• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2021

09:55

ZLATNI OLIMPIJCI STIGLI U BEOGRAD! Ovacije za Jovanu, vaterpolisti pevali "A sad adio"...

tanjug

Ostali sportovi

ZLATNI OLIMPIJCI STIGLI U BEOGRAD! Ovacije za Jovanu, vaterpolisti pevali "A sad adio"...

Podeli vest

Zlatni vaterpolisti i karatistkinja Jovana Preković donose najsjajnije odličje u Srbiju

 

Naša karatistkinja Jovana Preković sve je oduševila u Tokiju. Ušla je u istoriju, donela je Srbiji zlatnu medalju na prvom učešću na Olimpijskim igrama 

Vaterposliti Srbije su u finalu pobedili Grčku (13:0) i odbranili zlatnu medlaju osvojenu pre pet godina u Riju.

Bio je to i odlazak u stolu sedmorivce veličanstvenih, koji su odigrali poslednji meč za Srbiju.  Protiv Grka u finalu Olimpijskih igara otplesali su poslednji ples Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić, Stefan i Branislav Mitrović.

Foto: tanjug

 

Pred mnogobrojne navijače i predstavnike medija prvo su izašli vaterpolisti. Odmah su završili u zagrljaju porodica, suprugai dece, a onda su zapevali "Daleko negde ko zna gde" i " A sad adio", aludirajući na to da se čak njih sedmorica opraštaju od reprezentacije.

Postom je stigla Jovane Preković, navijači su joj klicali, i vaterpolisti su joj se poklonili, a naša zlatna karatistkinja nije skidala soemh sa lica.

Uzela si zlato, Jovana - pevali su navijači Jovani. 

Foto: tanjug

 

Srpskim sportskim herojima će u utorak u 21.00 biti priređen svečani doček ispred Skupštine grada Beograda. Biće ludnica!

 

UŽIVO

Stefan Mitrović je sve ostavio bez teksta:

- Ne zanima me vaše pitanje. Sve što ću da kažem, i stavim tačku i svi ovde  - rekao je Mitrović i zapevao:

Foto: tanjug

 

- Jednom odleteće ptice... A sad iadio, a sad adio i  ko zna gde i ko zna kad...- pevali su vaterpolisti i rasplakali selektora Dejana Savića

- Daćete mi malo vremena, ne znam šta da kažem.

Branislav Mitrović

Foto: tanjug

 

-Osvojili smo drugo olimpijsko zlato. Najveći uspeh u istoriji srpskog olimpijskog sporta. Samo mi zanmo koliko samo ‘ginuli‘ za ovaj uspeh. Živela Srbija - izjavio je.

Filip Filipović osvojio je drugo zlato na OI.

- Hvala na divnom dočeku! Ja sam samo jedan od najboljih momaka, 13. veličanstvenih. Velika mi je privilegija biti deo ove ekipe i kapiten na kraju ove divne epizode i za neke od nas poslednjeg plesa. Hvala momcima što su verovali do kraja i ovom čoveku (Dejan Savić )što je verovao u nas i trpeo nas i potajno plakao i molio se da se sve ovo završi kako se zavši. Vredelo je svakog sekunda treninga utakmica i onoga što vi nikada nećete saznati. Siguran sam da smo učinili ponosnim celu naciju, naše porodice, mnogo je žrtve iza ovoga. Hvala Srbijo, ovo je za vas - jasan je bio Filip.

Roksanda Atanasov trener Jovane Preković kratko je poručila:

Foto: tanjug

 

- Sa Jovanom sam od četvrte godine. Izgradile smo jedna drugu. Hvala svima na podršci - rekla je Roskanda.

- Hvala vam što ste došli da nas podržite. Ja sam i pre nego što sam otišla rekla da idem da pobedim. Kada sam došla samo malo su mi se promenili utisci - rekla je Jovana. 

Stigle su u Beograd i naše sjajne košarkašice koje su u Tokiju bile četvrte i dobile ogroman aplauz od navijača na aerodromu.

 

Foto: tanjug

 

Foto: tanjug

 

Foto: tanjug

Jovana Preković i Roksanda

 

Foto: tanjug

 

Kada se pojavila Jovana Preković nasatvio je delirijum na aerodromu.

- Uzela su zlato Jovana, Jovana... - skandiraju navijač našoj zlatnoj karatistkinji.

Foto: tanjug

 

Zapevali su vaterpolisti "Daleko negde ko zna gde" i " A sad adio", aludirajući na to da se čak njih sedmorica opraštaju od reprezentacije.

Jovanu Preković i vaterpoliste dočeko je veliki broj navijača, porodice, prijatelji...

- Šampioni, šampioni, Srbija, Srbija... grmi na aerodromu. 

Veliki broj ljudi stigao je na aerodrom "Nikola Tesla" da pozdravi naše sportiste. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17