, opštoj kulturi, zvanju i kućnom vaspitanju, ja tako ne komuniciram ni sa najbližima. Šta više, poznat sam po sitnim kaznama za takve prostote. Zato me od svega najviše vređa kada me kroz medije provlače kao bahatog primitivca - kazao je Obradović za list "Danas".

Foto: Starsportphoto

Ljubomir Obradović

Da su olimpijske kvalifikacije održane marta prošle godine imali bismo ogromne šanse da odemo u Tokio, jer tada nije bilo uticaja predsednice Saveza i njene ekipe. Vraćao sam film u Đeru i zaključio da su to prestrojavanje i dekoncentracija u igri počeli na Evropskom prvenstvu, krajem prošle godine. U to vreme su već počela sve glasnija govorkanja o smeni predsednika Rukometnog saveza Srbije Đurkovića, pa je počela da radi mašinerija njegove naslednice Delićke… Zivkane su igračice… Usledila je utakmica koju smo morali dobiti, imali smo taktiku za Hrvatsku, ali… Nikada nismo trenirali: promašivanje praznog gola, lobovanje golmanke od 190 cm, ispuštanje lopte, njeno bacanje u reklame… To je stvar tehničke obuke, manjka koncentracije ili čega već - dodao je on.

Potom se zapitao zašto nije smenjen ranije ukoliko već "ne valja".

Ne mogu da uđem u njenu glavu i prozrem namere, meni su strane takve stvari. Sve bih uradio da odemo na Igre, pa onda menjao trenera. Ako si na čelo Rukometnog saveza Srbije došla sa toliko pompe i oreola, kao nekakva revolucionarka, a kažeš da si već tada znala da Obradović ne valja, zašto nisi preuzela odgovornost i smenila ga? Što nisi na vreme postavila nekog svog trenera, kod koga bi se devojke angažovale ne 110 nego milion odsto?! Ovako, ispada da me je bilo lakše smeniti bez plasmana na OI nego da smo završili u Tokiju. I pripremiti ekipu protiv Ljubomira i rezultata.

Foto: Beta

Ljubomir Obradović

Na kraju je imao još nekoliko stvari da kaže.

Posle utakmice sa Norveškom na Svetskom prvenstvu, selektor reprezentacije koja je osvojila trofej, na konferenciji ze medije je izjavio da Srbija ima najmaštovitiji napad koji je video. Verovatno što sam prevaziđenih trenerskih shvatanja. Pre tri godine nominovan sam od strane IHF za najboljeg trenera u ženskom rukometu. Očigledno zbog prevaziđenih shvatanja... Kada igračicama nije valjao Saša Bošković s kojim su uzele svetsko srebro u Beogradu kako ću ja biti dobar. Ili bilo ko drugi. Najbolje bi bilo da dame same izaberu selektora. Srpski rukomet se nikada neće ratosiljati ovakvih sukoba. Ovo je Srbija. Ni u košarkaškom, fudbalskom, odbojkaškom savezu nije sve kako treba, samo oni imaju suptilnije metode. A rukomet ostaje sinonim za ratove sujeta i iznošenje prljavog veša – zaključio je doskorašnji selektor ženske rukometne selekcije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
smrt komunistima

pre 3 godine

Svi KOMPLET napolje moralno je podneti ostavku i popiti novcanu kaznu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija