• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2021

12:27

STRAHOVITI RUSI ZAUSTAVILI SRBE, "orlovi" prokockali sve šanse!

BETAPHOTO/FIVB/DS

Ostali sportovi

STRAHOVITI RUSI ZAUSTAVILI SRBE, "orlovi" prokockali sve šanse!

Podeli vest

Najbolji odbojkaši Srbije poraženi su od Rusije sa 1:3 - 23:25, 22:25, 25:22, 21:25 u Ligi nacija

Srbija je imala šansu i u prvom i u drugom setu, vodila, ali je poklekla u finišu, pa su Rusi poveli sa 2:0. Uspeli su "orlovi" da dobiju treći deo igre, smanje rezultat na 2:1, ali više od toga nisu mogli. "Zbornaja" je dobila četvrti set i upisala trijumf.   

Kakva šteta za prvi set. Vodila je Srbija o starta, imala prednost u prvom setu 16:9, ali onda su Rusi ubacili u brzini. Istopili su vošstvo naših igrača, napravili seriju 4:1, pa 6:0 i preokrenuli rezultat i poveli 21:19. Prednost nisu ispustili do kraja seta koji su dobili 25:23.

Foto: BETAPHOTO/FIVB/DS

 

Gubitak seta nije mnogo uzdrmao naš tim mada su Rusi vidli na startu drugotg seta ali su orlovi preokrenuli i poveli 11:9 i onda i 16:12.

Foto: BETAPHOTO/FIVB/DS

 


Delovalo je da Srbija ide ka osvajanju seta, međutim, opet je usledio hladan tuš kao u prvom setu. Rusi su u finišu zaigrali najbolje, pretili strahovitim servisima, opet preokrenuli rezultat i dobili set 25:22, za prednost od 2:0  setovima. 

Uspeli su ipak naši momci da se vrate u meč pošto su dobili trećunset 25:22. Opet su vodili od starta seta, ali na sreću ovog puta nisu Rusima dozvolili da naprave preokret i smanjili su rezultat u meču na 2:1.

Nažalost, nije Srbija uspela da izbori peti set. Posle rezultatke klackalice na početku četvrtog seta, Rusi su poveli 20:16 i bez mnogo problema priveli meč kraju - 3:1.

 

Srbija ima sasvim dobre šanse da se plasira u polufinale Lige nacija, jer u poslednje četiri runde igraju protiv Kanade, Bugarske, Australije i Argentine

 

Meč između Španije i Švedske je sudio Slavko Vinčić, sudija iz Slovenije

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija